تاثیرات مصرف انگور بر طول عمر
خوردن انگور می تواند تاثیرات بسیار مفیدی روی بدن از جمله کبد داشته باشد و طول عمر را نیز افزایش خواهد داد.
انگور به عنوان "ملکه میوه ها" مشهور است و به سه نوع براساس رنگ قرمز، سبز و سیاه آبی طبقه بندی می شود. این میوه لذیذ نه تنها مزه خوبی دارد بلکه بسیار مفید و حاوی ویتامین C می باشد. انگور ، شکر ساده ای است که انرژی فوری و آنتی اکسیدان ها را فراهم می کنند و ضد التهاب می باشد. طبق تحقیقات جدید انجام شده، مصرف انگور می تواند تاثیرات مثبتی روی افزایش طول عمر نیز داشته باشد.
مجموعهای از مطالعات جدید نشان میدهد که مصرف انگور ممکن است تأثیر قابل توجهی بر سلامت و مرگ و میر داشته باشد، به ویژه زمانی که به رژیم غذایی غربی پرچرب اضافه شود.
این تحقیق نشان میدهد که افزودن حدود ۲ فنجان انگور در روز به رژیم غذایی غربی پرچرب منجر به کاهش بیماری کبد چرب و طول عمر بیشتر در موشها میشود.
بیماری کبد چرب میتواند منجر به سیروز کبدی و در نهایت سرطان کبد شود. با توجه به یافتههای مطالعه، انگور در سفره ممکن است نقش مهمی در کاهش بروز بیماری کبد چرب و عوارض کُشنده آن داشته باشد.
«جان پزوتو»، رئیس و استاد داروسازی کالج داروسازی و علوم بهداشتی دانشگاه نیوانگلند غربی گفت که تحقیقات او نشان می دهد که چگونه خوردن انگور می تواند به جبران برخی از اثرات رژیم غذایی غربی پرچرب کمک کند.
پزوتو در ادامه افزود: «اول اینکه، طول عمر افزایش مییابد، که نشاندهنده یک پاسخ کلی در سراسر بدن است. در مرحله بعد، سیستم دفاعی آنتی اکسیدانی بدن تقویت میشود. علاوه بر این، از کبد چرب که طبق برآوردها ۲۵ درصد از جمعیت را تحت تأثیر قرار میدهد و منجر به پیامدهای بد سلامتی میشود، پیشگیری شده یا به تأخیر میاندازد.»
وی گفت: «مکانیسمهایی که نشان دادهایم با واسطه انگور انجام میشوند، میتوانند برای ارتقای سلامتی، صرف نظر از رژیم غذایی، تعمیم داده شوند.
مصرف روزانه انگور چه تاثیری روی سلامت بدن دارد؟
علاوه بر ژن های مرتبط با کبد چرب، رژیم های غذایی حاوی انگور باعث افزایش سطح ژن های آنتی اکسیدان می شوند. بسیاری از مردم امروزه به مصرف مکمل های غذایی که دارای فعالیت آنتی اکسیدانی بالایی هستند فکر می کنند. در واقع، با این حال شما نمی توانید به اندازه کافی آنتی اکسیدان مصرف کنید تا تفاوت زیادی ایجاد کنید.
اثر قابل توجه دیگری که در این تحقیق نشان داده شد، توانایی انگور برای افزایش طول عمر موش ها با رژیم غذایی با الگوی غربی پرچرب بود. رژیم غذایی با الگوی غربی پرچرب با شرایط نامطلوب مانند چاقی، بیماریهای قلبی عروقی، دیابت، بیماریهای خودایمنی، سرطان و بیماری آلزایمر مرتبط است. افزودن انگور به رژیم غذایی که تاثیری بر میزان مصرف یا وزن بدن نداشت، مرگ طبیعی را به تاخیر انداخت.
افزودن انگور به رژیم غذایی باعث تغییر بیان ژن در بیشتر کبد می شود. در مطالعاتی که به تازگی منتشر شده است، مشخص شد که مصرف انگور بیان ژن در مغز را تغییر می دهد. در عین حال، مصرف انگور تأثیرات مثبتی بر رفتار و شناخت داشت که با رژیم غذایی پرچرب مختل می شد و نشان می داد که تغییر بیان ژن چیزی است که این پاسخ مفید را ایجاد می کند. مطالعات بیشتری برای این موضوع مورد نیاز است، اما قابل توجه است که مصرف روزانه انگور اثر محافظتی بر متابولیسم مغز دارد. این تحقیق جدید نشان می دهد که این به دلیل تغییر بیان ژن است.