اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
فواید زغال اخته

زغال اخته و خواص آن

22 آذر 1400
در میوه ها
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
0
A A
0
108
بازدید
  • بررسی زغال اخته از نظر گیاهشناسی
  • طبع و مزاج زغال اخته
  • مواد موجود در زغال اخته
  • خواص و فواید زغال اخته
  • موارد منع مصرف زغال اخته
  • شیوه مصرف زغال اخته

بررسی زغال اخته از نظر گیاه شناسی

زغال اخته بیشتر از آن که میوه‌ای مرسوم باشد، میوه‌ی نوبرانه و هوس انگیز است که در اواخر تابستان در مغازه‌ها دیده می‌شود. زغال اخته اغلب به فرم توده‌ای در جنگل‌ها، مرداب‌ها و نقاط مرتفع تا کم ارتفاع رشد می‌کند. محل عمده‌ی پرورش زغال اخته در ایران، استان قزوین و در مناطق شمالی این استان در بخش‌های رودبار و الموت است. درخت زغال اخته از نیمه‌های اسفند شکوفه می‌دهد و قریب ۲ ماه دارای شکوفه است این میوه دارای رنگی قرمز و بسیار ترش است. هنگامی که کاملاً می‌رسد به رنگ سیاه و شیرین تبدیل می‌شود.

 زغال اخته درختی است که ارتفاع آن تا ۸ متر می‌رسد و معمولاً به حالت وحشی و خودرو در حاشیه جنگل‌ها می‌روید. پوست تنه آن قهوه‌ای مایل به زرد است. این درخت عمر درازی داشته و تا حدود ۳۰۰ سال دوام می‌آورد. برگ‌های آن ساده، بیضی، نوک تیز با دمبرگی کوتاه می‌باشد که پشت آن کم رنگ است. گل‌های آن کوچک، زردرنگ و به صورت گل آذین بوده که در اوایل بهار به وضع متقابل بر روی شاخه ظاهر می‌شود. میوه آن مانند آلبالو ولی کشیده بـه طـول 5/1 سانتی‌متر، به رنگ قرمز با طعمی ترش و شیرین می‌باشد. قسمت‌هایی که از این گیاه در معالجه و استفاده قرار می‌گیرند عبارتند از: میوه ، برگ، پوست و ریشه درخت.

طبع و مزاج زغال اخته

زغال اخته طبعی سرد و خشک دارد.

مواد موجود در زغال اخته

تانن‌ها (گالوتانن‌ها)،تریترپن‌ها (اورولیک اسید، اولینولیک اسید)، آنتوسیانین‌ها، گالیک اسید.

خواص و فواید زغال اخته

  1. این میوه‌ی خوشمزه کم کالری است و باعث اضافه وزن نمی‌شود.
  2. قند فروکتوز و گلوکز زغال اخته کم است و مصرف آن برای افراد چاق و بیماران دیابتی مشکلی ایجاد نمی‌کند.
  3. مصرف عصاره‌‎ی زغال اخته برای پیشگیری از بروز عفونت در مجاری ادراری مفید است.
  4. زغال اخته به خروج باکتری‌ها از بدن کمک و از رشد و تکثیر باکتری و ایجاد عفونت جلوگیری می‌کند.
  5. آب زغال اخته برای افراد مبتلا به سنگ‌های کلیه مفید است.
  6. مصرف زغال اخته به کاهش بیماری‌های قلبی کمک می‌کند.
  7. زغال اخته به کاهش سطح کلسترول نیز کمک می‌کند.
  8. زغال اخته جزو میوه‌هایی است که از بروز عفونت جلوگیری می‌کنند.
  9. در صنایع غذایی و شکلات‌ سازی و لواشک و… کاربرد دارد.
  10. برای رفع ورم روده و تقلیل خونریزی‌های قاعدگی زنان استفاده می‌شود.
  11. برای کسانی که دچار اختلال صفرا و کبد هستند مفید می‌باشد.
  12. اوره‌ی خون را پایین می‌آورد و آب آن نیز برای شست و شوی زخم‌های پوستی در اگزما به کار می‌رود.
  13. برای رفع ضعف جنسی مؤثر است.
  14. زغال اخته، عروق خونی تنگ شده به دلیل رسوب کلسترول و تصلب شرائین را گشاد می‌کند.
  15. تصفیه کننده خون است.
  16. شربت زغال اخته برای تسکین سرفه مؤثر است.
  17. زغال اخته ویروس‌های روده را متوقف می‌کند.
  18. زغال اخته از پوسیدگی دندان جلوگیری می‌کند.
  19. تعرق زیاد را کنترل و درمان می‌کند.
  20. دردهای مفصلی و کمر درد را درمان می‌کند.
  21. پوست زغال اخته تب‌بر است.
  22. زغال‌اخته در بند آوردن خون مؤثر شناخته شده است.
  23. برگ درخت زغال اخته برای درمان شب ادراری کودکان مفید است.
خواص زغال اخته

موارد منع مصرف زغال اخته

  • با تمام این خواص مفید، مصرف بیش از اندازه‌ی زغال اخته باعث تهوع، اسهال، دل به هم خوردگی و سردرد می‌شود.
  • خوردن آن برای سینه مضر است.

شیوه مصرف زغال اخته

  • برای رفع اسهال یک قاشق سوپ خوری زغال اخته را با فنجانی آب سرد مخلوط کرده و آن را به مدت 5 دقیقه بجوشانید و پس از 15 دقیقه دم کشیدن، آن را صاف کرده و هر روز 2 تا 6 فنجان بنوشید.
  • برای درمان بیماری دیابت 10 گرم برگ ذغال اخته را با 10 گرم گل توت فرنگی در یک لیتر آب جوشانده و 10دقیقه به حال خود بگذارید تا دم بکشد، و پس از آن شیرین نمایید و روزی سه مرتبه میل نمایید.
  • برای رفع برفک دهان، هر بار 2 مشت از آن را در یک لیتر آب بجوشانید و دائم دهان را با آب آن بشویید.
  • یک مشت زغال اخته را در نیم لیتر آب بجوشانید تا غلیظ شود بعد آن را با شکر شیرین کنید و هر روز 4 تا 6 فنجان آب آن را برای درمان سل ریوی بنوشید.

نوشته‌های مرتبط

شاه توت
میوه ها

شاه توت و خواص آن

28 اردیبهشت 1401
99
خواص تمشک
میوه ها

تمشک و خواص آن

24 اردیبهشت 1401
99
آلو و خواص آن
میوه ها

آلو و خواص آن

17 اردیبهشت 1401
105
خواص خیار
صیفی جات

خیار و خواص آن

15 آذر 1400
116
نوشته بعدی
احیای گیاهان دارویی بومی در دستور کار

احیای گیاهان دارویی بومی در دستور کار

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دسته‌ها

  • اخبار (39)
  • بارداری (1)
  • داروهای گیاهی (1)
  • دانستنی های سلامت (3)
  • دسته‌بندی نشده (2)
  • رژیم غذایی (9)
  • سبزیجات (30)
  • صیفی جات (17)
  • طبع و مزاج (3)
  • کودکان (1)
  • گیاه خواری و خام خواری (21)
  • گیاهان دارویی (34)
  • مراقبت های پوست و مو (28)
  • میوه ها (40)
  • نوشیدنی ها (1)
  • ویتامین ها و مواد معدنی (13)
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود