زردآلو و خواص آن

A
۰

زردآلو، میوه‌ای مقوی، انرژی زا، ملین و تب بر می‌باشد.بوی بد دهان را رفع می‌کند و به علت داشتن کبالت برای کم خونی بسیار مفید است.

زردآلو شبیه هلو یا آلو است. این میوه‌ ها دارای پوست خارجی نرم و خوشمزه ای هستند. در وسط زردآلو هسته ای قرار دارد که به هنگام خوردن آن باید مراقب دندان‌ های خود باشید. این هسته بسیار سفت و محکم است. معمولا زردآلو به رنگ زرد و نارنجی است که رنگ قرمزی بر روی یک طرف آن وجود دارد.

درخت زردآلو تا ارتفاع شش متر می‌ رسد، برگهای آن مانند قلب نوک تیز و به رنگ سبز روشن مایل به زرد می‌باشد. گلهای زردآلو درشت و به رنگ سفید متمایل به قرمز است. میوه‌ آن گوشتی و زردرنگ با طعمی مطبوع و شیرین است که در اواسط تابستان رسیده می‌ شود.

طبع و مزاج زردآلو

زردآلو از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است. مغز هسته‌ زردآلو از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک، برگ و گل آن سرد و خشک است.

ارزش غذایی زردآلو

انرژی 54 کالری ویتامین C 10 میلی‌گرم
آب 84-81 گرم ویتامینA 2700 واحد
پتاسیم 280 میلی‌گرم ویتامینB1 0/03 میلی‌گرم
پروتئین 1 ‌گرم ویتامینB2 0/04 میلی‌گرم
اسید سالیسیک 1/5 گرم ویتامینB3 0/6 میلی‌گرم
آلبومین 0/45 گرم مواد قندی 12-10 گرم
کلسیم 18 میلی‌گرم چربی 0/12 گرم
مواد نشاسته ای 6/35 گرم فسفر 23 میلی‌گرم
سدیم 1 میلی‌گرم آهن 0/5 میلی‌گرم

خواص زردآلو

  1. زردآلو، میوه‌ ای مقوی و انرژی زا می‌ باشد.
  2. تصفیه کننده‌ خون است و عروق را باز می‌ کند.
  3. زردالو به عنوان یک ماده ضدالتهاب و تسکین دهنده عمل می‌کند و بر روی سطح دمای بدن تاثیر می گذارد.
  4. بوی بد دهان را رفع می‌ کند.
  5. به علت داشتن کبالت برای کم خونی مفید است.
  6. ورم مفاصل را برطرف می‌کند و ضد نرمی استخوان است.
  7. این میوه در درمان بیماری های مختلف پوستی همچون اگزما و خارش نیز موثر است.
  8. برای قلیایی کردن بدن مفید است.
  9. زردآلو بـه دلیل محتوای بالای آهن و اثرات گرم کننده، در دوران بارداری توصیه می‌ شود.
  10. زردآلو، کبد را فعال نموده و ترشح صفرا را آسان می‌سازد و کبد را در انجام فعالیت حیاتی تحریک می‌ نماید .
  11. زردآلو، پوست، مخاط و مو را تقویت نموده و آلرژی‌های پوستی را برطرف می‌ سازد .
  12. زردآلو، درمان کننده لاغری نیز می‌ باشد.
  13. دستگاه اعصاب را تقویت نموده و اختلالات عصبی و روانی، افسردگی، ضعف شدید عصبی، ضعف حافظه، سستی و گیجی و بی خوابی را درمان می‌ نماید.
  14. مقاومت بدن را در مقابل بیماری‌ها فزونی داده و در رشد کودکان موثر است.
  15. زردآلو، ملین، تقویت کننده دستگاه گوارش و درمان کننده یبوست، التهاب و ترشی معده، نفخ معده و روده است.

خواص درمانی هسته و برگ زردآلو

  1. دانه زردآلو به درمان سرطان کمک می‌ کند و می‌ تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.
  2. مغز شیرین هسته زردآلو نفخ معده و روده را برطرف می‌ سازد.
  3. اگر روغن مغز هسته را در گوش بچکانید، صداهای گوش را از بین می‌ برد و سنگینی گوش را درمان می‌ کند.
  4. روغن مغز هسته زردآلو برای نرم کردن پوست مفید است.
  5. دم‌ کرده‌ برگ زردآلو برای قطع اسهال مفید است.
  6. روغن زردآلو حاوی مقادیر غنی از ویتامین E می باشد و به همین دلیل برای افزایش رشد موها و جلوگیری از ریزش موهای سر بسیار موثر است.
  7. ضماد برگ زردآلو، ورم‌های پوستی را درمان می‌ نماید.
  8. مغز تلخ هسته زردآلو، مسهلی قوی، دفع کننده انگل، تسکین دهنده دل درد و دل پیچه است.
  9. ضماد شکوفه زردآلو، زخم‌های پوستی را التیام می‌ بخشد و درد و ورم را تسکین می‌ دهد.

مضرات زردآلو

  • زردآلو به طور کلی دیرهضم، سنگین و نفاخ است. اشخاص سالخورده و کودکان باید از زیاده روی در خوردن آن احتراز کنند.
  • همیشه باید زردآلو را قبل از غذا خورد و همراه با آن هسته‌ آن را نیز تناول نمود زیرا مغز هسته‌ زردآلو ضد نفخ است و هضم آن را آسان می‌ سازد.
  • از مصرف زردآلوهایی که با دی اکسید گوگرد خشک شده‌ اند، اجتناب کنید؛ زیرا مصرف آن‌ها می‌ تواند منجر به حملات آسم شود. همیشه مقداری از هرگونه مواد آفت کش در میوه‌ های خشک وجود دارد؛ بنابراین به خصوص، برای کودکان، محصولات ارگانیک تهیه کنید.
اخبار روز سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار مرتبط سایر رسانه ها