خواص ترب | فواید ترب | طبع ترب | ارزش غذایی ترب
همه چیز درباره ترب و خواص آن در طب سنتی + طبع و ارزش غذایی
از مهمترین خواص ترب میتوان به دفع سنگ های صفراوی، بهبود نقرس و رماتیسم اشاره کرد. با خواندن ادامه مطلب با این سبزی پرخاصیت بیشتر آشنا می شوید.
ترب از سبزیجاتی است که دارای طبع گرم و خشک و طعم تند می باشد و بیشتر در فصول پاییز و یا تابستون دو نوع آن پیدا می شود. این سبزی دارای خاصیت های زیادی از جمله تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، رفع اسهال خونی و بهبود لک های پوستی است. در ادامه مطلب اینفوگیاهی درباره خواص ترب برای بدن بیشتر توضیح می دهد.
گیاه ترب
ترب با نام علمی Raphanus sativus ، گیاهی است یک ساله که ارتفاع ساقه ی آن تا یک متر می رسد. برگ های آن پهن، ناصاف، کرک دار و با بریدگی های نامنظم می باشد. گل های آن به رنگ سفید، زرد روشن، آبی روشن و بنفش است که در انتهای شاخه ظاهر می شود ریشه ی آن همان ترب یا تربچه است که به رنگ های سفید، سیاه و قرمز می باشد. انواع کوچک ترب در فارسی به تربچه معروف شده است و انواع مختلف دارد. به طور کلی دو نوع ترب وجود دارد: ۱- ترب سیاه که معمولاً در پاییز برداشت می شود. ۲ـ تربچه که به رنگ های مختلف قرمز و صورتی و در انواع دراز و گرد وجود دارد. طعم تند ترب مربوط به ماده ای است به نام سنوول و رنگ قرمز بنفش آن در اثر وجود ماده ای به نام مالوین کلراید ۲ است.
طبع ترب
ترب از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
ارزش غذایی ترب
آب | 94 گرم | ویتامین C | 25میلیگرم |
پتاسیم | 330 میلیگرم | پروتئین | 1 گرم |
سدیم | 18 میلیگرم | فسفر | 30 میلیگرم |
چربی | 0/1 گرم | ویتامینA | 10 میلیگرم |
کلسیم | 30 میلیگرم | ویتامینB1 | 10 میلیگرم |
مواد نشاسته ای | 3/5 گرم | ویتامین B2 | 0/03 میلیگرم |
آهن | 1 میلیگرم | ویتامین B3 | 0/03 میلیگرم |
بیشتر بخوانید:همه چیز درباره انواع ترب و خواص آن
خواص ترب
-
ترب برای دفع سنگ های صفراوی مفید است.
-
ترب به درمان نقرس و رماتیسم کمک می کند.
-
خوردن آن با شام شب در رفع بی خوابی موثر است.
-
آب ترب گرفتگی مجاری کبد و طحال را از بین می برد.
-
برای مداوای زخم های بدن از ترب و عسل ضماد تهیه کنید و روی زخم بگذارید.
-
دم کرده ی ترب ادرار آور است.
-
ترب شما را از نیش حشرات در امان می دارد.
-
خوردن ترب رنگ چهره را باز می کند.
-
ضماد ترب با عسل برای از بین بردن ورم زیر چشم مفید است.
-
برای از بین بردن کوفتگی، خون مردگی و آثار ضربه در بدن، ضماد تخم ترب را با عسل بر محل ضرب دیده بگذارید.
-
برای رفع لکه های پوست، ضماد تخم ترب بـا عسل را روی لکه ها بگذارید.
-
هر روز آب ساقه ترب را بگیرید و دو قاشق آن را با سکنجبین مخلوط نموده و بخورید. سنگ مثانه را برطرف می سازد.
-
برای دفع سنگ کیسه صفرا و سرفه های تشنج آور، بسیار مفید است.
-
دم کردهی ریشه ی ترب تقویت کننده ی بدن است.
-
له شده ی ریشه ی ترب به صورت ضماد برای درمان سوختگی پوست و کوفتگی به کار می رود.
-
جوشانده ی ترب برای درمان اسهال خونی مفید است.
بیشتر بخوانید:خواص برگ تربچه برای پوست که در طب سنتی غوغا می کنه!
خواص برگ ترب
-
جویدن آن لثه ها را تقویت کرده و بوی دهان را از بین می برد.
-
بیست گرم آب برگ و ساقه ترب را بگیرید و نمک بزنید و بخورید. گرفتگی کبد را برطرف می سازد، زردی یا یرقان و اسکوریوت را درمان می نماید.
-
آب آن را در چشم بچکانید، چشم را تقویت می کند.
-
دم کرده ی برگ ترب اخلاط را از سینه خارج می سازد خوردن ترب و آب ترب به هضم غذا کمک می کند.
-
برگ ترب را مانند چای دم کنید و به اشخاصی که مبتلا به سرفه ی مزمن هستند، بدهید، آن را درمان می کند.
-
اگر برگ ترب با غذا خورده شود، به هضم غذا کمک می کند.
موارد منع مصرف ترب
-
کسانی که نفخ معده دارند از خوردن آن بپرهیزند.
-
ترب در بعضی از اشخاص تولید گاز و آروغ می کند و تخم آن گاز و نفخ را از بین می برد.
-
مصرف زیاد آن سوء هاضمه ایجاد می کند.
-
زیاده روی در خوردن ترب موجب دل پیچه می شود و برای دندان و گلو مضر است.