آلبالو و خواص آن

A
۰

میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و طعم آن ترش و شیرین است.آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.

آلبالو میوه‌ ای سرخ رنگ، شبیه گیلاس ولی کوچکتر است. میوه آلبالو با داشتن طعم ترش و شیرین دارای پوست صاف و براق و قرمز رنگ بوده و یک هسته مرکزی دارد و عموماً بسته به منطقه آب و هوایی از خرداد ماه تا مرداد ماه در دسترس است. این میوه جذاب، منبع خوبی از مواد مغذی، ویتامین‌ ها و مواد معدنی است. میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و نام دیگرش آلی بالی است.

درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران می‌ روید و از میوه تازه و خشک آن استفاده می‌ کنند و یا از آن شربت و مربا و یا غذاهایی مانند آلبالو پلو و خورش آلبالو تهیه می‌ نمایند. آلبال و و آب البالو، به دلیل داشتن آنتی‌ اکسیدان‌، آنتوسیانین و منگنز موجود، دارای خواص ضد التهابی بوده و در کم شدن درد های مفصلی و آرتروز مؤثر هستند.

طبع و مزاج آلبالو

آلبالوی ترش نیم‌ رس، سرد و خشک است و آلبالوی شیرین رسیده، سردی و خشکی آن کمتر و در مواردی رطوبت نیز دارد. آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند مفید است ولی برای اشخاصی که مزاج سرد دارند باید همراه خوراکی‌ های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود.

محتوای تغذیه‌ ای موجود در آلبالو با هسته

انرژی 39 کالری ویتامین C 9 میلی‌ گرم
پتاسیم 170 میلی‌ گرم فیبر 1 گرم
پروتئین 1 ‌گرم کلسیم 11 میلی‌ گرم
کربوهیدرات 10 گرم    

خواص آلبالو

  1. آلبالو، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
  2. هسته آلبالو، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشارخون نیز می‌ باشد.
  3. آلبالو ضد مواد صفراوی، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
  4. آلبالو اشتها آور بسیار خوبی است.
  5. مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
  6. آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن، اعصاب را آرامش می‌ دهد.
  7. آلبالو برای سوء هاضمه‌ بسیار مفید است.
  8. از جمله فواید آلبالو، منبع غنی آنتی‌ اکسیدان است و با داشتن سه ماده مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان بسیار مؤثر است.
  9. مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو بـرای معالجه نارسایی‌ های کبد مفید است.
  10. مصرف جوشانده ۳۰ گرم دم آلبالو بـرای افرادی که دچار بیماری‌ های کلیه و مثانه هستند مفید است، دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس نموده سپس در یک لیتر آب اضافه کرده و جوشانده و صبح و ظهر و شب یک لیوان از جوشانده را بخورید.
  11. آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
  12. اگر آب آلبالو یا مربای آلبالو را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند برای دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجرای ادرار بسیار مفید است.
  13. استفاده از شربت آلبالو تلخی دهان، بی اشتهایی، بوی نامطبوع دهان، یبوست و پریدگی رنگ را که از علائم بارز نارسایی کبد می‌باشد، برطرف می‌ نماید.
  14. فلاونوئید های موجود در آلبالو علاوه بر پیشگیری از آسیب‌ های رادیکال‌ های آزاد، با ترمیم آسیب‌ های ناشی از آنها به سلامت مفصل‌ ها نیز کمک می‌ کنند.
  15. ملاتونین موجود در آلبالو به الگوی خواب طبیعی بدن کمک و با بی خوابی نیز مقابله می‌ کند.
  16. هسته آلبالو قابض و نافع اسهال است و معده را قوی می‌کند.
  17. خاصیت آلبالو؛ باعث پاکسازی و شفافیت و روشنی پوست می‌ شود.
  18. آلبالو با داشتن فیبر بالا و کربوهیدرات‌ های با گلاسمی پایین باعثکم شدن چربی‌ های شکمی و لاغری می‌ شود.
آلبالو

شیوه نگهداری و مصرف آلبالو

آلبالو های ساقه دار را انتخاب کنید چون دیرتر فاسد می‌ شوند و آنها را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید، گیلاس و آلبالو های کنسرو شده نیز حاوی مواد مغذی بسیاری هستند.

بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه است که رنگی کاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوی نارس، دیر هضم است و کار روده‌ ها را مختل می‌ کند.

موارد منع مصرف آلبالو

  • خوردن آلبالو برای افراد سرد مزاج مفید نبوده و اشخاصی که مبتلا به ورم روده و زخم معده هستند مجاز به مصرف آلبالو نمی‌ باشند.
  • از آلبالو اگر به عنوان دسر استفاده شود موجب چاقی می‌ شود.
  • خوردن این میوه به صورت ناشتا موجب زخم معده و بعد از غذا باعث ناراحتی‌ های گوارشی می‌ شود.
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها