خواص روغن دنبه | مضرات روغن دنبه | نحوه مصرف روغن دنبه
چرا قدیمی ها آنقدر به روغن دنبه علاقه دارن؟ | همه چیز درباره روغن دنبه
روغن دنبه مصرف کنید تا با افسردگی خداخافظی کرده و عملکرد مغز را بهبود ببخشید. کسانی که تحرک کمی دارند و فعالیت روزانه آن ها محدود است بهتر می باشد که از مصرف این روغن خودداری کنند. در ادامه روغن دنبه و تمام خصوصیات آن را می خوانید.
روغن دنبه از روغن های با طبع گرم است که از قدیم الایام مورد استفاده قرار می گرفته است. افزودن این روغن به برخی غذاهای ایرانی مانند آبگوشت یا خورشت قیمه مرسوم بوده است. مصرف روغن دنبه برای افزایش قوای جنسی و بهبود عملکرد سیستم گوارشی مفید است اما ضررهای نیز دارد که در ادامه ضمن معرفی این روغن گیاهی به خواص و مضرات آن اشاره کردیم.
روغن دنبه چیست؟
روغن دنبه چربی تصفیه شده ای است که از دنبه گوسفند یا گاو استخراج می شود. دنبه، چربی سفید رنگی می باشد که در اطراف اندام های داخلی حیوان یافت می گردد. این روغن از زمان های قدیم تاکنون در طب سنتی جایگاه خاص و ویژه ای دارد و به دلیل داشتن طبع گرم باور بر این است که برای بدن بسیار مفید می باشد. این روغن به دلیل داشتن نقطه دود 252 درجه سانتیگراد بسیار برای سرخ کردن و پخت و پز مناسب می باشد. کالری این روغن در هر 100 گرم، 902 کیلوکالری است. به همین دلیل بهتر است از مصرف زیاد آن خودداری شود. روغن دنبه سرشار از ویتامین ها و مواد مغذی فراوانی است که آن را برای سلامتی بسیار مفید کرده است.
بیشتر بخوانید:روغن کنجد با خواص درمانی بی نظیر
خواص روغن دنبه در غذا
روغن دنبه اگر به اندازه و درست مصرف شود، می تواند مزایای درمانی فراوانی داشته باشد.
-
کاهش ریسک ابتلا به افسردگی
-
کمک به افزایش سطح انرژی
-
بهبود سیستم گوارشی
-
ارتقا عملکرد مغز
-
کمک به کاهش کلسترول بد LDL
-
افزایش دهنده قوای چنسی
-
تقویت کننده حافظه
-
تقویت سیستم ایمنی
مضرات روغن دنبه
مصرف روغن دنبه نیز مانند هر روغن دیگر در کنار مزایای فراوان یک سری معایب نیز دارد که نمی توان از آن غافل شد. نکته مهم آنکه مصرف این روغن می تواند در افراد مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی بسیار خطرناک باشد. همچنین کسانی که در مصرف این روغن زیاده روی می کنند ممکن است علائمی چون اسهال، استفراغ، چربی خون، درد معده و … را تجربه کنند. به همین دلیل توصیه می شود از مصرف زیاد این روغن خودداری نمایید.
موارد منع مصرف روغن دنبه
یکی از مهم ترین سوالاتی که ممکن است در رابطه با روغن دنبه مطرح شود این است که چه کسانی نباید این روغن را مصرف کنند. به طور کلی باید بگوییم زنان باردار و شیرده، بیماران قلبی و عروقی و همچنین افراد مبتلا به دیابت بهتر است از مصرف این روغن صرفه نظر کنند. همچنین اگر فردی با تحرک کم هستید، بهتر است مصرف این روغن را محدود کنید. دوستانی که از بیماری های خاص رنج می برند، قبل از مصرف روغن دنبه بهتر است با متخصصان مشورت کنند تا از بی خطر بودن این روغن برای سلامت خود مطلع شوند.
نحوه مصرف روغن دنبه
روغن دنبه را هم می توان به شکل خوراکی و هم به شکل موضعی مصرف کرد. در روش خوراکی این روغن به غذاهای مختلف اضافه شده و نوش جان می شود.
در روش موضعی این روغن را به ناحیه دردناک ماساژ می دهند تا درد کاهش یافته و مشکلاتی مانند اختلالات مفاصل بهبود یابد. توجه داشته باشید روغن دنبه به دلیل خواص و مزایای بسیاری که در زیبایی پوست و مو و درمان مشکلات این نواحی دارد در شرکت های داروسازی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. جالب است بدانید که از روغن دنبه برای تهیه برخی از داروهای سنتی و کرم های موضعی نیز استفاده می شود.
بیشتر بخوانید:شیوه مصرف و عوارض روغن زیتون
طریقه گرفتن روغن دنبه
برای تولید روغن دنبه، ابتدا چربی سفید رنگی که در اطراف اندام های داخلی گوسفند یا گاو به نام دنبه شناخته می شود، از حیوان جدا می شود. سپس دنبه را به قطعات کوچک خرد کرده و در دیگ های مخصوصی با حرارت ملایم ذوب می کنند. در حین ذوب شدن، ناخالصی ها و آب موجود در دنبه جدا شده و روغن خالص به دست می آید. پس از تصفیه، روغن دنبه را در ظروف مناسب بسته بندی و به بازار عرضه می کنند.
در روش سنتی، دنبه را در مشک می ریختند و با تکان دادن مداوم، آن را به روغن تبدیل می کردند. این روش به دلیل نیاز به زمان و زحمت زیاد، امروزه کمتر مورد استفاده قرار می گیرد. توجه داشته باشید، روغن دنبه به دلیل طعم و عطر خاص، در پخت و پز غذاهای سنتی ایرانی مانند قیمه، خورشت قیمه، آبگوشت و کله پاچه کاربرد دارد. اگر می خواهید این روغن را در رژیم غذایی خود قرار دهید، بهتر است ابتدا شرایط جسمی خود و همچنین لایف استایل تان را در نظر بگیرید. اگر به بیماری های قلبی و عروقی مبتلا هستید و تحرک زیادی ندارید، مصرف این روغن گزینه مناسبی برای شما نیست.