فواید ریحان بنفش | ریحان بنفش برای چی خوبه
همه چیز درباره خواص ریحان بنفش در طب سنتی + مضرات و طبع
ریحان چه خاصیت و چه ضرری و چه طبعی دارد؟ در این مقاله درباره خواص، ارزش غذایی و عوارض و اینکه ریحان بنفش گرم است یا سرد بیشتر می خوانید.
برای اینکه بدانید گیاه ریحان بنفش چه خاصیتی برای سلامت بدن دارد و عوارض مصرف آن چیست، این مقاله از اینفوگیاهی را بخوانید تا ضمن آشنایی با ارزش غذایی ریحان بنفش، طبع و مصلح آن و درباره اینکه ریحان بنفش چه ضرری دارد؛ اطلاعات بیشتری به دست آورید.
گیاه ریحان بنفش (Purple Basil)
-
شکل ظاهری: گیاه ریحان بنفش دارای برگهایی به رنگ بنفش تیره تا ارغوانی است که سطحی مخملی و معطر دارند. این گیاه از تیرهی نعناعیان بوده و ساقههای نازک، برگهای بیضیشکل و گاهی دندانهدار دارد.
-
گل ریحان بنفش: گل این سبزی معمولاً به رنگ صورتی یا بنفش روشن است و در فصل شکوفایی بهصورت خوشهای روی ساقه ظاهر میشود.

-
طعم: ریحان بنفش طعمی شیرین، تند و کمی تیز دارد.
-
فصل برداشت: ریحان بنفش گیاهی تابستانی است که در مناطق گرم رشد بهتری دارد. زمان برداشت آن معمولاً از اواسط تابستان تا اوایل پاییز است. بهترین زمان برداشت، پیش از گلدهی کامل گیاه است تا عطر و طعم آن حفظ شود.
طبع ریحان بنفش
طبع ریحان بنفش گرم و خشک است.
مصلح ریحان بنفش
-
نیلوفر
-
بادرنجبویه
ارزش غذایی ریحان بنفش
ترکیبات | مقدار در ۱۰۰ گرم | واحد |
---|---|---|
انرژی | ۲۳ | کیلوکالری |
کربوهیدرات | ۲.۷ | گرم |
پروتئین | ۳.۲ | گرم |
چربی کل | ۰.۶ | گرم |
فیبر | ۱.۶ | گرم |
ویتامین A | ۵۲۷۵ | IU |
ویتامین C | ۱۸ | میلیگرم |
ویتامین K | ۴۱۴ | میکروگرم |
کلسیم | ۱۷۷ | میلیگرم |
آهن | ۳.۱۷ | میلیگرم |
منیزیم | ۶۴ | میلیگرم |
پتاسیم | ۲۹۵ | میلیگرم |
فسفر | ۵۶ | میلیگرم |
خواص ریحان بنفش
-
آنتیاکسیدانهای موجود در ریحان بنفش از گلبولهای سفید محافظت کرده و ایمنی بدن را تقویت میکنند.
-
این گیاه خاصیت ضد التهابی دارد و میتواند درد و التهاب را کاهش دهد.
-
ترکیبات تیمول و کامفن در ریحان بنفش به درمان عفونتها و کاهش التهاب کمک میکنند.
-
رایحه و ترکیبات آرامبخش آن به کاهش استرس و اضطراب کمک میکند.
-
ریحان بنفش با بهبود گردش خون و کاهش کلسترول بد، از بیماریهای قلبی پیشگیری میکند.
-
ترکیبات طبیعی آن اثر ضد میکروبی و ضد باکتریایی دارند.
-
استفاده از این گیاه باعث افزایش تمرکز و تقویت حافظه میشود.
-
ریحان بنفش به جوانسازی پوست و حفظ شفافیت آن کمک میکند.
-
این گیاه میتواند به تنظیم و کاهش قند خون کمک کند.
-
ریحان بنفش با حمایت از عملکرد کبد به فرایند سمزدایی بدن کمک میکند.
-
ریحان بنفش به هضم غذا، کاهش نفخ، درمان سوءهاضمه و زخم معده کمک میکند.
-
دمنوش ریحان بنفش آرامبخش است و برای کاهش استرس، اضطراب و بهبود خواب موثر است
خواص ریحان بنفش برای پوست
به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها و خواص ضدالتهابی، ریحان بنفش برای درمان جوش، اگزما و عفونتهای پوستی مفید است. ماسک برگ تازه ریحان با گلاب باعث شفافیت و جوانسازی پوست میشود.
ریحان بنفش در بارداری
ریحان بنفش (Purple Basil) به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، ویتامین K و آهن میتواند در دوران بارداری فوایدی مانند تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از کمخونی داشته باشد. با این حال، برخی منابع خارجی هشدار میدهند که مصرف بیش از حد آن ممکن است به دلیل وجود ترکیباتی مانند اوژنول باعث تحریک انقباضات رحمی یا کاهش قند خون شود. بنابراین، زنان باردار باید آن را در مقادیر کم و با مشورت پزشک مصرف کنند تا از ایمنی آن برای مادر و جنین اطمینان حاصل شود.

خواص ضدسرطانی ریحان بنفش
مطالعات نشان دادهاند که آنتیاکسیدانهای موجود در ریحان، مانند اوژنول، میتوانند از بروز برخی سرطانها (مانند سرطان پستان) پیشگیری کنند.
مضرات ریحان بنفش
-
ریحان بنفش در بارداری: به دلیل وجود ترکیب استراگول که میتواند باعث انقباضات رحمی شود، خوردن ریحان بنفش در بارداری بهصورت دارویی یا دمنوش توصیه نمیشود. مصرف مقدار کم در سبزیخوردن معمولاً بیخطر است، اما بهتر است با پزشک مشورت کنید.
-
تداخل دارویی: ریحان بنفش ممکن است با داروهای رقیقکننده خون یا کاهنده قند خون تداخل داشته باشد.
-
مصرف بیش از حد: مصرف طولانیمدت یا بیش از حد ریحان به دلیل استراگول ممکن است برای مغز مضر باشد یا خطر سرطانزایی داشته باشد.
-
کودکان و نوزادان: به دلیل وجود استراگول، مصرف ریحان بنفش برای کودکان توصیه نمیشود.
سؤالات متداول در مورد ریحان بنفش
- آیا ریحان بنفش سرطانزا است؟ خیر، برعکس، ضدسرطان است.
- چگونه تخم ریحان بنفش را مصرف کنیم؟ خیسخورده برای گوارش و لاغری.
- ریحان بنفش برای لاغری مفید است؟ بله، فیبر آن اشتها را کنترل میکند.
- تفاوت ریحان بنفش و سبز چیست؟ بنفش آنتیاکسیدان بیشتری دارد.