فرق پونه و نعنا | عکس پونه و نعناع
نعناع و پونه چه فرقی باهم دارند؟ | همه تفاوت های پونه و نعنا
تفاوت نعنا و پونه در فرق ظاهری، طعم، عطر، خواص و کاربرد این دو سبزی پرمصرف را بشناسید و بهترین را برای غذا یا دمنوش انتخاب کنید.
نعناع و پونه دو نوع سبزی پرکاربرد و خوش عطر از خانواده نعناییان هستند که به دلیل شباهت ظاهری اغلب اشتباه گرفته می شوند اما باید دقت داشت که این تفاوت تنها در شکل این سبزی ها خلاصه نمی شود و کاربرد و خواص آن ها نیز با هم فرق دارد که در ادامه با آن ها آشنا می شوید.
تفاوت نعنا و پونه

جدول مقایسه نعناع و پونه (تفاوت ها و شباهت ها)
ویژگی | نعناع | پونه |
---|---|---|
ظاهر برگ | برگها کشیدهتر، لطیفتر، با رنگ سبز روشن و سطح صاف | برگها کوچکتر، گردتر، کمی کرکدار و سبز تیرهتر |
عطر و طعم | بوی ملایم، خنک و آرامبخش | بوی تندتر و قویتر |
کاربرد آشپزی | سالاد، ماست، دوغ، چای، نوشیدنیها، دسرها و اسانسگیری (مانتول) | بیشتر در دمنوشها، غذاهای محلی و بهعنوان طعمدهنده قوی |
کاربرد دارویی | ضد نفخ، بهبود گوارش، ضد تهوع، سردرد میگرنی، خنککننده، ضدعفونیکننده | ضد سرفه، بازکننده مجاری تنفسی، تنظیم قاعدگی، آرامبخش و ضد اضطراب |
مصارف دیگر | اسانس آن در شیرینی و داروها استفاده میشود | روغن و اسانس آن در عطرسازی و مراقبت پوستی کاربرد دارد |
طبع | گرم و خشک | گرم و خشک |
اثر بر بدن | تسکین دهنده، خوشبوکننده، ضد التهاب | محرک، آرامبخش، ضد احتقان |
1. از نظر ظاهر:
نعنا: برگهای کشیدهتر و لطیفتری دارد، رنگ آن معمولاً سبز روشن است و سطح برگها صافتر است.
پونه: برگهای آن کوچکتر، گردتر و کمی کرکدارتر هستند و رنگ آن معمولاً سبز تیرهتر است.


2. از نظر بو و طعم:
نعنا: بوی ملایم و خنکی دارد.
پونه: عطر تندتری دارد.
3. از نظر کاربرد:
نعنا:
-
در سالاد، ماست، دوغ، غذاهای ایرانی، چای و نوشیدنیها به کار میرود.
-
در غذاهای مختلف و دسرها استفاده میشود.
-
از نعناع، اسانسی به نام مانتول استخراج میشود که اثر خوشبوکنندگی دارد و در شیرینیها، آبنباتها و برخی داروها به کار میرود.
پونه:
-
بیشتر در دمنوشها، درمانهای سنتی (مثل مشکلات گوارشی و سرماخوردگی) و برخی غذاهای محلی استفاده میشود
-
بیشتر به عنوان گیاه دارویی در دمنوشها و غذاهای سنتی به کار میرود.
-
از روغن این گیاه برای جلوگیری از چینوچروک استفاده میشود.
-
اسانس پونه در عطرسازی کاربرد دارد.
4. خواص دارویی:
نعنا:
-
ضدنفخ قوی
-
کاهش گاز معده و ورم شکم
-
مفید برای دلدردهای عصبی و مشکلات گوارشی مثل سندروم روده تحریکپذیر (IBS) مفید
-
کاهش حالت تهوع با بوییدن برگ تازهی نعنا
-
مفید برای بهداشت دهان
-
تسکین سردردهای میگرنی
-
خاصیت ضدعفونیکننده و مفید برای سرماخوردگی خفیف یا گلودرد
-
خنککننده طبیعی بدن
پونه:
-
برای گرفتگی بینی، سینه، قفسه سینه و حتی رحم
-
برای بهبود قاعدگیهای نامنظم یا دردناک
-
ضدسرفه و سرماخوردگی
-
کمک به باز شدن مجاری تنفسی
-
تقویت سیستم ایمنی
-
محرک قاعدگی
-
خاصیت قاعدهآور داره
-
ضد اضطراب و آرامبخش
جمع بندی
اگر دنبال یک گیاه خوشبو و ملایم برای دمنوش یا دوغ خنک با خاصیت ضد نفخ هستید، نعنا انتخاب خوبی است ولی اگه میخواهید یک طعم قوی و خاص به غذا بدهید یا دمنوش درمانی برای دردهای قاعدگی و تسکین اضطراب درست کنید، پونه بهترین انتخاب است.