مضرات سبزی شاهی | طبع سبزی شاهی | مصلح سبزی شاهی
هشدار ! در مصرف سبزی شاهی زیاده روی نکنید!
سبزی شاهی در فصل بهار به فور پیدا می شود و ممکن است شما هم آن را بخورید اما در مصرف آن دقت داشته باشید. در ادامه مضرات سبزی شاهی را توضیح دادیم.
یکی از انواع سبزی خوردن که در فصل بهار می توانید استفاده کنید سبزی شاهی است. این سبزی هم به صورت خام و هم پخته مورد استفاده قرار می گیرد . در طب سنتی از مضرات سبزی شاهی بیشتر از فواید آن گفته شده و حتی مصرف این سبزی نهی شده است. در این مطلب از ضررهای سبزی شاهی خواهید خواند.
طبع و مصلح سبزی شاهی
تره تیزک ( یا شاهی ) دارای مزاجی گرم و خشک و درجه حرارت ۲ و ۱ بوده و مصلح آن کاسنی ، خرفه و سرکه میباشد .
مضرات خوردن سبزی شاهی
شاهی یکی از سبزیجات پرحرف و حدیثی است که علاوه برخواصی که دارد مضراتی هم دارد که به مضرات آن خیلی پرداخته نمیشود.
همچنین تخم شاهی یک الکالوئید، سینااپیک اسید و کولین اتر و اسانس روغنی میباشد و خاصیت ساخت استروژن را در بدن دارد.
بیشتر بخوانید:خواص و نحوه مصرف کلم بروکلی
از مضرات شاهی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
-
سردرد
-
قولنج
-
خون دماغ
-
سنگینی سر
-
تاریکی چشم
-
گرفتگی عروق
-
جذام
-
مضر برای صفرا و خون
-
تب و داغی کف دست و پا
هنگامی که شاهی مصرف میکنید، گازهای مضری در بدن تولید میشود که به سوی مغز متصاعد میشود و باعث بروز مشکلاتی خصوصا برای گرم مزاجان میشود.
استفاده افراطی از شاهی در وعده شام مخصوصا بعد از غذای سبک یا با شکم خالی میتواند باعث منگی، کرختی و یا خواب سبک و نا آرام شود.
شاهی دارای گواتروژن است، لذا جذب ید در تیروئید را کاهش میدهد که برای مشکلات تیروئیدی مضر است.
مصرف افراطی شاهی باعث کاهش غیرطبیعی قند خون میشود و همچنین ممکن است با داروهای کاهش فشار خون تداخل کند.