تاثیر رژیم گیاهخواری در سلامت قلب

A
۰

با پیروی از رژیم گیاهخواری، تجمع پلاک در رگ‌ های خونی کاهش می‌ یابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم شده و به درمان بیماری قلبی کمک می کند.

سلامت قلب و عروق همواره یکی از ارکان مهم سلامتی بشر بوده است، نقش خواص رژیم گیاهخواری در حفظ سلامتی قلب و کارکرد درست آن بر کسی پوشیده نیست. رژیم گیاهخواری یا وگان موفق شده است تا حد بسیار زیادی به حفظ سلامت قلب و عروق و درمان بیماری های قلبی کمک کنند. رژیم غذایی گیاهی یا همان گیاهخواری یا سبک وگانیسم بر سلامت قلب و عروق تاثیر بسزایی دارد. با پیروی از رژیم گیاهخواری، تجمع پلاک در رگ‌ های خونی کاهش می‌ یابد و خطر ابتلا به دیابت و سکته مغزی کم می‌ شود. دانشمندان به تازگی در مطالعاتی درباره عادات غذا خوردن و شیوه زندگی افراد مختلف پی بردند که رژیم گیاهخواری حدود 20 درصد ابتلا به بیماری‌ های قلبی را کاهش می‌ دهد.

تاثیر رژیم گیاهخواری بر سلامت قلب و عروق

بسیاری از مردم گیاهخوار هستند و گروهی دیگر غذاهای گوشتی را ترجیح می ‌دهند. درباره این مبحث مطالعاتی توسط دانشمندان صورت گرفته است که نشان می‌ دهد، گیاهخواری باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی می ‌شود. با کم کردن مواد غذایی گوشتی و نوشیدن قهوه در روز می‌ توان خطر ابتلا به بیماری قلبی را با درصد بیشتری کاهش داد. مصرف سبزیجات باعث کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی می ‌شود. دانشمندان دریافتند که رژیم غذایی مبتنی بر گیاهان یا رژیم غذایی گیاهی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری ‌های قلبی عروقی را تا ۳۲ درصد کاهش می ‌دهد. تحقیقات جدید نشان داد که خوردن غذا‌های گیاهی بیشتر و مصرف کمتر گوشت حیوانات به قلب و عروقی سالم کمک می ‌کند.

تصلب شرایین یا آترواسکلروزیس، نام یک بیماری در رگ‌ ها و نوعی آرتریواسکلروزیس است که با رسوب لیپید و کلسترول کم‌ چگال بر روی دیواره داخلی سرخرگ‌ های با قطر متوسط و بزرگ، مشخص می‌ گردد. نتیجه این فرآیند تشکیل پلاک‌ های فیبری چربی (آتروما) بوده که با افزایش سن رفته رفته زیاد می شود و موجب تنگی رگ (استنوزیس) یا دیگر عواقب می ‌گردد.
کارشناسان پیشنهاد می کنند که مصرف بیشتر میوه ها، سبزیجات، غلات کامل، آجیل، دانه ها و حبوبات و مصرف کمتر چربی اشباع شده، نمک، شکر تصفیه شده و گوشت های فرآوری شده به کاهش خطر بیماری قلبی کمک می کند.

در اینجا به چند خاصیت رژیم گیاهخواری که می تواند ما را از خطر حملات قلبی و عروقی محافظت کند، اشاره می کنیم.

مصرف گیاهان، کلسترول را از رژیم غذایی حذف می‌ کند

بدن برای تنظیم عملکرد‌ های خود به کلسترول ناچیزی نیاز دارد، اما اکثر ما به این حد اکتفا نمی ‌کنیم. اغلب کلسترول مازاد از مصرف محصولات حیوانی وارد بدن ما می ‌شود و نه گیاهان. طبق اعلام انجمن قلب امریکا، تجمع کلسترول در خون عامل اصلی بیماری‌ های قلبی، سکته مغزی و حملات قلبی است.

گیاهان، فیبر بیشتری دارند

پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی متعادل موجب افزایش فیبر محلول در روده‌ ها می‌ گردد. افزایش فیبر یکی از روش ‌های کاهش گردش کلسترول بد در بدن شماست. فیبر با کلسترول بد در مجرای روده وارد فعل و انفعالاتی شده و سریعا آن را از بدن خارج می ‌کند. همین امر منجر به کاهش کلسترول بد ذخیره شده در بدن می‌ گردد. فیبر محلول در غذاهایی مانند عدس‌ ها، سبزیجات و آجیل ‌ یافت می‌ شود.

گیاهان چربی‌ های اشباع نشده کمتری دارند

چربی‌ های اشباع شده، چربی ‌هایی سرشار از هیدروژن هستند. این چربی ‌ها در دمای اتاق جامدند. آن‌ ها را می ‌توان در گوشت و محصولات حیوانی از قبیل گوشت گوساله، کره، پنیر و لبنیات پرچرب و حتی در روغن نارگیل یافت. طبق تحقیقات علمی انجمن قلب امریکا، مصرف چربی‌ های اشباع شده میزان کلسترول خون را افزایش می‌ دهد. این افزایش، خطر ابتلا به بیماری‌ های قلبی و سکته مغزی را بالا می ‌برد.

رژیم گیاهی خطر ابتلا به دیابت و چاقی را کاهش می ‌دهد

خوردن گوشت یا مصرف مقادیر فراوان چربی‌ های اشباع شده با خطر ابتلا به دیابت نوع 2 پیوند خورده است. در صورت ابتلا به دیابت و مصرف چربی ‌های اشباع شده، خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی و سکته مغزی دو برابر می شود. بخشی از کاهش وزن با کاهش مصرف چربی ‌های اشباع‌ شده‌ موجود در رژیم گیاهخواری تحقق می ‌یابد.

منتظر کاهش وزن خود باشید زیرا میوه ‌ها و سبزیجات حاوی کالری کمتر و آب فراوان هستند. همین امر کمک می ‌کند تا پیش از زیاده‌ روی و اتمام غذا، احساس سیری کنید. رژیم غذایی گیاهی شاخص توده بدنی را در محدوده سالم نگه داشته و اندازه دور کمر و دور شکم را کاهش می دهند.

گیاهان فشارخون را کاهش می‌دهند

یکی از مشهورترین رژیم‌ ها برای افراد مبتلا به فشار خون بالا، پیروی از رژیم‌ های گیاهخواری برای مقابله با فشارخون است. گرچه تمرکز این رژیم اغلب بر کاهش مصرف سدیم است، اما از دیگر اهداف آن، کاهش مصرف گوشت است. در رژیم‌ های گیاهخواری مقابله با فشارخون، مصرف میوه‌ها و سبزیجات افزایش می‌ یابد و روزانه ۱۵۰ گرم پروتئین جذب بدن می‌ گردد.

گیاهان سرشار از امگا ۳ هستند

مصرف اسید‌های چرب امگا ۳ خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت را کاهش می ‌دهد و موجب کاهش کلسترول و فشار خون بالا می ‌گردد. اسید‌ های چرب امگا ۳ در بدن ساخته نمی ‌شوند، بنابراین تنها روش دستیابی به آن ها از طریق برنامه غذایی مناسب است. امگا ۳ گیاهی در گیاهانی مانند تخم کدو، روغن کوینولا، سویا، گردو و بذر کتان یافت می ‌شود.

گیاهان حاوی مواد مغذی هستند

عمده تاثیر رژیم غذایی گیاهخواری محافظت از قلب است. میوه‌ ها و سبزیجات سرشار از آنتی‌ اکسیدان، استرول گیاهی، ترکیبات شیمیایی و پتاسیم هستند که همگی خطر ابتلا به بیماری ‌های قلبی را کاهش می ‌دهند. پتاسیم، به طور خاص برای مقابله با فشارخون بالا بسیار موثر است. طبق اعلان انجمن قلب امریکا، پتاسیم از تاثیرات مخرب سدیم در بدن می ‌کاهد. پتاسیم در بخش زیادی از مواد غذایی گیاهی از جمله سیب ‌زمینی شیرین، قارچ، سویا، بادام، موز، زردآلو، گوجه ‌فرنگی و طالبی یافت می‌ شود.

گیاهخواران کمتر به سرطان مبتلا می شوند

رژیم های غذایی گیاهی سدی در برابر ابتلا به انواع سرطان ها می باشند. مطالعات نشان می دهد که فیبر، ویتامین ها، مواد شیمیایی گیاهی و مواد معدنی موجود در میوه ها و سبزیجات، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ و سرطان سینه را به میزان چشمگیری کاهش می دهند.

گیاه خواران قلب سالم تری دارند

شواهد و مطالعات نشان می دهد که مصرف هرچه بیشتر گیاهان با حفظ سلامت قلب ارتباط مستقیم دارد. کسانی که غذاهای حاوی گوشت را کمتر مصرف می کنند، کمتر در معرض سکته مغزی و یا بیماری های قلبی عروقی قرار می گیرند. البته در انتخاب رژیم های غذایی که گوشت کمتری دارند باید دقت کنید. در این رژیم ها از مصرف نوشابه های قندی، دانه ها و غلات تصفیه شده مانند آرد سفید و برنج سفید، و سایر محصولات فرآوری شده اجتناب کرده و آجیل، میوه ها و سبزیجات و غلات کامل را بیشتر مصرف کنید.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها