آلوئه ورا یکی از گیاهان پر خاصیت است که برای پوست و مو بسیار مفید می باشد. ژل موجود در این گیاه یک لایه بردار طبیعی و فوق العاده برای پوست است و کاهش نشانه های پوستی را نیز به دنبال دارد. ژل آلوئه ورا به طور گسترده ای برای تسکین آفتاب سوختگی و کمک به بهبود زخمها شناخته شده است. آلوئه ورا سابقه طولانی در استفاده برای اهداف دارویی دارد و قدمت آن به مصر باستان باز می گردد.
این گیاه بومی شمال آفریقا، جنوب اروپا و جزایر قناری است. امروزه آلوئه ورا در آب و هوای گرمسیری در سراسر جهان رشد می کند. از تسکین سوزش سر دل گرفته تا کاهش بالقوه گسترش سرطان سینه، محققان تازه شروع به کشف مزایای این گیاه جهانی و بسیاری از محصولات جانبی آن کرده اند.
1- سوزش سر دل را تسکین می دهد
بیماری رفلاکس معده (GERD) یک اختلال گوارشی است که اغلب منجر به سوزش سر دل می شود. یک بررسی در سال 2010 نشان داد که مصرف 1 تا 3 اونس ژل آلوئه ورا در هنگام غذا می تواند شدت رفلاکس معده را کاهش دهد. همچنین ممکن است سایر مشکلات مربوط به هضم را هم کاهش دهد. سمی نبودن این گیاه آن را به درمانی ایمن و ملایم برای سوزش سر دل تبدیل می کند.
2- به تازه نگهداشتن سبزیجات کمک می کند
یک مطالعه در سال 2014 که توسط انتشارات دانشگاه کمبریج به صورت آنلاین منتشر شد و گیاه گوجه فرنگی پوشیده شده با ژل آلوئه را بررسی کرد. این گزارش شواهدی را نشان می دهد که این پوشش با موفقیت از رشد بسیاری از انواع باکتریهای مضر روی سبزیجات جلوگیری می کند.
نتایج مشابهی در یک مطالعه متفاوت با سیب پیدا شد. این بدان معناست که ژل آلوئه ورا می تواند به میوه ها و سبزیجات کمک کند تا تازه بمانند و نیاز به مواد شیمیایی خطرناکی را که عمر ماندگاری محصول را افزایش می دهند، از بین ببرد.
3- جایگزین خوبی برای دهانشویه است
محققان دریافتند که عصاره آلوئه ورا جایگزین ایمن و مؤثر برای دهانشویه های شیمیایی است. مواد طبیعی این گیاه، که شامل دوز سالم ویتامین C است، می تواند انواع پلاک دهانی را مسدود کند. همچنین خونریزی یا تورم لثه را برطرف می کند. از این رو می توان از آلوئه ورا به عنوان یک ماده فعال برای پیشگیری از پوسیدگی های دندانی در خمیردندانها و ژل های تمیز کننده دندان استفاده نمود که قادر به نابودی باکتری ها و میکروبهای بیماری زای موجود در دهان می باشد.
بیشتر بخوانید: درمان درد دندان با استفاده از داروهای گیاهی

4- آلوئه ورا سبب کاهش قند خون می شود
آلوئه ورا می تواند هایپرگلایسمی مزمن و مشکلات ناشی از چربی بالا را در افراد مبتلا به دیابت کاهش دهد و یکی از درمان های طبیعی برای دیابت است. خوردن دو قاشق غذاخوری آب آلوئه ورا در روز می تواند باعث کاهش سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 شود.
اما افراد مبتلا به دیابت که از داروهای کاهش دهنده گلوکز استفاده می کنند، باید در مصرف آلوئه ورا احتیاط کنند. آب میوه همراه با داروهای دیابت احتمالاً می تواند تعداد گلوکز شما را تا سطوح خطرناک کاهش دهد.
5- یک ملین طبیعی محسوب می شود
آلوئه ورا یک ملین طبیعی است. شیره آلوئه ورا حاوی آنتراکینون هایی است که با افزایش آب روده و ترشح مخاط حرکات رودهای را افزایش داده و از یبوست جلوگیری می کنند. از آلوئه ورا می توان به میزان کم برای تسکین یبوست استفاده کرد و معمولا دوز مناسب 0.04 تا 0.17 برآورد شده است. اگر به بیماری کرون، کولیت یا هموروئید مبتلا هستید، نباید آلوئه ورا مصرف کنید. زیرا می تواند باعث گرفتگی شدید شکم و اسهال شود. اگر از داروهای دیگری استفاده می کنید، باید مصرف آلوئه ورا را متوقف کنید زیرا ممکن است توانایی بدن شما برای جذب داروها را کاهش دهد.
6- آلوئه ورا یک آبرسان قوی برای پوست است
شما می توانید از آلوئه ورا برای شفافیت و مرطوب نگهداشتن پوست خود استفاده کنید. آلوئه ورا حاوی پلی ساکارید هایی است که پوست را آبرسانی می کند، این ممکن است به این دلیل باشد که این گیاه در آب و هوای خشک و ناپایدار رشد می کند و برای زنده ماندن در شرایط سخت، برگ های گیاه آب را ذخیره می کنند. این برگهای متراکم با آب، همراه با ترکیبات گیاهی خاصی به نام کربوهیدرات های پیچیده، آن را به یک مرطوب کننده موثر پوست تبدیل می کند.
بیشتر بخوانید: درمان کهیر پوستی

7- در کاهش رشد سرطان سینه موثر است
یک مطالعه جدید منتشر شده در پزشکی تکمیلی و جایگزین مبتنی بر شواهد، ویژگیهای درمانی آلوئه امودین، یک ترکیب در برگ گیاههان را بررسی کرد. آنها معتقدند که ترکیبات موجود در آلوئه ورا پتانسیلی در کاهش رشد سرطان سینه دارد.
راه های مختلفی برای استفاده از گیاه آلوئه ورا و ژل ها و عصاره های مختلفی که می توان از آن تهیه کرد وجود دارد. محققان به کشف روش های جدید برای استفاده از این گیاه ادامه می دهند. اگر قصد دارید از آلوئه ورا به صورت دارویی استفاده کنید، به خصوص اگر دارو مصرف می کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.