فرق ماکادمیا و فندق | مقایسه فندق و ماکادمیا
تفاوت فندق و ماکادمیا در خواص و موارد مصرف + تصاویر
تفاوت ماکادمیا و فندق از نظر طبع، خواص، ارزش غذایی، میزان چربی، کاربرد در رژیم لاغری و آشپزی چیست؟ این مقایسه کامل به شما کمک میکند انتخاب بهتری داشته باشید.
آیا ماکادمیا همان فندق است؟ فندق و ماکادمیا به خاطر ظاهر مشابه، اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند اما شناخت تفاوت هایشان برای انتخاب بهتر در تغذیه و آشپزی ضروری است. هر دو دانه مغذی و خوش طعم هستند اما از نظر طبع، میزان چربی، فواید و کاربرد تفاوت های زیادی دارند. در این مطلب مقایسه ای کامل از فرق فندق و ماکادمیا را می خوانید.
تفاوت فندق و ماکادمیا از نظر ظاهر
-
دانه فندق گرد و کوچیک است با پوست قهوهای و نسبتاً سفت.
-
ماکادمیا بزرگتر، رنگ روشنتر و بافت آن نرمتر و چربتر است.
تفاوت طبع ماکادمیا و فندق
-
در میان خشکبار فندق طبع گرم و خشکی دارد و سازگار با معده است.
-
ماکادمیا هم گرم و تر است ولی بهخاطر چرب بودن زیادش ممکن است بعضی با مصرف آن دچار نفخ یا سنگینی شوند.


بیشتر بخوانید: همه چیز در مورد ماکادمیا و خواص آن
جدول مقایسه فندق و ماکادمیا
ویژگی | فندق | ماکادمیا |
طعم | شیرین با ته مزه ملایم | لطیف، کره ای، ملایم |
میزان چربی | چربی متوسط | چربی بالا |
میزان پروتئین | پروتئین زیاد | کمتر از فندق |
فیبر | فیبر بالا | کمتر نسبت به فندق |
کالری در 100 گرم | حدود 620 کالری | حدود 710 کالری |
قیمت | معمولا ارزان تر از ماکادمیا | گرانتر از فندق |
فرق خواص غذایی فندق و ماکادمیا
-
دانه فندق چرب است ولی نه به اندازهی ماکادمیا. نقطه قوت فندق توی آنتیاکسیدانهای آن است؛ مخصوصاً ویتامین E که برای پوست، مو و سیستم ایمنی بدن مفید بوده و همچنین منگنز بالایی دارد که به متابولیسم بدن کمک میکند. فندق برای افراد گیاهخوار یا کسایی که دنبال غذای مقوی و طبیعی هستند، انتخاب بینظیری است.
-
در مقابل ماکادمیا چربترین مغز دنیاست. یعنی چیزی حدود ۷۵ تا ۸۰ درصدش چربی است ولی این چربیها از نوع سالم بوده؛ اسیدهای چرب غیراشباع که برای سلامت قلب، مفاصل و پوست فوقالعاده هستند. ماکادمیا سرشار از ویتامین B1، منیزیم و فسفر است اما چون چربی و کالری بالایی دارد برای کسی که رژیم لاغری دارد باید خیلی محدود مصرف شود.
تفاوت کاربرد فندق و ماکادمیا در آشپزی
-
فندق برای شکلاتسازی، نوتلا، دسر، شیرینی، یا حتی خوردن خام توی آجیل عالی است.
-
ماکادمیا بیشتر در شیرینیجات خارجی، کوکیها، یا حتی روغنگیری استفاده میشود. روغن ماکادمیا یکی از بهترین روغنهای گیاهی برای پختوپز سالم یا مراقبت از پوست است.