اهمیت ویتامین E و عوارض کمبود آن

A
۰

ویتامین E محلول در چربی است و در این مقاله شما را با خواص، علائم و عوارض کمبود ویتامین E و مواد غذایی حاوی آن آشنا می‌کنیم.

ویتامین E گروهی از توکوفرول‌ها است که نوع آلفا- بتا و گامای آن به خوبی شناخته شده است. ویتامین E محلول در چربی است، به این معنی که جذب می‌شود و به طور مشابه در بدن به سمت چربی‌ها حرکت می‌کند. در کبد و بافت چربی ذخیره می‌شود و در صورت نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرد و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می‌کند. با ما همراه باشید تا بیشتر در مورد ویتامین E بدانید.

چه بیماری‌ هایی با ویتامین E درمان می‌ شود؟

عفونت‌ها: به تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عفونت‌ها کمک می‌کند.

قلب و گردش خون: مطالعات نشان داده‌اند که این ویتامین می‌تواند به حفظ سلامت قلب و عروق کمک کند. از این ویتامین برای درمان واریس نیز استفاده می‌شود.

سلامت پوست: باعث ترمیم سریع زخم و پیشگیری از ایجاد جای زخم روی پوست می‌شود، اثرات آنتی‌اکسیدانی آن نیز باعث می‌شود پوست جوان‌تر و شاداب‌تر شود.

مشکلات چشمی: مکمل‌های آن برای پیشگیری از آب مروارید و کاهش قدرت بینایی ناشی از بالارفتن سن مفید است.

ناباروری: این ویتامین که گاهی ویتامین ضد ناتوانی جنسی نیز نامیده می‌شود. در مورد ناباروری مردان بسیار مفید است؛ زیرا میزان تولید اسپرم را افزایش می‌دهد.

سرطان: اگر رادیکال‌های آزاد در بدن کنترل نشوند، می‌توانند سرطان ایجاد کنند. شواهد نشان می‌دهند که احتمالاً آنتی اکسیدان ویتامین ای برای پیشگیری از سرطان مؤثر است.

خواص

  • مانع زیاد شدن کلسترول روی کبد و رگ‌ها می‌شود.
  • رگ های خونی را متسع می‌کند و از تشکیل لخته در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند.
  • برای درمان اسکلروز عضلات مؤثر است.
  • برای بیماری قند مفید است.
  • برای برخی مشکلات مربوط به یائسگی تجویز می‌شود.

علائم کمبود ویتامین ای

  • کبودشدن سریع پوست
  • دیر ترمیم شدن زخم
  • فقدان میل جنسی
  • خستگی زیاد پس از تمرینات ورزشی
  • واریس

عوارض ناشی از کمبود ویتامین E

  • سبب ضعیفی بیضه و پروستات در مردان و یا از بین رفتن نطفه می‌شود.
  • در زنان باردار سبب مرگ جنین و سقط می‌شود.
  • در مادران شیرده باعث از بین رفتن شیر می‌شود.

مکمل‌ ها

ازآنجا که ویتامین ای در بسیاری از مواد غذایی یافت می‌شود، کمبود آن شایع نیست. قرص‌های مولتی ویتامین معمولاً حاوی ۱۰ میلی‌گرم ویتامین ای هستند اما مصرف تا حدود 1000 میلی‌گرم تحت نظر پزشک مجاز است. ویتامین ای بهترین اثربخشی را همراه با ویتامین C و سلنیوم دارد و جذب آن نیز بامصرف زیاد آهن کاهش می‌یابد.

چه کسی به مکمل ویتامین E نیاز دارد؟

بسیاری از مردم به امید بهبود سیستم ایمنی بدن، کاهش خطر ابتلا به سرطان یا تقویت مو، پوست و ناخن‌های خود از مکمل‌های ویتامین E استفاده می‌کنند. مادران باردار یا شیرده و زنانی که قرص‌های ضدبارداری مصرف می‌کنند و یا در شرف یائسگی هستند، می‌توانند از دوز بالای ویتامین ای بهره‌مند شوند.کسانی که از مشکلات قلبی یا عروقی رنج می‌برند نیز ممکن است نیاز به این مکمل داشته باشند. با این حال، مکمل‌های ویتامین ای غیر ضروری هستند و تا زمانی که کمبود ویتامین نداشته باشید ، فایده کمی دارند.

مواد غذایی حاوی ویتامین E

ویتامین ای در بسیاری از غذاها وجود دارد و مهم‌ترین مخزن آن، روغن‌های گیاهی است. در اینجا برخی از رایج‌ترین منابع این ویتامین را ملاحظه می‌کنید:

  • برگ کاهو
  • شبدر
  • شاهی
  • نخود
  • نخودفرنگی
  • گندم
  • عدس
  • گردو
  • فندق
  • بادام
  • بادام کوهی
  • جوانه‌ی گندم
  • کره
  • خامه‌ی تازه
  • روغن زیتون
  • روغن بادام زمینی

«مقدار لازم ویتامین ای در طول شبانه روزبرای کودکان کمتر از ۴ سال ۱۰ میلی گرم و برای اطفال بیشتر از ۲ سال و بالغین ۳۰ میلی گرم پیشنهاد شده است.»

منابع ویتامین E

عوارض ناشی از مصرف زیاد

گفته شده است که مصرف بیش از حد ویتامین ای با مواد غذایی، مشکلی به وجود نمی‌آورد اما مصرف دوزهای بالای این ویتامین به شکل مکمل ممکن است عوارض جانبی جدی مانند موارد زیر ایجاد کند:

  • افزایش خطر سکته مغزی
  • افزایش احتمال ابتلا به سرطان پروستات

احتیاط

در صورت مصرف داروهای رقیق کننده خون یا داشتن بیماری دیابت، قبل از مصرف ویتامین ای باید با پزشک مشورت کرد. دوزهای بالا فقط باید تحت نظر پزشک مصرف شوند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها