آجیل

حساسیت به آجیل | آجیل‌ های آلرژی ‌زا

عید این آجیل های آلرژی زا رو نخور! + نکات

A
۰

یکی از اصلی ترین خوراکی ها در ایام عید آجیل است که در این مطلب قصد داریم آجیل‌ های آلرژی ‌زا و نکاتی که باید در مورد حساسیت به آجیل بدانید رو بهتون بگیم.

یکی از اصلی ‌ترین خوراکی ‌هایی که مردم در ایام عید نوروز از آن استفاده می ‌کنند، آجیل ‌ها هستند. آلرژی به آجیل یکی از رایج ترین حساسیت های غذایی در افراد است. ؛ به همین دلیل در این مطلب از اینفو گیاهی قصد داریم انواع آجیل حساسیت زا و درمان خانگی این آلرژی رو بهتون بگیم.

حساسیت به آجیل چیست؟

حساسیت به آجیل یکی از انواع حساسیت‌ها است که در آن مصرف مقدار کمی از انواع مغزها و آجیل‌ها موجب بروز واکنش‌های آلرژیک در فرد می‌شود. آلرژی به آجیل زمانی ایجاد می‌شود که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئین موجود در آجیل بیش‌ازاندازه حساس شود. در این شرایط سیستم ایمنی بدن آجیل را به عنوان یک ماده مضر تشخیص می‌دهد و از همین رو با ترشح هیستامین‌ها شروع به مبارزه با مواد آلرژی‌زا می‌کند.

در این شرایط مصرف آجیل به هر شکلی می‌تواند سبب بروز واکنش‌های آلرژیک شود. در بسیاری از مواقع حتی دست زدن به آجیل و یا بو کردن آن نیز می‌تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد کند. هر چند که آلرژی به آجیل بیشتر در نوزادان و کودکان شایع است، اما به هر حال بزرگسالان زیادی نیز هستند که به برخی از انواع آجیل‌ها آلرژی دارند.  

انواع آجیل‌های آلرژی‌زا

آجیل‌ها و مغزهای زیادی هستند که موجب ایجاد آلرژی در افراد حساس می‌شوند، اما برخی از آجیل‌ها بیشتر از سایرین آلرژی‌زا هستند. در ادامه می‌توانید با لیست آجیل‌های حساسیت‌زا آشنا شوید.

  • بادام ‌زمینی

  • بادام هندی

  • بادام درختی

  • آجیل ماکادمیا

  • آجیل برزیلی

  • فندق

  • گردو

  • پسته

آجیل

علائم آلرژی به آجیل

علائم آلرژی به آجیل معمولا به دو دسته‌بندی علائم خفیف و علائم شدید و خطرناک تقسیم می‌شوند. در ادامه می‌توانید با رایج‌ترین علائم و عوارض حساسیت به آجیل آشنا شوید.

علائم خفیف حساست به آجیل

  • کهیر

  • جوش

  • تورم صورت، لب‌ها و چشم

  • استفراغ

  • آبریزش بینی

  • درد معده

  • اسهال

علائم شدید یا آنافیلاکسی حساست به آجیل

  • تنفس دشوار

  • متورم شدن زبان

  • متورم شدن گلو

  • مشکل در صحبت کردن

  • تغییر کردن صدا

  • سرفه مداوم

  • سرگیجه

  • غش

  • رنگ‌پریدگی

آجیل

روش تشخیص حساسیت به آجیل

اگر به تازگی متوجه علائم خاصی در بدنتان شده‌اید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. پزشک از شما در مورد واکنش‌های آلرژیک، غذاهای مصرفی و سابقه حساسیت شما سوال می‌پرسد. سپس برای تشخیص آلرژی پزشک شما را به یک متخصص ایمونولوژی ارجاع می‌دهد. متخصص ایمونولوژی برای تشخیص از آزمایش‌های مختلفی استفاده می‌کند. از رایج‌ترین آزمایش‌های تشخیص آلرژی به آجیل می‌توان به تست خراش پوستی و آزمایش خون اشاره کرد.

درمان حساسیت به آجیل در نوروز

اگر شما یا فرزندتان به آجیل حساسیت دارید، بهتر است در عید نوروز بسیار مراقب باشید. در این شرایط حتی مصرف یک دانه آجیل توسط شما یا کودک می‌تواند سبب بروز علائم آلرژی شود. باید بدانید زمانی که آلرژی ایجاد می‌شود، بهترین درمان دوری کردن از ماده آلرژی‌زا است. سعی کنید در عید نوروز و تمام روزهای سال از مصرف آجیل‌ها و مغزهای آلرژی‌زا اجتناب کنید و مراقب باشید تا کودک شما نیز به‌هیچ‌عنوان به سراغ خوردن آجیل نرود.

دارو برای حساسیت به آجیل

هیچ درمان مشخصی برای آلرژی به آجیل وجود ندارد پس به دنبال دارو برای حساسیت به آجیل نباشید. اما در صورت بروز علائم خفیف تا متوسط که مشکل جدی برای شما ایجاد نمی‌کند، می‌توانید از قرص‌های آنتی‌هیستامین استفاده کنید.

اگر فرد بعد از مصرف آجیل در معرض علائم شدید یا آنافیلاکسی قرار داشته باشد، باید از تزریق خودکار اپی‌نفرین استفاده کند.

در صورتی که فرد با مشکل تنفسی با تکلم روبرو شده باید بلافاصله از خودکار اپی‌نفرین استفاده شود. تزریق این ماده موجب می‌شود تا شدت علائم کاهش پیدا کند و مشکلات جدی برای فرد ایجاد نشود. بعد از تزریق خودکار حتما بیمار را نزد یک متخصص ببرید تا علائم شدیدتر نشود و عوارض جدی زندگی فرد را تهدید نکند.

درمان خانگی آلرژی آجیل

برای درمان خانگی آلرژی به آجیل باید آجیل‌ها و مواد آلرژی‌زا را از خانه دور کنید. قبل از مصرف هر نوع ماده غذایی جدید ابتدا ترکیبات روی جلد آن را مطالعه کنید و مطمئن شوید که در آن از هیچ‌گونه ماده حساسیت‌زایی استفاده نشده است. به خاطر داشته باشید که در برخی افراد دست زدن به آجیل‌ها و بوی آن نیز سبب بروز حساسیت می‌شود، بنابراین سعی کنید سطوح و ظروفی که آجیل در آن بوده را نیز با دقت بشویید و تمیز کنید.

برای درمان خانگی آلرژی آجیل باید خودکار اپی‌نفرین و قرص آنتی‌هیستامین را همیشه در دسترس داشته باشید و در صورتی که احساس می‌کنید علائم جدی است، به سرعت از یک متخصص کمک بگیرید.

نکاتی که باید در مورد حساست به آجیل بدانید

  • قبل از مصرف هر ماده غذایی برچسب روی آن را با دقت مطالعه کنید.

  • مراقب ظروف، چاقو و چنگال‌های آغشته به آجیل باشید.

  • در دید و بازدیدهای عید نوروز مراقب بوسیدن افرادی که آجیل خورده‌اند باشید. حتی دست دادن با فردی که باقی‌مانده اثر آجیل روی دست او مانده، می‌تواند موجب بروز آلرژی در شما شود.

  • مراقب مصرف انواع سس‌ها و غذاهای جدید در رستوران‌ها و مهمانی‌ها باشید.

  • هر کجا که می‌روید اعلام کنید که کودک شما به آجیل حساسیت دارد تا کسی به کودک آجیل ندهد. نزدیک شدن کودک به سایر کودکان و افرادی که آجیل خورده‌اند نیز می‌تواند برای کودک خطرناک باشد.

 

منبع: درمانکده
مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار