آلبالو و خواص آن
میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و طعم آن ترش و شیرین است.آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
آلبالو میوه ای سرخ رنگ، شبیه گیلاس ولی کوچکتر است. میوه آلبالو با داشتن طعم ترش و شیرین دارای پوست صاف و براق و قرمز رنگ بوده و یک هسته مرکزی دارد و عموماً بسته به منطقه آب و هوایی از خرداد ماه تا مرداد ماه در دسترس است. این میوه جذاب، منبع خوبی از مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی است. میوه آلبالو لذیذ، مطبوع و نام دیگرش آلی بالی است.
درخت آلبالو در مناطق مختلف ایران می روید و از میوه تازه و خشک آن استفاده می کنند و یا از آن شربت و مربا و یا غذاهایی مانند آلبالو پلو و خورش آلبالو تهیه می نمایند. آلبال و و آب البالو، به دلیل داشتن آنتی اکسیدان، آنتوسیانین و منگنز موجود، دارای خواص ضد التهابی بوده و در کم شدن درد های مفصلی و آرتروز مؤثر هستند.
طبع و مزاج آلبالو
آلبالوی ترش نیم رس، سرد و خشک است و آلبالوی شیرین رسیده، سردی و خشکی آن کمتر و در مواردی رطوبت نیز دارد. آلبالو برای اشخاصی که طبع گرم دارند مفید است ولی برای اشخاصی که مزاج سرد دارند باید همراه خوراکی های گرم و خشک مثل ادویه جات و زعفران مصرف شود.
محتوای تغذیه ای موجود در آلبالو با هسته
انرژی | 39 کالری | ویتامین C | 9 میلی گرم |
پتاسیم | 170 میلی گرم | فیبر | 1 گرم |
پروتئین | 1 گرم | کلسیم | 11 میلی گرم |
کربوهیدرات | 10 گرم |
خواص آلبالو
- آلبالو، مسکن تشنگی است و شربت آلبالو بهترین دارو برای افرادی است که عطش فراوان دارند.
- هسته آلبالو، ضد اسهال و قابض خوبی است و ضد فشارخون نیز می باشد.
- آلبالو ضد مواد صفراوی، ضد حالت تهوع و ضد سنگ کلیه است.
- آلبالو اشتها آور بسیار خوبی است.
- مصرف آلبالو برای افرادی که خارش پوستی دارند مؤثر و مفید است.
- آلبالو خواص گیلاس را دارد و مصرف آن، اعصاب را آرامش می دهد.
- آلبالو برای سوء هاضمه بسیار مفید است.
- از جمله فواید آلبالو، منبع غنی آنتی اکسیدان است و با داشتن سه ماده مؤثر در پیشگیری از بروز سرطان بسیار مؤثر است.
- مصرف چند روز متوالی شربت یا مربای آلبالو بـرای معالجه نارسایی های کبد مفید است.
- مصرف جوشانده ۳۰ گرم دم آلبالو بـرای افرادی که دچار بیماری های کلیه و مثانه هستند مفید است، دم آلبالو را به مدت ۱۲ ساعت در آب سرد خیس نموده سپس در یک لیتر آب اضافه کرده و جوشانده و صبح و ظهر و شب یک لیوان از جوشانده را بخورید.
- آلبالو برای رفع حرارت و تشنگی و غلظت خون و صفرا مفید است.
- اگر آب آلبالو یا مربای آلبالو را با یک دهم رازیانه مخلوط کنند برای دفع سنگ مثانه و حرارت مثانه و سوزش مجرای ادرار بسیار مفید است.
- استفاده از شربت آلبالو تلخی دهان، بی اشتهایی، بوی نامطبوع دهان، یبوست و پریدگی رنگ را که از علائم بارز نارسایی کبد میباشد، برطرف می نماید.
- فلاونوئید های موجود در آلبالو علاوه بر پیشگیری از آسیب های رادیکال های آزاد، با ترمیم آسیب های ناشی از آنها به سلامت مفصل ها نیز کمک می کنند.
- ملاتونین موجود در آلبالو به الگوی خواب طبیعی بدن کمک و با بی خوابی نیز مقابله می کند.
- هسته آلبالو قابض و نافع اسهال است و معده را قوی میکند.
- خاصیت آلبالو؛ باعث پاکسازی و شفافیت و روشنی پوست می شود.
- آلبالو با داشتن فیبر بالا و کربوهیدرات های با گلاسمی پایین باعثکم شدن چربی های شکمی و لاغری می شود.
شیوه نگهداری و مصرف آلبالو
آلبالو های ساقه دار را انتخاب کنید چون دیرتر فاسد می شوند و آنها را تا یک هفته در یخچال نگهداری کنید، گیلاس و آلبالو های کنسرو شده نیز حاوی مواد مغذی بسیاری هستند.
بهترین آلبالو برای خوردن، آلبالوی تازه است که رنگی کاملاً قرمز و درخشان دارد و آلبالوی نارس، دیر هضم است و کار روده ها را مختل می کند.
موارد منع مصرف آلبالو
- خوردن آلبالو برای افراد سرد مزاج مفید نبوده و اشخاصی که مبتلا به ورم روده و زخم معده هستند مجاز به مصرف آلبالو نمی باشند.
- از آلبالو اگر به عنوان دسر استفاده شود موجب چاقی می شود.
- خوردن این میوه به صورت ناشتا موجب زخم معده و بعد از غذا باعث ناراحتی های گوارشی می شود.