خواص نارنج | شیوه مصرف نارنج | طبع نارنج

همه چیز درباره نارنج و خواص آن | چه زمانی نباید از نارنج استفاده کرد

A
۰

نارنج میوه‌ای از مرکبات است که خواص زیادی برای سلامت بدن دارد. با ما همراه باشید تا درباره فواید نارنج بیشتر بدانید.

نارنج میوه ای ترش از خانواده ی مرکبات است و به عنوان مادر مرکبات شناخته می شود. در حال حاضر درخت نارنج در شمال و جنوب ایران پرورش داده می‌ شود. برگ این درخت در تمام ایام سال، سبز است. این میوه هم مواد مغذی فراوانی دارد و هم برای سلامت پوست و مو کاربرد دارد. این ادامه از خواص نارنج برای شما گفته ایم.

طبع نارنج

آب نارنج طبعی سرد و خشک دارد، اما پوست و شکوفه آن طبیعتی گرم و خشک دارد. مصلح نارنج شکر و عسل است.

ترکیبات شیمیایی نارنج

آنتوسیانین‌ها، پلی‌فنول‌ها، لیمنوئیدها، فورکومارین‌ها، اسانس نرولی (منوترپنهای لینالول، لینالیل استات)، فلاونوئیدها، تانن ها از ترکیبات شیمیایی نارنج هستند.

خواص و فواید نارنج

  1. نارنج دارای اثر صفرا آور می‌ باشد.

  2. مصرف دم کرده شکوفه نارنج چند روز قبل از زایمان در تسهیل آن مؤثر است.

  3. دم کرده‌ ی شکوفه‌ ی نارنج به کاهش درد زانو کمک می‌ کند.

  4. برای مبتلایان به یبوست مفید می‌ باشد.

  5. آب نارنج برای افرادی که از ضعف بینایی رنج می‌ برند، مؤثر است.

  6. دم کرده برگ درخت نارنج، تشنج را از بین می‌ برد.

  7. عرق بهار نارنج اعصاب را تقویت می‌ کند.

  8. برای رفع بی‌ خوابی، از عرق بهار نارنج استفاده کنید.

  9. از پوست نارنج برای تهیه مربا استفاده می شود.

  10. میوه نارنج، خون را تصفیه می‌ کند.

  11. نارنج سلول‌های بدن و همچنین کلیه ها را به فعالیت وا می‌ دارد.

  12. اشتها آور است.

  13. نشاط آور است و خستگی را رفع می‌ کند.

  14. نارنج در رشد و نمو کودکان تأثیر گذار است.

  15. ضماد پخته نارنج برای جلوگیری از ریزش موها استفاده می‌ شود.

  16. غرغره کردن جوشانده نارنج، گلودرد چرکی را رفع می‌ک ند.

  17. آب نارنج در مصارف غذایی، مشابه سرکه و آبلیمو به کار می‌ رود.

  18. تشنگی را برطرف می‌ کند.

  19. کاهش دهنده‌ ی کلسترول و قند و چربی است.

  20. نارنج سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می‌ شود.

  21. ضد نفخ است.

  22. ضماد کوبیده‌ ی پوست نارنج برای معالجه‌ ی گواتر به کار می‌ رود.

  23. مداومت در خوردن عرق بهارنارنج، برای رفع بزرگی طحال مفید است.

  24. برای ناراحتی‌ های قلبی مفید است.

  25. سردرد های عصبی و میگرنی را کاهش می‌ دهد.

  26. خوردن خشک کرده پوست آن با آب برای رفع تهوع و درد شکم و روده و خارج شدن کرم شکم مفید است.

  27. آب نارنج به عنوان پادزهر عقرب و پشه استفاده می‌ شود.

  28. سموم بدن را از عضلات خارج کرده و از بین می‌ برد.

  29. بهار نارنج در عطر سازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی‌ های فصلی و عرقیجات و تهیه‌ ی مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار دارد.

  30. عرق بهار نارنج جهت خروج سنگ‌ های کلیه و مثانه و خرد کردن آن‌ ها بسیار مفید است.

  31. بهار نارنج سکسکه را رفع می‌ کند.

فواید نارنج

فواید درمانی عرق بهارنارنج

موارد منع مصرف نارنج

  • نارنج سبز و نارس اثر سمی داشته و مصرف آن خطرناک می‌ باشد.

  • زیاده روی در مصرف پوست این میوه موجب افزایش صفرا می‌ گردد.

  • افراط در مصرف میوه نارنج برای افرادی که مبتلا به ناراحتی‌ های کبدی و اعصاب مبتلا می‌ باشند، اثر زیانبخشی دارد.

  • عرق بهار نارنج اگر بیش از یک سال نگهداری شود خاصیت خود را از دست می‌ دهد و ضرر دارد.

  • به خاطر حالت اسیدی که دارد مصرف بیش‌ از حد آن باعث سوزش معده در بارداری و حتی حالت‌ های عادی می‌ شود.

  • ترکیبات نارنج می‌ تواند سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ تغییر دهد.

  • ترکیبش با مواد کافئین‌ دار فشارخون را افزایش می‌ دهد.

  • ترکیبات نارنج می‌ تواند بیماری آب سیاه یا گلوکوم را تشدید کند.

  • مصرف زیاد نارنج می‌ تواند باعث سرگیجه یا ضعف شود.

  • اگر دچار ضربان قلب نامنظم یا همان آریتمی قلب هستید به‌ هیچ‌ وجه از نارنج زیاد استفاده نکنید.

شیوه مصرف نارنج

  • برای از بین بردن تب و کم اشتهایی، ۳۰ گرم پوست خشک نارنج را در یک لیتر آب به مدت پنج دقیقه بجوشانید و ۲۰ دقیقه بگذارید دم بکشد بعد آن را صاف کنید و با عسل یا شکر آن را شیرین کنید و قبل از هر غذا یک فنجان از آن را بنوشید.

  • اگر یبوست دارید، پوست نارنج را در مقداری شیر جوشانده و بعد از صافی عبور داده و به مصرف برسانید.

  • برای رفع سرفه گرم و سرماخوردگی ریه، نارنج را از وسط دو نیم کرده و تخم‌ های آن را خارج کنید. سپس روی آن قدری نبات بپاشید و روی حرارت قرار دهید تا دو سه جوش بخورد. بعد آن را برداشته و بمکید.

  • اگر از جوش صورت رنج می‌ برید، مقداری نمک را بر روی نصف نارنج پاشیده و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند، سپس آن را بر روی پوست مالیده و پس از چند دقیقه بشویید. این کار باعث ترمیم پوست می‌ شود و جوش‌های صورت را بهبود می‌ بخشد.

  • اگر آب یک عدد نارنج را گرفته و معادل یک سوم حجم آن، گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید، منافذ صورت را مسدود کرده و پوست چهره را تقویت می‌ کند.

  • برای درست کردن چای بهار نارنج، کافی است ۱۰ گرم از گل بهار نارنج را در دو لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید. سپس آن را صاف کرده و همراه با یک قاشق سوپ خوری عسل میل کنید. با خوردن این چای، خواب خوش و آرامی خواهید داشت.

  • برای هضم آسان، ۳ تا ۴ برگ نارنج را در یک لیوان آبجوش بیندازید و آن را به مدت ۱۵ دقیقه دم کرده و هر روز ۲ تا ۳ لیوان از آن را بعد از غذا بنوشید.

  • برای تقویت قلب و اعصاب، خلال نارنج را با سنبل‌الطیب دم کنید و صبح‌ ها بجای چای نوش جان کنید.

  • برای رفع شکنندگی و سستی ناخن‌ ها، روزی 2 بار رُب نارنج را بر موضع بمالید و مدتی صبر کنید و بعد آن را بشویید.

منبع: تبیان
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها