خواص کرفس | فواید کرفس | طبع کرفس

آشنایی با خواص معجزه آسای کرفس برای سلامت بدن + طبع

A
۰

کرفس با طبع گرم و خشک، سرشار از ویتامین K و C است و مواد معدنی موجود در آن مانند پتاسیم و کلسیم موجب کاهش فشار خون می‌ شود.

کرفس از سبزیجات پرخاصیت و نه چندان محبوب است که طبع گرمی داشته و حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ها، فیبر و آهن می باشد با مصرف این سبزی سیستم گوارشی را تقویت کرده و مشکلات کبدی را از بین می برید همچنین برای تسکین اعصاب می توانید از کرفس استفاده کنید. مهم ترین خواص و گیاه شناسی کرفس را اینفوگیاهی توضیح می دهد.

کرفس چیست؟

کرفس یک گیاه دو ساله و متعلق به خانواده‌ ی چتریان است. این گیاه دارای ساقه و برگ می باشد و به عنوان ادویه در خیلی از مواد غذایی استفاده می شود. کرفس به رنگ های سبز روشن یا سبز تیره وجود دارد. این گیاه دارای گلبرگ های سفید هستند که دانه های آن قهوه ای روشن می باشد. رایحه کرفس تند و دلپذیر است. نوعی از کرفس که امروزه مصرف می‌ شود از گونه‌ ی وحشی آن متمایز شده و منشأ اصلی آن نواحی مدیترانه از شمال آفریقا و جنوب اروپا می‌ باشد. کرفس دارای کالری کمی می باشد و می توان از این گیاه در رژیم غذایی کاهش وزن استفاده نمود. برای جلوگیری از بیماری های قلبی توصیه شده است و دارای ویتامین و مواد معدنی بسیاری است.

طبع کرفس

طبع آن گرم و خشک است.

ارزش غذایی در 100 گرم کرفس

انرژی (کالری): ١٦ کیلوکالری کلسیم ٤٠ میلی گرم
چربی تام 17. 0 گرم فسفر ٢٤ میلی گرم
پروتئین 69. 0 گرم آهن 20. 0 میلی گرم
کربوهیدرات 9. 2 گرم مس 035. 0 میلی گرم
قند 83. 1 گرم منیزیم 11 میلی گرم
فیبر غذایی 6. 1 گرم منگنز 103. 0 میلی گرم
سدیم ۸۰ میلی گرم فولات 36 میکروگرم
پتاسیم ٢٦٠ میلی گرم ویتامین B6 074. 0 میلی گرم
ویتامین C 1. 3 میلی گرم ویتامین A 449 واحد
ویتامین K 2. 29 میکروگرم    

  1. سرشار از ویتامین K و منبع خوبی برای ویتامین C، پتاسیم، فولات، فیبرغذایی، مولیبدون و منگنز است.

  2. کرفس پخته، درمان کننده سوء هاضمه و نفخ معده و روده و سکسکه است.

  3. نوشیدن دم کرده‌ ی تخم این گیاه به جای چای به لاغری کمک می‌ کند.

  4. دم کرده برگ، تخم یا جوشانده راه کرفس، کلیه را فعال نموده و بر حجم ادرار افزوده، دفع کننده سنگ کلیه و مثانه است.

  5. کاهش دهنده اسید اوریک و درمان کننده نقرس، آلبومینوری و اختلالات مثانه و مجاری ادرار است.

  6. دم کرده تخم آن، آب زیادی بدن را دفع می‌ کند.

  7. دم کرده ریشه کرفس تقویت کننده کبد و درمان کننده یرقان و نارسایی‌ های کبدی است.

  8. دم کرده یا جوشانده تخم، ریشه و برگ کرفس، اعصاب را تقویت و اختلالات عصبی را تسکین می‌ دهد.

  9. تقویت کننده دستگاه تنفس است.

  10. دم کرده یا جوشانده برگ کرفس، سینه درد، سرفه‌ های مزمن، گرفتگی صدا، تنگی نفس، زکام، گریپ و سرماخوردگی را درمان می‌ نماید.

  11. خاصیت نیرو دهنده، باد شکن، مقوی معده، مدر و صفرا بر دارد.

  12. برای درمان دستگاه هاضمه، رفع نفخ روده‌ ها، رفع سکسکه، آسم، تقویت اعضا و بیماری نقرس، یکی از سبزیجات مفید است.

  13. این گیاه منبع غنی ویتامین C می‌ باشد که در تقویت سیستم ایمنی نقش دارد. ویتامین C به کاهش علایم سرماخوردگی کمک می‌ نماید.

  14. دارای ترکیبات فعالی به نام فتالیدها است که این ترکیبات موجب شل نمودن عضلات پیرامون سرخ رگ‌ ها می‌ شوند و در گشاد شدن رگ‌ ها و به دنبال آن کاهش فشارخون نقش دارند. همچنین این ترکیبات موجب کاهش هورمون‌ های استرسی می‌ شوند که این هورمون‌ ها نیز در انقباض رگ‌ ها و کاهش فشارخون مؤثر هستند.

  15. کرفس منبع خوب پتاسیم و کلسیم می باشد که این مواد معدنی نیز در کاهش فشارخون موثرند.

  16. عصاره‌ ی این گیاه برای تمیز کردن مواد زائدی که در نسوج بدن متراکم و انباشته می‌ شود و باعث آرتریت، دیابت (مرض قند)، بیماری کرونری و سیاه رگ‌ های واریسی و سنگ‌ های کلیه و غیره می‌ گردد بسیار مفید است.

  17. نقش دیگر ویتامین C کاهش شدت وضعیت‌ های التهابی مانند آسم، استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید می‌ باشد. ویتامین C از آسیب رادیکال‌ های آزاد جلوگیری می‌ نماید. رادیکال‌ های آزاد موجب اکسید شدن کلسترول می‌ شوند که نتیجه‌ ی آن تولید پلاک می‌ باشند این وضعیت موجب بروز حملات قلبی و سکته می‌ شود.

  18. کرفس به عنوان گیاهی که حاوی سدیم بالا می‌ باشد شناخته شده است و سدیم موجب افزایش فشارخون می‌ شود. یک فنجان پر از کرفس دارای ۱۰۰ میلی گرم سدیم است که این مقدار سدیم در ۲ ساقه کامل از کرفس وجود دارد. در صورتی که نیاز روزانه به سدیم ۲۴۰۰ میلی گرم می‌ باشد که این مقدار سدیم در ۴۸ ساقه کرفس وجود دارد.

  19. گیاه کرفس حاوی ترکیباتی به نام کومارین می‌ باشد که از آسیب رادیکال‌ های آزاد به سلول‌ ها جلوگیری می‌ نماید، بنابراین موتاسیون را کاهش می‌ دهند. موتاسیون موجب بروز سرطان می‌

بیشتر بخوانید:تاثیر آب کرفس در لاغری

موارد منع مصرف کرفس

  • کرفس یکی از ۱۲ گیاهانی است که تجمع سموم نباتی در آن نسبتا بالا است و افراد حساس به این مسئله بهتر است از انواع ارگانیک آن استفاده کنند. هر یک ساقه متوسط کرفس حدودا ۳۵ میلی گرم سدیم دارد و افرادی که محدودیت مصرف نمک دارند باید این مقدار را در محاسبات خود منظور نمایند.

  • تخم کرفس برای افرادی که ناراحتی ریه دارند مضر است. مصرف زیاد آن برای سرد مزاجان و نیروی جنسی مضر است.

  • مصرف زیاد آن در زنان باردار باعث آسیب جنین می‌ شود.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها