فواید روغن بادام | عوارض مصرف روغن بادام
با خواص روغن بادام زمینی و مواد مغذی این روغن آشنا هستی؟
با مصرف روغن بادام زمینی فشار را کنترل کرده و سلامت پوست را تضمین می کنید. همچنین این روغن برای کاهش کلسترول نیز مفید می باشد. ادامه مطلب را بخوانید تا با روغن بادام زمینی آشنا شوید.
روغن بادام زمینی یکی از چند نوع روغن گیاهی است که از بادام زمینی به دست می آید. این روغن خواص دارای مقادیر زیادی از ویتامین E بوده و آنتی اکسیدان زیادی دارد که برای سلامت قلب و پوست مفید می باشد. اینفوگیاهی در ادامه این مطلب از خواص و مضرات مصرف ناآگاهانه روغن بادام زمینی صحبت کرده است.
ارزش غذایی بادام زمینی
درقاشق غذاخوری از روغن بادام زمینی حدود ۱۱۹ کالری وجود دارد و حاوی ۱۴ گرم چربی است که ۲۰٪ آن چربی اشباع و ۸۰٪ درصد آن را چربی غیراشباع تشکیل میدهد. همچنین در این مقدار روغن بادام زمینی ویتامین E، امگا ۹ و امگا ۶ وجود دارد. ویتامین E یک آنتیاکسیدان قوی است که به سلولها برای پایداری در برابر رادیکالهای آزاد کمک میکند. چربی اشباع به روغن بادام زمینی کمک میکند تا در برابر افزایش دمای بالا مقاوم و پایدار باشد و درنتیجه آن را مناسب پختوپز میگرداند.
خواص روغن بادام زمینی
سطح کلسترول
روغن بادام زمینی هیچ گونه کلسترولی ندارد. یکی از عوامل مهم برای بیماری های قلبی عروقی مانند آترواسکلروز است و اساسا باعث مسدود شدن رگ ها می شود. از آنجا که روغن پخت و پز به طرق مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد، حذف کلسترول های مضر از برنامه غذایی به از بین بردن انواع مختلفی از بیماری ها می انجامد. روغن بادام زمینی نه تنها کلسترول پایینی دارد بلکه می تواند به کاهش کلسترول فعلی تان نیز کمک کند، چون حاوی استرول گیاهی است. این فیتو استرولها در واقع با جذب کلسترول های بد در معده و روده مقابله می کنند که می تواند سطح کلسترول را ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش دهد.
سلامت قلب
روغن بادام زمینی خطر ابتلا به آترواسکلروز را کاهش می دهد که در نتیجه از سکته قلبی و مغزی در امان می مانید. روغن بادام زمینی همچنین حاوی اسید چرب های غیر اشباع مانند اسید اولئیک است که باعث افزایش کلسترول خوب به نام HDL در خون می شود. این کلسترول پر خاصیت، به از بین بردن و کاهش کلسترول بد ( LDL ) کمک می کند که در نتیجه خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی و سکته مغزی را کاهش می دهد.
پیشگیری از سرطان
روغن بادام زمینی همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های پلی فنول از جمله رزوراترول است. این ترکیب با از کار انداختن رادیکال های آزادی کار می کند که محصولات جانبی خطرناک متابولیسم سلولی هستند و باعث بسیاری از بیماری ها از جمله سرطان در بدن می شوند. تحقیقات نشان داده استفاده از روغن گیاهی سرشار از رزوراترول مانند روغن بادام زمینی، می تواند به لطف آنتی اکسیدان های قوی، خطر گسترش سرطان را کاهش دهد.
فشار خون
رزوراترول یک تاثیر مهم دیگر نیز روی بدن دارد. با هورمون های مختلف در بدن تعامل می کند که روی رگ های خونی تاثیر دارند مانند آنژیوتانسین که باعث تنگ شدن عروق و شریان ها می شود. با خنثی ساختن تاثیر آن هورمون، رزوراترول به کاهش فشار خون کمک می کند که باعث کاهش فشار روی سیستم قلبی و عروقی می شود.
تقویت شناختی
بیماری آلزایمر، یکی از فراگیرترین و تراژیک ترین مشکلاتی است که افراد با بالا رفتن سنشان دچار آن می شوند. اما رزوراترول که آنتی اکسیدانی چند کاره است نشان داده که می تواند شروع بیماری های شناختی مانند آلزایمر را متوقف یا به تعویق بیندازد. رادیکال های آزاد مسئول شکستن مسیر عصبی در مغز هستند، بنابراین آنتی اکسیدان هایی مانند رزوراترول می توانند جلوی این فرآیند را به خوبی بگیرند.
سلامت پوست
روغن بادام زمینی، مانند بسیاری از دیگر روغن های گیاهی سرشار از ویتامین E است. ویتامین E به ویژه در تثبیت و سلامت پوست نقش مهمی ایفا می کند. پوست را از آسیب رادیکال های آزاد که باعث چروک، لکه و دیگر مشکلات پوستی می شوند محافظت می کند. ویتامین E موجود در روغن بادام زمینی، ظاهر پوست را جوان و سالم نگه می دارد.
سیستم ایمنی
آخرین مزیت سطح بالای رزوراترول در روغن بادام زمینی، بهبود و تقویت سیستم ایمنی بدن است. عفونت های ویروسی و قارچی بسیار به این آنتی اکسیدان حساس هستند. بنابراین اضافه کردن روغن بادام زمینی به برنامه غذایی تان می تواند شما را از این جهت نیز ایمن نگه دارد. سلول های سفید بدن تحریک می شوند تا تمام عوامل خارجی تهدید کننده را از بین ببرند.
عوارض روغن بادام زمینی
هیچ ماده غذایی نمیتواند کاملا بدون عوارض باشد و به همین دلیل روغن بادام زمینی نیز از این قاعده مستثنی نیست. با اینحال، یکی از مهمترین عوارض روغن بادام زمینی هنگامی ایجاد میشود که فرد به بادام زمینی حساسیت داشته باشد و نداند در تهیه آن غذای از روغن بادام زمینی استفاده شده است؛ برای پیشگیری از آن بهتر است در غذاهایی که برای افراد ناشناس و مهمانها تهیه میکنید از این روغن استفاده نکرده ویا از روغن بادام زمینی تصفیه شده استفاده کنید.
یکی دیگر از عوارض روغن بادام زمینی مربوط به وجود امگا ۶ در آن است. امگا ۶ نیز همچون امگا ۳ از اسیدهای چرب ضروری بدن محسوب میشودِ و برای رشد و نمو و سلامت مغز مفید است. با اینحال امگا ۶ خواص تحریک کننده التهاب دارد و به همین دلیل مصرف زیاد از حد آن میتواند مضر باشد؛ بهخصوص اینکه در رژیم غذایی مدرن نیز بهوفور یافت میشود.
از دیگر عوارض روغن بادام زمینی میتوان به استعداد آن در اکسید شدن اشاره کرد که در معرض اکسیژن و هوا، به راحتی اکسید میشود و به همین دلیل ایجاد رادیکال آزاد مینماید که برای بدن مضر است. خاصیت اکسید شدن به دلیل وجود چربیهای غیر اشباع بهوجود میآید، در حالیکه چربیهای اشباع موجود در روغن بادام زمینی نسبت به اکسیداسیون مقاوم هستند.