کاربرد شبدر قرمز | کاربرد یونجه | تفاوت شبدر قرمز و یونجه

یونجه و شبدر قرمز چه فرقی باهم دارند؟ + عکس

A
۰

شبدر قرمز اغلب با گیاه یونجه اشتباه گرفته می شود. در این مطلب با کاربردهای شبدر قرمز و یونجه و تفاوت هایشان آشنا می شوید.

شبدر قرمز گلی زیبا با خواص دارویی فراوان است. با استفاده از گیاه شبدر قرمز شما می توانید موهای خود را تقویت کرده و استخوان ها را قوی تر کنید. همچنین خانم ها با استفاده از خواص درمانی این گیاه می توانند علائم یائسگی را کاهش دهند. در این مطلب از کاربردهای شبدر قرمز و تفاوت آن با گیاه یونجه برایتان توضیح دادیم.

شبدر قرمز چیست؟

شبدر قرمز
گل شبدر قرمز

شبدرها گیاهی سه برگچه‌ای اند و به همین خاطر اسم علمی آنها از دو کلمه لاتین "Tria" به معنی سه و "Folia" به معنی سه بر گچه‌ای گرفته شده‌ است.

تعداد گونه‌های شبدر در دنیا حدود ۳۰۰ گونه ذکر شده که از این تعداد ۲۵ گونه از نظر کشاورزی مهم است که از این تعداد فقط ۹ گونه آنها از جمله شبدر زیر زمینی به صورت تجارتی کشت می‌شوند.

بیشترین پراکنش شبدرها در منطقه مدیترانه است، به طوری که در منطقه اورآسیا ۱۶۰–۱۵۰ گونه، آمریکا ۶۵–۶۰ گونه و در آفریقا ۳۰–۲۵ گونه گزارش شده‌است.

کاربرد شبدر قرمز

  • مهمترین خاصیت شبدر قرمز ضد سرطان بودن آن است.

  • علاج بسیاری از بیماری های پوستی نظیر اگزما و سوریاسیس می باشد.

  • تمیز کننده خون و بدن است

  • برای معالجه سرطان سینه، سرطان تخمدان، سرطان غدد لنفاوی و سرطان معده به کار می رود.

یونجه چیست؟

یونجه
گیاه یونجه

یونجه(ترکی)، (کابلی:رشقه، هراتی:سبست) اولین بار توسط مادها برای تأمین غذای اسب هایشان اهلی گردید.

یونجه گیاهی است پایا به ارتفاع حداکثر 80 سانتی متر. برگ های آن از سه برگچه ی دندانه دار تشکیل شده و گل ها درشت و به صورت خوشه های دراز به رنگ زرد و گاهی آبی مایل به بنفش می باشند. این گل ها شهد فراوانی دارند و مورد توجه زنبور عسل هستند

یونجه خودرو است و در مناطق معتدل آسیا و شمال آفریقا می روید؛ ولی به علت استفاده زیاد، به خصوص به عنوان غذای دام، امروزه در بیشتر نقاط جهان کشت می شود. یونجه در ایران از قدیم مورد استفاده بوده و در بیشتر مناطق کشت می گردد.

کاربرد یونجه

  • فراورده های به دست آمده از برگ یونجه به دلیل خاصیت ضد آرتروز ضد دیابت، ضد آسم و درمان سوء هاضمه مشتریان زیادی را به خود جلب کرده است.

  • عصاره یونجه در مواد پخته شده، نوشابه ها و غذاهای آماده به کار می رود و گیاه از جهت کلروفیل و کاروتن موجود در آن یک منبع تجاری به حساب می آید.

فرق شبدر قرمز و یونجه

  •  شبدرها به لحاظ کمیت تولید در سطح پایین‌تری از یونجه قرار دارند و میزان مواد غذایی قابل هضم یونجه از شبدرها بیشتر است.

  • برگ یونجه بیضی شکل ولی برگ شبدر گلابی شکل است.

  • رنگ برگ‌ها در شبدر سبز و شفاف و در یونجه سبز تیره‌ است.

  • میزان قند در شبدرها بیش از یونجه‌ است و سطح برگ بیشتری نسبت به یونجه دارند اما مقاومت شبدرها به شوری کمتر از یونجه‌ است و نیاز آبی شبدرها نیز کمتر از یونجه‌ است

 

منبع: گیاهینه
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها