خواص ترخون

فواید ترخون

خواص ترخون برای سلامت بدن که نباید ساده گرفت!

A
۰

ترخون گیاهی است از خانواده کاسنی که دستگاه گوارش را تقویت نموده، اشتها آور و درمان کننده‌ ی نفخ معده، و برای درمان درد دندان مفید می باشد. دیگر خواص ترخون را در ادامه می خوانید.

ترخون از سبزیجاتی است که دارای طبع گرم است و حاوی مقادیر زیادی از ویتامین ها و دیگر مواد معدنی مانند سدیم، پتاسیم، آهن و منیزیم می باشد. از خواص این سبزی می توان به تقویت دستگاه گوارش، رفع سکسکه و بهبود مشکلات قاعدگی اشاره کرد. در ادامه این مطلب درباره خواص ترخون و ارزش غذایی آن بیشتر می خوانید.

ترخون چیست؟

ترخون با نام علمی Artemisia ، یکی از گیاهان معطر نسبتا پر استفاده می باشد که به عنوان سبزی نیز تولید و مصرف می‌ گردد. ترخون گیاهی است علفی و چند ساله از خانواده‌ ی کاسنی که ارتفاع آن تا ۱ متر نیز می‌ رسد. برگ‌ های باریک و بلند آن به رنگ سبز روشن و براق هستند. برخی از محققین منشاء این گیاه را شمال و مرکز آسیا معرفی کرده‌ اند، ولی عده‌ ای دیگر منشاء آن را شمال و غرب آمریکا می‌ دانند. در مناطق گرم و آفتابی دارای رشد و میـزان مواد مؤثر مطلوبی است و همچنین قـادر اسـت سـرمای زمستان را به خوبی تحمل نماید. ترخون دارای ویتامین C فراوان می باشد. گیاه ترخون به دلیل طعم تند و رایحه دل‌ انگیزی که دارد به عنوان چاشنی غذا استفاده می‌ شود. این گیاه از محبوب‌ ترین طعم‌ دهنده‌ های غذا در فرانسه محسوب می‌ شود و با توجه به کاربرد های فراوانی که دارد، لقب "پادشاه سبزیجات" را در این کشور به خود اختصاص داده است. دم‌ کرده ی ترخون ، آرام‌ بخش اعصاب بوده و در رفع خستگی و بی‌ خوابی مؤثر است. جویدن برگ‌ های آن نیز نقش بسزایی در تسکین درد های ناحیه دهانی و دندان‌ ها دارد. مصرف این سبزی جادویی همراه غذا علاوه بر افزایش اشتها باعث جذب بهتر غذا می‌ شود و از ابتلا به بیماری‌ های روده پیشگیری می‌ کند.

طبع ترخون

ترخون دارای طبیعت گرم است. مصرف ترخون همراه رازیانه ، کرفس و عسل به اصلاح آن کمک می‌ کند و خواص و مزاج آن را بهبود می‌ بخشد.

ارزش و مواد غذایی 100 گرم ترخون

انرژی ٢٩٤ کیلوکالری سدیم ٦٢ میلی‌گرم
چربی 7/24 گرم پتاسیم ۳۰۲۰ میلی‌گرم
پروتئین 22/77 گرم کلسیم ۱۱۳۹ میلی‌گرم
کربوهیدرات 50/22 گرم آهن 32/2 میلی‌گرم
فیبر غذایی 7/4 گرم منیزیم 347 میلی‌گرم
روی 3/9 میلی‌گرم منگنز 7/96 میلی‌گرم
ویتامین A 4200 واحد    

خواص ترخون

  • ترخون به دلیل افزایش ترشح اسید معده و خاصیت اشتها آوری از قـدیم بـه عـنـوان ادویه‌ ی مخصوص گوشت مورد توجه بوده است و سبب کاهش فشار خون هم می‌ شود.

  • این گیاه به عنوان کاهش دهنده‌ی درد دندان و دارای خاصیت ضد کرم است.

  • ترخون دستگاه گوارش را تقویت می کند.

  • ترخون مقوی اعصاب، برطرف کننده‌ ی عصبانیت، اضطراب، نگرانی و دردهای عصبی است. ترخون دهان را ضدعفونی کرده، عفونت و خونریزی لثه را درمان می‌ کند و بوی بد دهـان را برطرف می‌ نماید.

  • منبع بسیار خـوبی برای کلسیم، آهـن، منیزیم، پتاسیم، منگنز، سلنیوم، ویتامین A و اسید فولیک است.

  • اشتها آور، مقوی معده، مدر، ضد اسکوربوت، ضد نفخ، و قاعده آور است.

 

  • در رفع سکسکه، و درمـان قاعـدگی‌ های دردناک مؤثر است.

  • رفع کننده ی درد مفاصل می باشد.

  • ترخون درمان خوبی برای بیماری سرطان است.

  • از جوشانده ترخون و یا پودر آن برای تحریک اشتها، ترشح شیره معده و هضم غذا استفاده می‌ کنند.

  • بادشکن و ضد عفونی کننده بوده و در مواقع شیوع بیماری‌ های عفونی مثل وبا و طاعون جویدن آن برای جلوگیری از سرایت بیماری توصیه شده است.

  • برای پیشگیری از تصلب شرائین و بیماری‌ های عروقی، جویدن برگ‌ های ترخون توصیه می‌ شود.

  • ترخون آنتی اکسیدان مفیدی است که باعث تقویت سیستم ایمنی شده و تاثیرات ضد سرطانی دارد.

موارد منع مصرف ترخون

  • ترخون برای کسانی که قوای جنسی ضعیف دارند، مضر است.

  • زیاده روی در خوردن آن خون را تیره می‌ کند.

  • با توجه به قاعده آور بودن ترخون، مصرف این سبزی در طول بارداری می تواند خطراتی را ایجاد کند.

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار