سیب زمینی سمی | تشخیص انواع سیب زمینی | سیب زمینی سبز

سیب زمینی این مدلی رو نخور! | از کجا بدونیم سیب زمینی سمیه؟

A
۰

سم‌ سیب‌ زمینی وقتی وارد بدن ما می‌ شوند موجب ابتلا به یک سری بیماری می شود. به همین دلیل برای مطمئن بودن از سلامت سیب‌ زمینی‌ ها، بهتر است نشانه های سیب زمینی سمی را بشناسیم.

فکر می کنید که کدام نوع از سیب زمینی سمی است؟ ممکن است در هنگام خرید سیب زمینی متوجه شده باشید که رنگ آنان سفید تر است یا شاید کمی سبز باشد. آیا این نوع سیب زمینی با انواع دیگرش فرق دارد؟ اینفوگیاهی در این مطلب روش تشخیص نوع سالم این سبزیجات را به شما توضیح داده است.

تشخیص سیب زمینی های سمی

فرقی ندارد که سیب زمینی به صورت پخته، سرخ شده یا تنوری باشد. در هر صورت ممکن است بویی در آن وجود داشته باشد که شما از آن آگاه نباشید که نشان دهنده یک ماده خطرناک و کشنده است. به همین دلیل باید مراقب باشید که اگر سیب زمینی این بو را می‌داد از آن استفاده نکنید، در غیر این صورت شما را بیمار می‌کند.

اگر سیب زمینی بوی تلخی می‌داد آن را نخورید، سیب زمینی ها جزو خانواده خوراکی‌های خوشمزه هستند که ممکن است داخل بعضی از آنها به طور طبیعی سم سولانین وجود داشته باشد. متخصصان بر این عقیده هستند که شما می‌توانید مقدار کمی سولانین را بدون این که واکنش زیادی داشته باشد مصرف کنید اما اگر این سم به شکل نامناسب در بدن ذخیره شده باشد، آسیب ایجاد می‌کند.

سیب زمینی

علامت های وجود سم در سیب زمینی

خوشبختانه دو علامت رایج برای وجود سم در سیب زمینی هست: این که سیب زمینی بوی تلخی بدهد یا پوست آن رگه‌های سبز داشته باشد. البته پوست سبز به خودی خود مضر نیست و نشان دهنده کلروفیل است اما گاهی اوقات نشان دهنده وجود سم سولانین هم هست. سیب زمینی‌های خراب و فاسد گاز سولانین تولید می‌کنند که ممکن است فرد را بیمار کند.

سطح بالای سولانین باعث آسیب به سلامت می‌شود. مصرف سیب زمینی که این ماده سمی در آن زیاد وجود داشته باشد، در عرض ۲۴ ساعت ممکن است فرد را وارد کما کند یا باعث مرگ شود که این آزمایش روی افراد زیادی انجام شده است و مشاهده شده که آن ها علامت هایی مثل استفراغ، اسهال، درد شکم و در موارد شدیدتر افسردگی و مشکلات سیستم عصبی مرکزی دارند.

سیب زمینی

 

دلیل تولید سم و بوی بد سیب زمینی

علت این تغییر، مشکلات نگهداری از سیب زمینی است. مطالعات نشان می‌دهد که مشکل زمانی ایجاد می‌شود که سیب زمینی مدت زمان طولانی در معرض نور باشد.

وقتی سیب زمینی در معرض نور قرار می گیرد، سمی به نام سولانین تولید می کند. از آنها در برابر حشرات و باکتری ها محافظت می کند، اما برای انسان سمی است. سبز کردن سیب زمینی شاخص خوبی از سولانین است. رنگ سبز و طعم تلخی که گاهی اوقات سیب زمینی ایجاد می کند ممکن است نشان دهنده وجود یک سم باشد.

نور فلورسانس یا نور طبیعی این مشکلات را افزایش می‌دهد. پس بهتر است آنها را داخل یک کیسه بگذارید و داخل کابینت نگه دارید تا در برابر نور زیاد نباشد و در کل آنها را در محل تاریک و خنک قرار دهید. اگر سیب زمینی شما رگه‌های سبزی داشت آنها را دور بریزید. البته برداشتن قسمت‌های سبز و پختن سیب زمینی، شاید مقداری از سموم آن را از بین ببرد اما راه خوبی برای جلوگیری از بیماری نیست.

منبع: ویکی گردی
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها