فواید موز | طبع موز | مصلح موز
آشنایی با مهم ترین خواص موز برای بدن + طبع
از خواص موز به دلیل داشتن پتاسیم زیاد، ضد سرطان و تقویت ماهیچه ها می توان اشاره کرد. در این مطلب اینفوگیاهی درباره موز و خواص آن صحبت می کند.
موز از میوه های گرم است که حاوی مقادیر زیادی از کلسیم، پروتئین و انواع ویتامین ها می باشد. این میوه را استفاده کنید تا از خواص بی نظیر آن یعنی خون سازی، تقویت قلب، کنترل فشار خون و همچنین استحکام استخوان بهره مند شوید. در این مطلب اینفوگیاهی مهم ترین خاصیت های موز برای بدن و همچنین طبع و مصلح آن را می گوید.
طبع موز
از نظر طب قدیم طبع موز معتدل و تر است و نمک، عسل، مربای زنجبیل و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج این میوه هستند.
ترکیبات شیمیایی موز
چند ماده شیمیایی بسیار مهم، مانند سروتونین (که نقش مهمی در خواب و تنظیم حالات بدن بازی می کند)، نوروپی نفرین (هورمونی که غده آدرنال ترشح می کند و باعث منقبض شدن رگ ها می گردد)، دوپامین (که فشارخون را بالا می برد) و کاته چولامین (که روی سیستم اعصاب، قلب، حرارت بدن و عضلات روده و معده اثر می گذارد.) در این میوه مقوی وجود دارد.
ارزش غذایی موجود در 100 گرم موز
انرژی | 100 کالری | آهن | 0.7 میلی گرم |
آب | 70گرم | ویتامین A | 190 واحد |
موادقندی | 6.5 گرم | ویتامین B1 | 0.05 میلی گرم |
کلسیم | 8 میلی گرم | ویتامین B2 | 0.06 میلی گرم |
پتاسیم | 370 میلی گرم | ویتامین B3 | 0.07 میلی گرم |
پروتئین | 0.8 گرم | ویتامین C | 0.07 میلی گرم |
فسفر | 25 میلی گرم | سدیم | 1 میلی گرم |
چربی | 0.2 گرم |
بیشتر بخوانید:ماسک خانگی با پوست موز
خواص موز
این میوه به عنوان یک منبع انرژی زا برای صبحانه و یا به عنوان یک میان وعده عالی است و می توان آن را قبل، در طول و یا بعد از ورزش مصرف کرد. موز خشک نیز یک میان وعده مناسب با سطح بالاتری از فیبر و پتاسیم است.
-
به دلیل داشتن پتاسیم زیاد ضد سرطان و غذای خوبی برای ماهیچه ها است.
-
ملین و درمان کننده اسهال و اسهال خونی است.
-
خون ساز بوده بنابراین اشخاص لاغر و کم خون حتما باید این میوه را مصرف کنند.
-
برای درمان بیماری قند گل های موز را بپزید و بخورید.
-
برای درمان خارش و ریزش مو ، موز را له کنید و با سرکه و آب لیمو مخلوط نمایید و به نقاطی که خارش دارد و یا موی آن ریخته، بمالید.
-
تقویت کننده معده و نیروی جنسی است.
-
درمان کننده زخم روده است.
-
در بعضی از کشور ها موز نارس را خشک و پودر می کنند و گرد آن را به بیمارانی که مبتلا به زخم دوازدهه و معده هستند، می دهند تا این نوع زخم را درمان کند زیرا این میوه یک غشای مقاوم اسید روی معده و روده می کشد که اسید معده نمی تواند به آن آسیب برساند.
-
گرد آن همچنین داروی خوبی برای پایین آوردن کلسترول است.
-
گرد گل های خشک شده موز را با کمی نمک و آب مخلوط کنید، داروی آرام بخش قلب است.
-
جوشانده این میوه در قطع خونریزی مؤثر است.
-
جوشانده ریشه و پوست درخت آن را برای معالجه سرطان معده به کار می برند. بدین منظور باید این جوشانده را در وان حمام ریخت و مدتی در وان دراز کشید.
-
ضماد برگ درخت موز برای درمان ورم و سوختگی مفید است.
-
ریشه آن دفع کننده کرم معده است.
-
نفاخ است و زیاد خوردن آن خصوصاً در سرد مزاجان، گاز معده تولید می کند. برای رفع این عارضه باید پس از تناول این میوه، کمی نمک خورد.
-
تأثیر خوبی در تأمین رشد و تعادل سیستم اعصاب دارد.
-
برای درمان ضعف بدن، این میوه را با عسل بخورید.
-
ضماد آن مخلوط با سرکه، خارش های پوستی را التیام بخشیده و لکه های پوستی را برطرف می سازد.
-
تسکین دهنده سرفه و سینه درد و التهاب حلق است.
-
بهترین میوه دوران کودکی، جوانی، پیری، دوران بارداری و به هنگام فعالیت های فکری و جسمی و عضلانی است.
-
خوردن منظم آن می تواند به حفظ سلامت قلب، کنترل فشارخون و استحکام استخوان ها کمک کند.
-
همچنین، سرشار از آنتیاکسیدان های حیاتی بتاکاروتن (پیش ماده ویتامین A ) و ویتامین C است که هر دو باعث تقویت سیستم ایمنی و محافظت از بدن در برابر بیماری های قلبی و برخی از سرطان ها می شوند.
-
ویتامین 6B موجود در موز تنظیم کننده عملکرد سیستم عصبی است و به بهبود سلامت پوست کمک می کند.
-
اسید آمینه تریپتوفان موجود در موز هم می تواند به کاهش علائم پیش از قاعدگی، اضطراب و بی خوابی کمک کند.
شیوه نگهداری و مصرف
-
همیشه موز های زرد و سفت را انتخاب کنید و آنها را در دمای اتاق و دور از میوه های دیگر نگهداری کنید.
-
موز های قهوه ای متمایل به سیاه برای کودکانی که از شیر مادر گرفته شده اند. بسیار مناسب است.
-
پوست موز رسیده زرد و سفت است و روی آن لکه های سیاه وجود دارد. موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد هضمش مشکل است.
بیشتر بخوانید:مضرات و معایب خوردن موز
موارد منع مصرف موز
-
زیاده روی در مصرف موز، سبب بروز حساسیت و خارش پوست می گردد.
-
موز به علت دارا بودن قند زیاد، برای مبتلایان به مرض قند مضر است و نباید در خوردن آن افراط کرد.