با مزاج سوداوی بیشتر آشنا شویم!

A
۰

مزاج سودا منجر به لاغری بیش از اندازه و افسردگی می‌ شود. مزاج سرد و خشک موجب تکیدگی و گرفتگی چهره شده و ناراحتی‌ های روحی می شود.

در طب سنتی چهار مزاج اصلی وجود دارد. در روش‌ های درمانی طب سنتی و همچنین مشاوره‌ های رژیم غذایی این طب، نوع مزاج یکی از ضروریات است. پس به دنبال آن تشخیص صحیح مزاج نیز مهم است. مزاج سودا منجر به لاغری بیش از اندازه و افسردگی می‌ شود. مزاج سرد و خشک موجب تکیدگی و گرفتگی چهره شده و ناراحتی‌ های روحی را به دنبال دارد. طبع سرد و خشک باعث ناتوانی‌ های جنسی، بی حوصله شدن، نا امیدی، بی‌ حالی، گوشه گیری و انزوا، بی‌ اشتهایی و نیاز دائمی به گریه کردن بی دلیل، حساسیت بالا، کهیر پوستی، وجود درد در بدن بدون دلیل و… می‌ شود. در این مقاله قصد داریم با مزاج سوداوی، خصوصیات و ویژگی‌ های مزاج سوداوی و ویژگی افرادی که این مزاج را در طب سنتی دارند، آشنا شویم.

سودا چیست؟

سودای طبیعی، رسوب خون است و بدین سبب غلیظ تر و سنگین تر است و طبعی سرد و خشک دارد و سیاه رنگ می‌ باشد. با توجه به طب قدیم به سلول‌ هایی که همولیز می‌ شوند و در خون و طحال رسوب می‌ کنند، سودا گفته می‌ شود و اگر این رسوبات از حد طبیعی خود بیشتر شود آن را بیماری می‌ دانند. مزه سودا آمیخته از شیرینی و ترشی بوده و تولید آن در کبد است. منفعت سودا در این است که به مقدار کافی همراه با خون به اندام‌ ها برسد و اندام‌ ها را محکم سازد، سپس به قسمت طحال رفته و وظیفه خود را انجام دهد، این حالت طبیعی است ولی اگر مقدار سودا کمتر یا بیشتر باشد، بیماری ایجاد می‌ کند و غیر طبیعی است. محل ذخيره سودا طحال است، اگر طحال نتواند آن را ذخیره کند در قسمت‌ های مختلف بدن از جمله پوست جمع می‌ شود و موجب تیرگی پوست می‌ گردد.

مشخصات افراد سوداوی

  • اکثراً افراد سوداوی مزاج، رنگ پوست تیره‌ ای دارند و ممکن است لکه‌ های تیره رنگی در پوست آن ها ظاهر شود.
  • پوست آن‌ ها نسبت به سایر همسن و سالان و هم‌ جنسان خود خشک است.
  • موهای سر کم‌ پشت اما موهای بدن زیاد دارند.
  • اغلب این افراد اندام لاغر و نحیفی دارند.
  • معمولا صورت و چانه کشیده‌ تری نسبت به نُرم جامعه دارند.
  • اشتهای کاذب دارند و اکثرا ریزه‌ خوار هستند، یعنی ممکن است علیرغم داشتن اشتهای خوب از افزایش وزن شاکی نباشند.
  • افراد سوداوی مزاج فکر و خیال زیاد دارند و حتی از بی‌ خوابی گلایه می کنند.
  • مستعد بیماری‌ های اعصاب و روان هستند.
  • در انجام امور، حساس، دقیق و کمی با وسواس هستند.
  • علاقه‌ مند به تفکر و عموما درونگرا هستند.
  • قضاوت‌ گر و زود رنج هستند.
  • در صورت مصرف غذاهایی با طبع سرد دچار غم و غصه می‌ شوند.
  • در صورت مواجه شدن با افسردگی، بیماری‌ های آن‌ ها تشدید خواهد شد.
علائم غلبه سودای غیرطبیعی

علل پیدایش سودای غیر طبیعی

  • استراحت بیش از حد و بی تحرکی
  • پر خوری و خوردن آب یخ
  • مشروبات الکلی
  • حضور مستمر در گرما یا سرما
  • سرخ کردنی‌ ها و انواع غذاهای گوشتی
  • انواع شیرینی و نوشابه‌ های کارخانه‌ ای

بیماری‌ های ناشی از غلبه سودا

  • ورم‌ های سرطانی
  • بیماری‌ های شدید پوستی
  • جذام
  • سر گیجه و سر درد
  • کمر درد
  • درد مفاصل و ماهیچه‌ ها

اصلاح افراد سوداوی مزاج

در سال‌ های کهولت و پیری، خوردن غذاهای گوشتی و غذاهای سرد و خشک موجب تولید سودای بسیار زیاد و ایجاد خون سیاه می‌ گردد و اگر مقدار سودا از حد معمول بیشتر شود موجب مرگ فرد خواهد شد. البته ممكن است فردی در سنین جوانی دچار عفونت‌ های مکرر شده و سودا در بدن او غالب شود. با غالب شدن سودا شخص به سرعت دچار بیماری‌ های خطرناک از جمله، سرطان می‌ شود. از این رو، توصیه می‌ شود افراد سوداوی مزاج حتما به نکات زیر توجه داشته باشند:

  • باید از خوردن غذاهای چرب، شور، مانده و بیات به خصوص گوشت، ماهی، شیرینی و به خصوص چای سیاه پرهیز نمایند.
  • از نوشیدنی بادرنجبویه و گل گاوزبان و چای سبز استفاده کنند.
  • از نوشیدن مایعات به خصوص آب یخ، نوشابه‌ های گازدار و دوغ در بین غذا خودداری کنند.
  • این افراد از مصرف ماست نیز باید پرهیز کنند.
  • گردش و تفریح در جاهای خوش آب و هوا نیز بسیار مفید است.
  • افراد سودای مزاج باید روزانه ۴۵ دقیقه ورزش‌ های سبک از جمله، پیاده‌ روی انجام دهند.
  • مصرف پنیر و چای به عنوان صبحانه برای این افراد فوق‌ العاده زیان‌ آور است.
  • مصرف آلو، اسفناج ، کدو تنبل و هویج پخته بسیار مفید است.
  • غذای هر فصل باید مناسب آن فصل باشد، به عنوان مثال، مصرف گرمی‌ ها در تابستان و سردی‌ ها در زمستان باید همراه با مصلح آن مصرف شود.
  • سالاد فصل با مقداری جوانه گندم قبل از غذا، و نیز سوپ جو برای این افراد بسیار مفید است.
  • خواب بعد از غذا موجب غلظت خون و پدید آوردن سودا می‌ شود که باید رعایت شود.
  • توصیه شده است که افراد سوداوی مزاج از غذاهای معتدل و مرطوب استفاده کنند.

غذاهای مضر برای افراد سوداوی

سیر، بادمجان، غذاهای نمک سود مانند ماهی دودی، ماهی شور، خیار شور، نمک زیاد، پنیر شور، گوشت گاو و گوشت حیوانات پیر، غذاهای مانده و بیات، لبنیات، کلم و کاهو، برنج سفید، خوراک عدس (عدسی)، نوشیدن مایعات همراه با غذا، از تمامی غذاهایی که دارای مزاج سرد به ویژه سرد و خشک هستند خیلی کم استفاده شود و در صورت ضرورت حتماً «مصلحات آن» به کار رود.

اخبار روز سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار مرتبط سایر رسانه ها