- بررسی پیازچه از نظر گیاه شناسی
- مواد موجود در 100 گرم پیازچه
- خواص شگفت انگیز پیازچه
- موارد منع مصرف پیازچه
- چند نکته برای مصرف پیازچه
بررسی پیازچه از نظر گیاه شناسی
پیازچه نوعی سبزی است که طعم ملایم تری نسبت به پیازها دارد و از خانوادهی سیر، موسیر، تره و پیاز است. پیازچه دارای برگهای سبز توخالی و لولهای است که مستقیماً از پیاز رشد میکنند و از این برگها به عنوان سبزی استفاده میشود و به صورت خام یا پخته قابل استفاده هستند. این سبزی از پیازهای گرد و بیضی شکل کوچکی تشکیل شده است که به طور متوسط 2 تا 5 سانتی متر قطر دارند و به یک ساقه صاف و لایهای از برگ های روی هم، چسبیدهاند. پیازها صاف، سفت، ترد و آبدار هستند که در رنگهای سفید روشن تا قرمز یافت میشوند. همچنین ممکن است دستهای از ریشههای قهوهای رنگ تازه، انعطافپذیر و ظریف به پایه پیاز چسبیده باشند.پیازچهها برگهای باریک و لولهای شکل، سفت، ضخیم و ترد دارند و توخالی هستند و در لبهها رنگشان سبز تیره است.
کارشناسان معتقدند پیازچه بومی آسیای مرکزی است و بیش از 5000 سال است که کشت میشود.این گیاه امروزه به دلیل خواصش در اکثر مناطق در دسترس است.
مواد موجود در 100 گرم پیازچه
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم | مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
آهن | 8 درصد | قند | 2.3 گرم |
کلسیم | 5.6 درصد | پتاسیم | 274.7 میلیگرم |
ویتامین A | 20.1 درصد | چربی | 0.2 گرم |
ویتامین C | 31.5 درصد | سدیم | 16.1 میلیگرم |
خواص شگفت انگیز پیازچه
کاهش خطر سرطان
پیازچه تازه منبع عالی گوگرد است که برای سلامت کلی بسیار مفید است. ترکیباتی مانند آلیل سولفید و فلاونوئیدها دارد که از سرطان جلوگیری کرده و با آنزیمهایی که سلولهای سرطانی تولید میکنند مبارزه میکند. برای جلوگیری از سرطان قدم بردارید و با گنجاندن بیشتر پیازچه در رژیم غذایی روزانه خود، تغذیه سالم را شروع کنید.
کمک به هضم غذا
پیازچهها سرشار از فیبر هستند و به هضم بهتر کمک میکنند. میتوانید آن را با سبزیجات دیگر برای شام یا ناهار همراه کنید.
جلوگیری از سرماخوردگی و آنفولانزا
پیازچهها به دلیل خاصیت ضد باکتریایی و ضد ویروسی که دارند، دارویی عالی برای مبارزه با ویروسها و آنفولانزا به شمار میروند. همچنین به کاهش مخاط اضافی نیز کمک میکنند و با سرمای زمستانی که اغلب باعث میشود شما احساس ناخوشایندی داشته باشید، مبارزه میکنند.
بهبود بینایی
راههای مختلفی برای تقویت بینایی وجود دارد. پیازچه یکی از راههای بهبود بینایی است. پیازچه سرشار از ویتامین A است و مصرف منظم آن به شکل سالاد میتواند به بینایی بهتر شما کمک کند.
جلوگیری از بروز مشکلات قلبی
در این دنیای شلوغ و پر از استرس و تنش، مشکلات قلبی و سکته یک مشکل رایج است. انسداد عروق، التهاب در ماهیچههای قلب، جریان نامنظم خون از قلب، از مشکلات شایع قلبی هستند. برای جلوگیری از بروز این بیماریها پیازچه را به برنامه غذاییتان اضافه کنید. پیازچه به عنوان رقیق کننده خون در نظر گرفته میشود زیرا به جریان آسان خون از قلب کمک میکند.
کاهش سطح قند خون
گوگرد موجود در پیازچه در کنترل سطح قند خون نقش مهمی ایفا میکند و با توجه به ترکیبات گوگرد، توانایی بدن برای تولید انسولین افزایش مییابد. این تا حد زیادی به پیشگیری از دیابت کمک میکند.

کنترل سطح کلسترول
پیازچه با بهبود قدرت هضم و فعال کردن کبد شما باعث کاهش کلسترول میشود و اجازه نمیدهد کلسترول بد در بدن ذخیره شود، بنابراین به افزایش کلسترول خوب در بدن کمک میکنند.
درمان فشار خون بالا
برای افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرند، پیازچه یک درمان عالی است. پیازچه فشار خون بالا ناشی از شرایط خاص را درمان میکند. بهترین روش خوردن آن به صورت سالاد است و برای حفظ فشار خون باید روزانه حداقل 20 تا 30 گرم پیازچه مصرف کنید.
تقویت سیستم ایمنی بدن
پیازچهها سرشار از ویتامین C و ویتامین A هستند که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و از بدن ما در برابر عفونتها محافظت میکنند.
موارد منع مصرف پیازچه
- بهتری است افراد مبتلا به بیماری پمفیگوس از خوردن پیازچه و همخانوادههای آن نظیر سیر و موسیر خودداری کنند.
- مصرف بیش از حد پیازچه برای گرم مزاجان مضر است.
چند نکته برای مصرف پیازچه
- برای مصرف پیازچه ریشه آن را جدا کرده و قسمت پیازی کوچک را به صورت گرد و قسمتهای سبز رنگ را از طول ببرید. سپس آن را به مدت 30 دقیقه در آب سرد قرار دهید.
- از مصرف پیازچههای پوست کنده و مانده خودداری کنید چرا که پیازچه نیز همانند پیاز میکروبهای موجود در محیط را به سرعت جذب میکند.
- بهتر است برای بهرهمندی از خواص پیازچه از سرخ کردن بیش از اندازه آن بپرهیزید.