فواید کلروفیل و منابع غذایی حاوی کلروفیل
خواص کلروفیل از سم زدایی بدن تا درمان کم خونی!
کلروفیل مکمل سلامتی است و بیشتر در سبزیجات سبز یافت می شود. در این مطلب قصد داریم فواید کلروفیل بر سلامتی را بررسی کنیم.
کلروفیل برای سلامتی مفید است و از بدن در برابر بسیاری از بیماری ها محافظت می کند. مصرف موادغذایی حاوی کلروفیل برای بدن سودمند است و ما در این مطلب از اینفوگیاهی قصد داریم فواید کلروفیل و منابع غذایی حاوی کلروفیل رو به شما معرفی کنیم تا آن ها را در برنامه روزانه خود قرار دهید و بدن خود را ایمن کنید.
کلروفیل چیست؟
اولین و مهمترین سوالی که در رابطه با کلروفیل پرسیده میشود این است که کلروفیل چیست؟ در یک تعریف ساده باید بگوییم که کلروفیل عاملی است که باعث سالم و سبز ماندن گیاهان میشود و میتواند نقش بسیار زیادی در سلامت شما ایفا کند.
تحقیقات بسیار انجام شده نشان داده است که شما با مصرف گیاهان و دریافت مستقیم کلروفیل از گیاه با مصرف مکملهای کلروفیل میتوانید این ماده را جذب بدن کرده و از خواص و مزایای درمانی آن برخوردار شوید. البته این نکته را در نظر داشته باشید که بدن معمولا مکملها را بیشتر جذب میکند.
فواید کلروفیل
دانشمندان بر این باورند که خواص و مزایای کلروفیل بسیار بیشتر از آنچه است که تصور میشود اما با این وجود نیاز به تحقیقات بیشتری وجود دارد. در ادامه چندین مورد از این مزایا را که دانشمندان طی تحقیقات فراوان توانستهاند اثبات کنند، بیان خواهیم کرد. این مزایا به شرح زیر است:
۱- تقویت سیستم ایمنی
اولین و مهمترین مزایای مصرف کلروفیل تقویت سیستم ایمنی است. سیستم ایمنی بدن مهمترین سد دفاعی محسوب میشود که در صورت عدم عملکرد صحیح میتواند سلامت فرد را به خطر بیاندازد. تحقیقات انجام شده نشان داده است که کلروفیل منبع غنی از ویتامینها و مواد مغذی است. به همین دلیل میتواند نقش بسیار زیادی در تقویت سیستم ایمنی افراد داشته باشد.
اگر توجه داشته باشید افرادی که سبزیجات را در رژیم غذایی خود به میزان لازم قرار میدهند، کمتر از سایر افراد بیمار میشوند و بدنی سالمتر و تندرستتر خواهند داشت.
۲- افزایش انرژی بدن
افزایش سطح انرژی از دیگر مزایای مصرف کلروفیل است. در واقع میتوانفت مواد مغذی و معدنی موجود در این ماده گیاهی نیاز بدن شما را به خوبی تامین خواهند کرد. همین موضوع نیز باعث میشود تا شما پس از مصرف شاهد افزایش سطح انرژی بدن خود باشید. همین موضوع باعث شده است تا متخصصان مصرف این ماده گیاهی را به ورزشکاران و کسانی که تحرک بالایی دارند، توصیه کنند.
۳- بهبود سرطان
کلروفیل سرشار از آنتی اکسیدانهایی است که میتوانند تاثیری فوقالعاده بر سرطان داشته باشند. تحقیقات نشان داده است که مصرف کنندگان کلروفیل کمتر در خطر ابتلا به بیماری سرطان قرار میگیرند. علاوه بر آن کسانی که از بیماری سرطان رنج میبرند با مصرف کلروفیل میتوانند سریعتر درمان شوند.
این نکته را در نظر داشته باشید که تحقیقات انجام شده در این زمینه بسیار محدود است و برای نتیجهگیری بهتر، نیاز است تحقیقات بیشتری انجام گیرد.
۴- سم زدایی بدن
خواص آنتی باکتریالی، ضد قارچی و ضد ویروسی کلروفیل باعث میشود تا از آن بتوان برای سم زدایی بدن استفاده کرد. به همین دلیل است که متخصصان بر این باورند که کلروفیل میتواند بر روی سلامت کبد و کلیه نیز اثرگذار باشد. قدرت سم زدایی بالای کلروفیل شانس ابتلا به بیماریهای فراوانی را کاهش میدهد. توجه داشته باشید که مصرف کلروفیل حتی میتواند در درمان چربی خون و کلسترول بالا نیز موثر باشد.
۵- کاهش وزن
یکی از مهمترین دلایلی که باعث شده است تا تقاضا برای مصرف کلروفیل بالا باشد کمک به کاهش وزن است. در واقع میتوان گفت کلروفیل خاصیت چربی سوزی دارد و میتواند کمک کند تا بدن شما چربی بیشتری بسوزانید و تناسب اندام حاصل شود. تحقیقات نشان داده است افرادی که کلروفیل بیشتری مصرف میکنند معمولا نسبت به دیگر افراد کمتر دچار چاقی و اضافه وزن میشوند.
۶- درمان کم خونی
کلروفیل منبعی غنی از آهن محسوب میشود. به همین دلیل میتواند در درمان و کنترل کم خونی نیز موثر باشد. احتمالا شما هم شنیدهاید که سبزیجات بسیار برای کم خونی خوب است. یکی از مهمترین دلایلی که باعث میشود تا مصرف سبزیجات برای درمان این عارضه مفید باشد وجود همین کلروفیل است.
البته توجه داشته باشید که مصرف کلروفیل به تنهایی نمیتواند کم خونیهای شدید را درمان کند. به همین دلیل افراد مبتلا به کم خونی شدید، بهتر است با متخصص در این مورد مشورت داشته باشند.
۷- التیام و بهبود مشکلات پوستی
تاثیر فوقالعاده کلروفیل در التیام و بهبود مشکلات پوستی باعث شده است تا شرکتهای آرایشی و داروسازی بسیاری در سراسر جهان تصمیم بگیرند از این ماده گیاهی برای ساخت محصولات مراقبت از پوست استفاده کنند.
تحقیقات نشان داده است که کلروفیل میتواند مانع از پیری زودرس پوست شود، چین و چروکها را کاهش داده و زخمها و اکنهها را بهبود بخشد.
۸- کاهش باکتریهای دهان
وجود باکتریهای دهان یکی از مهمترین دلایلی است که باعث ایجاد بوی بد میشود. تحقیقات نشان داده است افرادی که از این عارضه رنج میبرند با مصرف کلروفیل میتوانند نقش موثری در کاهش این باکتریها و در نتیجه کاهش بوی بد دهان خود داشته باشند. در واقع میتوان گفت کاهش تری متیل آمین به دلیل مصرف کلروفیلین در افراد مبتلا به تری متیل آمینوری میتواند به اثبات بهتر این مزایا کمک کند. به عبارت دیگر میتوان گفت این ماده گیاهی نقش بسیار زیادی در کنترل بوهای خاص خواهد داشت.
نحوه مصرف
نحوه مصرف کلروفیل در افراد مختلف متفاوت است. برخی از افراد این ماده را با مصرف سبزیجات دریافت میکنند اما برخی دیگر ترجیح میدهند قرص، مایع، پماد و اسپری آن را مصرف کنند. بیشتر افراد به خصوص ورزشکاران سعی میکنند کلروفیل را به آب میوه یا سایر مایعات اضافه کرده و نوش جان کنند. فرقی ندارد تصمیم داشته باشید کلروفیل را به چه روشی مصرف کنید، در هر صورت ضروری است که قبل از مصرف با متخصصان تغذیه مشورت داشته باشید تا دوز مصرفی برای شما مشخص شود.
منابع غذایی حاوی کلروفیل
سبزیجات سبز سرشار از کلروفیل هستند
بیشتر سبزیجات سبز حاوی کلروفیل هستند مانند اسفناج، سبزی خردل، کدو تنبل، برگ تربچه، کلم بروکلی، کلم، نخود فرنگی و غیره. با اضافه کردن همه این سبزیجات به رژیم غذایی، به میزان بالایی کلروفیل دریافت می کنید. کلروفیل نیز به عنوان ضد درد عمل می کند، بنابراین بسیار ضروری است که آن را در غذاها و سالادها اضافه کنید.
جوانه گندم بهترین منبع کلروفیل است
جوانه گندم به عنوان بهترین منبع کلروفیل محسوب می شود. برای تامین کلروفیل به عنوان مکمل سلامتی، تنها پودر جوانه گندم به رژیم غذایی گنجانده شود، کافی است. سطوح بالایی از کلروفیل موجود در پودر جوانه گندم به راحتی جذب بدن می شود که حجم خون و سطح هموگلوبین را افزایش می دهد. افزایش میزان هموگلوبین سبب افزایش انرژی بدن برای ساخت اکسیژن می شود. بنابراین، در تشکیل گلبول های قرمز خون کمک می کند.