توازن وعده های غذایی با سالاد رژیمی

A
۰

یک سالاد رژیمی و سالم از سبزیجات تازه و انواع میوه ها، دانه های روغنی، گوشت و تخم مرغ برای تامین پروتئین و آهن بدن تشکیل شده است.

سالاد رژیمی یکی از مهم ترین بخش های هر وعده غذایی است. مردم نواحی مدیترانه می‌ گویند: یک روز بدون سبزی‌ های خام، روزی بدون آفتاب است. برخی افراد از انواع سالاد رژیمی برای کمک به کاهش وزن و لاغر شدن استفاده می کنند. باید بدانید که یک سالاد رژیمی و سالم از سبزیجات تازه و انواع میوه ها، چربی های سالم، آجیل و دانه های روغنی، در برخی موارد هم گوشت و تخم مرغ برای تامین پروتئین و آهن بدن تشکیل شده است. سالادی که همه این خصوصیات را داشته باشد یک وعده غذایی کامل محسوب می شود. نه به عنوان پیش غذا یا دسر. در واقع سالاد ها در صورتی به لاغر شدن شما کمک می کنند که بتواند جایگزین یک وعده غذایی شما باشند.

خوردن سالاد چه فوایدی دارد؟

  • خوردن سالادی از سبزی‌ های لطیف و تازه در ابتدای غذا وسیله ممتازی برای جلوگیری از پر خوری و متعادل کردن اشتها است.
  • املاح معدنی مخصوص که در سبزی‌ ها وجود دارند، بدن را در برابر چاقی و یبوست ایمن می‌ کنند.
  • به علاوه سبزی‌ های تازه برای زیادی اسید خون که از غذاهای غیر گیاهی تولید می‌ شوند، بسیار مفید است.
  • کسانی که قرص‌ های قلیایی مصرف می‌ کنند، می‌ توانند در آغاز غذای خود، یک بشقاب پر سالاد سبزی‌ ها را بخورند.
  • با استفاده مداوم از انواع سالاد ها، می‌توانید جوانی و نشاط و شادابی را در زندگی خود به ارمغان بیاورید.
  • موادی که سالاد ها را تشکیل می‌ دهند دارای انواع ویتامین‌ ها هستند که برای سلول‌ های اندام‌ های مختلف بدن بسیار مفیدند و الکترولیت‌ های بدن را تنظیم می‌ کنند.
  • خوراک‌ های سالادی صرف نظر از این که یک غذای اصلی محسوب می‌ شوند؛ برای کسانی که دارای رژیم غذایی کاهش وزن هستند و یا دوست دارند در بین وعده‌ های غذایی خود چیزی بخورند، بسیار مفید‌ هستند.
  • سالاد ها برای فعال کردن سیستم گوارش فوق‌ العاده مناسب بوده که این امر در تامین سلامتی انسان اهمیت زیادی دارد.

از چه ترکیباتی برای درست کردن سالاد رژیمی استفاده کنیم؟

  1. کاهو، شاهی
  2. گوجه فرنگی، فلفل سبز
  3. سیب درختی، کلم، کرفس و نعناع تازه
  4. هویج، کرفس قمری، و سبزی‌ های کوهی
  5. کلم قرمز خرد شده و سیب درختی قرمز
  6. برش‌ های چغندر، نخود سبز و پیاز
  7. کاهو ، گل کلم و تربچه
  8. هویج رنده شده، فلفل سبز رنده شده، جعفری و کرفس رنده شده
  9. برگ چغندر ریز شده، هویج رنده شده، پیاز ریز شده
  10. برگ‌ های اسفناج، کلم و شاهی
  11. سیب سبز، آووکادو و گوجه فرنگی
  12. پیاز سفید ریز شده، شیکوره ( کاسنی ) و اسفناج
  13. کلم، هویج، کلم قمری و رازیانه

این سالاد های مخلوط، خیلی خوب با غذاهای گوشتی و غذاهای دیگر پروتئینی سازگاری دارند و شما می‌ توانید در تمام رستوران‌ های درجه یک و همچنین در خانه خودتان آنها را تهیه کنید.

تهسه سالاد سالم کاهو و سبزیجات

چند نکته درباره تهیه سالادها

  1. بعضی از سبزیجات مانند نوعی از خیار ها کمی طعم تلخ دارند که برای گرفتن تلخی آن باید قاچ شده و به مدت ۱۰ دقیقه در کمی سرکه‌ سیب خیسانده شوند. سپس آن ها را کاملا با آب سرد شسته و خشک نمایید. طبیعی است که به این روش یا روش پاشیدن نمک، مقداری از ویتامین‌ ها و املاح معدنی مواد از دست می‌ رود.
  2. سعی کنید چغندر، شلغم، هویج، کرفس، کنگر فرنگی، کلم قمری، تربچه، کلم (قرمز و سفید)، گل کلم و ساقه‌ های بروکلی، رازیانه ، پیاز و نظیر این موارد را رنده شده، استفاده کنید.
  3. گوجه فرنگی نیز برای خرد یا قطعه کردن در سالاد مناسب است، اما فراموش نکنید ناحیه مربوط به ساقه سبز سخت آن را جدا کنید. برای بعضی از خوراک‌ های سالادی خاص می‌ توانید آن ها را در آب جوش به مدت 5 دقیقه بجوشانید یا با چنگال روی شعله‌ی آتش بگیرید تا پوست آن ها به سرعت کنده شود.
  4. پیازچه و دیگر گیاهان تازه برای خرد کردن خیلی خوب هستند. پیازچه‌ ها را اول دو یا سه مرتبه از درازا، بعد از پهنا ببرید.
  5. برای استفاده‌ مفید از سالاد ها، اولاً آن ها را قبل از غذا میل نمایید، ثانیا آن ها را خوب بجوید.
  6. استفاده از میوه‌ ها در خوراک‌ های سالادی مثل قاچ‌ های پرتقال، سیب یا هلو به سالاد طعم و رنگ بیشتری می‌ دهد.
  7. هیچ وقت مواد پخته شده و مواد خام را با یکدیگر ترکیب نکنید. سالاد هایی که به صورت ترکیبی هستند عموما ایجاد ناراحتی‌ های گوارشی می‌ کنند.
  8. اضافه کردن جوانه‌ ها به سالاد، منافع بسیاری دارد، می‌توانید از جوانه گندم یا جوانه بذر یونجه استفاده کنید.
  9. تمام انواع ساقه‌ های سبزیجات، هر قدر نازک تر باشند، مزه آن ها بهتر است، اگر دسته‌ کوچکی از ساقه‌ سبزیجات را از عرض خرد کنید، سبزیجات خردشده مرتبی به دست می‌ آورید.

مواد پاشیدنی روی سالادها (انواع سس‌ها)

سالاد از هر نوع که باشد چه سالاد های مخلوط که با دقت تهیه شده و چه سالاد های ساده مانند سالاد كاهو، احتیاج به مواد پاشیدنی (مانند سس‌ ها) روی آن ها داریم. این مواد یقینا طعم سالاد را بهتر می‌ کند. این مواد خوش‌ طعم را می‌ توان کمی روی سالاد ریخت یا جداگانه در ظرفی ریخته تا افراد خودشان به مقدار لازم از آن استفاده کنند. بعضی از سس‌ ها پخته می‌ شوند، اما ما خام آن ها را توصیه می‌ کنیم زیرا مزه و مواد مغذی بیشتری خواهند داشت، ترکیبات زیر می‌ توانند نمونه‌ هایی از مواد پاشیدنی روی سالاد‌ ها باشند:

  • تخم آفتابگردان، دانه‌ های کنجد و تخم کدو سبز را به تنهایی یا همه را باهم آسیاب کرده و یا بو دهید و روی سالاد بریزید.
  • رازیانه، کرفس، خشخاش، زیره سیاه، شوید و دانه‌ های زیره سبز را به صورت ساده یا بو داده روی سالادها بریزید.
  • ترکیب خردل و شاهی.
  • سبوس گندم به طور جداگانه یا گندم سبوس دار خرد شده.
اخبار روز سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار مرتبط سایر رسانه ها