خربزه و خواص آن

A
۰

خربزه میوه ای با طبع گرم و تر و انرژی‌ زا است. برای سنگ کلیه و مثانه، تصفیه خون، هضم غذا، درمان برونشیت و معالجه یبوست مفید است.

خربزه یکی از پر طرفدارترین میوه‌ های تابستان است که در دسته خانواده ملون ها قرار می‌ گیرد. این میوه دارای آب فراوان است. خربزه دارای مواد مغذی و معدنی است و برای درمان بسیاری از بیماریها بسیار مناسب است. خربزه از خانواده کدوئیان است ومزه ای شیرین دارد. ارزش غذایی این میوه تا حدی زیاد است که کلسیم و پتاسیم مطلوبی را به بدن منتقل می‌ کند.

بررسی خربزه از نظر گیاه شناسی

گیاهی یک ساله با گونه‌ های بسیار مختلف است. خربزه گیاهی است از تیره کدوئیان که میوه‌ اش درشت، شیرین و آبدار است. بوته آن کوتاه و ساقه‌ هایش روی زمین می‌ خوابند. خربزه میوه‌ ای شیرین، لذیذ و گوارا است که انواع گوناگونی دارد و بهترین آن خربزه خراسان و گرمسار است. قسمتهایی که در غذا پزشکی از خربزه استفاده می‌ شود عبارتند از: میوه، تخم و پوست.

طبع و مزاج خربزه

خربزه طبعی گرم و تر دارد.

مواد موجود در 100 گرم خربزه

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی 34 کیلوکالری قند 8/12 گرم
چربی تام 0/14 گرم سدیم 18 میلی گرم
پروتئین 0/54 گرم پتاسیم 228 میلی گرم
كربوهيدرات 9/1 گرم کلسیم 6 میلی گرم
فیبر غذایی 0/8 گرم مس 0/02 میلی گرم
منیزیم 10 میلی گرم منگنز 0/027 میلی گرم
ويتامينA 50 واحد

ترکیبات شیمیایی خربزه

گالیک اسید، فلاونوئید ها، مواد شبه آدنوزین از ترکیبات شیمیایی خربزه هستند.

خواص و فواید خربزه

  1. خوردن خربزه، پیش از غذا بدن را می‌ شوید و بیماری و مرض را از بدن ریشه کن می‌ کند.
  2. خربزه، مثانه را پاک می‌کند و سنگ مثانه را آب کرده و ادرار را زیاد می‌ نماید.
  3. به علت دارا بودن مواد قندی، در درمان کم خونی‌ های مختلف مفید است.
  4. خربزه دارای ویتامین A می‌ باشد و از این رو در ترمیم و تجدید سلولهای بدن نقش ایفاء می‌ کند.
  5. خوردن خربزه برای بیماری‌های رماتیسم، نقرس مفيد است.
  6. اگر گوشت خربزه را له کنید و به صورت مرهم روی سوختگیهای سطحی پوست بدن بگذارند، آن را معالجه خواهد نمود.
  7. تخم خربزه برای سرفه حاد، درد سینه و حلق و تب های بالا مفید است.
  8. مصرف خربزه، خنکی، شادابی و طراوتی خاص در بدن ایجاد می‌ کند.
  9. خربزه باعث افزایش شیر زنان شیرده می‌ شود.
  10. مرهم گوشت خربزه برای تسکین درد و تورم چشم به کار می‌ رود.
  11. مغز تخم خربزه بو داده، یک ماده غذایی مفید برای بدن است.
  12. خوردن مغز تخم خربزه، برای رفع سوزش ادرار و خشونت زبان مفید است.
  13. خربزه به هضم غذا کمک می‌کند و رودل را رفع می‌نماید.
  14. خربزه عرق بدن را زیاد می‌کند.
  15. اشتها آور و تصفیه کننده خون است.
  16. روده‌ ها و معده را شستشو می‌دهد.
  17. خربزه دارای فیبر مطلوبی در ارزش غذایی است.
  18. از سکته قلبی جلوگیری می‌کند.
  19. برای درمان زردی صورت مؤثر است.
  20. بیماریهای پوستی مانند اگزما و کک و مک را می‌ توان با آب خربزه درمان کرد.
فواید خربزه

موارد منع مصرف خربزه

  • مصرف زیاد خربزه باعث نفخ می‌ شود و در نتیجه ایجاد درد در ناحیه معده و روده می‌ کند.
  • خوردن خربزه کال و نرسیده برای کسانی که معده ضعیف دارند، ممکن است تولید اسهال کند.
  • برای سینه درد و سرما خوردگی مضر است.
  • مبتلایان به قند خون در خوردن خربزه باید احتیاط کنند، زیرا به علت داشتن مقدار قند زیاد و قدرت جذب فوری آن در خون موجب افزایش قند خون می‌ شود.
  • خوردن خربزه به صورت ناشتا موجب سوء هاضمه، فلج و تب صفراوی می گردد.
  • مصرف خربزه در برخی افراد موجب سستی، بی‌حالی و زیاد شدن اخلاط می‌ شود و ضمناً اشخاص دیالیزی نیز مجاز به خوردن این میوه نمی‌ باشند.
  • خوردن خربزه با عسل، توصیه نمی‌ شود.
  • افراط در خوردن خربزه برای اشخاصی که به خونریزیهای داخلی و ناراحتیهای معده و طحال مبتلا می‌ باشند، زیان بخش است.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها