انواع خیار

تفاوت انواع خیار | عکس انواع خیار

با انواع خیار و تفاوت های آن ها آشنا شوید

A
۰

خیارها از نظر ظاهر و کاربرد انواع مختلفی دارند و خیار چمبر، خیار ترشی و ... را شامل می شوند. با انواع خیار و پرطرفدارترین نوع این صیفی در بازار آشنا شوید.

خیار یکی از صیفی‌ جات پر مصرف است که انواع آن ظاهر، طعم و کاربرد خاص خودش را دارد؛ بعضی برای سالاد مناسب‌ اند و بعضی برای تهیه خیارشور. در این مطلب با رایج‌ترین انواع خیار، خیار محلی و خارجی موجود در بازار آشنا می شوید.

معرفی انواع خیار

خیار سبز (معمولی): رایج‌ترین خیار در ایران، با طعم ملایم و پوست سبز، مناسب برای مصرف خام و سالاد.

خیار معمولی

خیار چنبر:

خیار بلند و باریک با پوست راه‌راه، محبوب در مناطق گرمسیر و غذاهای سنتی.

خیار چنبر معمولی

خیار بوته‌ای: خیار کوتاه و ضخیم، مناسب برای ترشی و مصرف تازه.

خیار جالیز

خیار مینی (خیارشور): خیار کوچک و ترد، ایده‌آل برای تهیه خیارشور و میان‌وعده.

خیار ترشی

خیار ژاپنی (کیوری): خیار باریک با پوست نازک و دانه‌های کم، مناسب برای سالاد و سوشی.

خیار کیوری

خیار ارمنی: خیار بلند و منحنی با پوست روشن، ترد و ملایم، محبوب برای مصرف خام.

خیار کره ای

مقایسه انواع خیار

نوع خیار ظاهر و شکل طعم ارزش غذایی زمان برداشت ماندگاری
خیار سبز

استوانه‌ای، پوست سبز تیره، گوشت سفید

ملایم، تازه

۱۵ کالری، ویتامین K، آب بالا (۹۵٪)

بهار تا پاییز

۱-۲ هفته (یخچال)

خیار چنبر

بلند، باریک، پوست راه‌راه سبز/زرد

کمی شیرین، ترد

۱۲ کالری، فیبر، ویتامین C

تابستان

۱-۲ هفته (یخچال)

خیار بوته ای

کوتاه، ضخیم، پوست سبز با زگیل‌های کوچک

ترد، کمی تلخ

۱۴ کالری، ویتامین C، پتاسیم

تابستان

۲-۳ هفته (یخچال)

خیار مینی

کوچک، پوست سبز نازک، گوشت ترد

ترد، ملایم

۱۲ کالری، ویتامین K، فیبر

بهار تا پاییز

۱-۲ هفته (یخچال)

خیار ژاپنی

باریک، پوست سبز نازک، دانه‌های کم

خنثی، ترد

۱۴ کالری، آب بالا، ویتامین C

تابستان

۱-۲ هفته (یخچال)

خیار ارمنی

بلند، منحنی، پوست سبز روشن/زرد

ملایم، شیرین

۱۳ کالری، فیبر، ویتامین K

تابستان

۱-۲ هفته (یخچال)

ویژگی‌ها و فواید انواع خیار

خیار سبز

فواید: آب بالا برای آبرسانی، ویتامین K برای سلامت استخوان.

ویژگی: همه‌کاره، مناسب برای انواع غذاها و مصرف خام.

خیار چنبر

فواید: فیبر برای گوارش، ویتامین C برای ایمنی.

ویژگی: طعم شیرین‌تر، محبوب در مناطق گرمسیر.

خیار بوته‌ای

فواید: پتاسیم برای قلب، بافت ترد برای ترشی.

ویژگی: پوست ضخیم‌تر، مناسب برای نگهداری طولانی‌تر.

خیار مینی

فواید: کم‌کالری، مناسب رژیم‌های لاغری، فیبر برای گوارش.

ویژگی: اندازه کوچک، ایده‌آل برای میان‌وعده و خیارشور.

خیار ژاپنی

فواید: آب بالا، ویتامین C برای پوست.

ویژگی: دانه‌های کم و پوست نازک، بدون نیاز به پوست‌کندن.

خیار ارمنی

فواید: فیبر و ویتامین K، مناسب برای هضم.

ویژگی: بافت ترد و طعم ملایم، مناسب سالادهای تزئینی.

 کاربردها در آشپزی ایرانی

خیار سبز: سالاد شیرازی، آب‌دوغ خیار، ماست و خیار، مصرف خام.

خیار چنبر: سالاد، کنار غذاهای سنتی (مثل دیزی)، مصرف خام.

خیار بوته‌ای: ترشی خیار، سالاد، خیار شور خانگی.

خیار مینی: خیارشور، میان‌وعده، تزئین سالاد.

خیار ژاپنی: سالادهای مدرن، سوشی، اسلایس‌های نازک برای تزئین.

خیار ارمنی: سالاد، مصرف خام، تزئین بشقاب غذا.

نکات خرید و نگهداری

همه خیارها: پوست سفت، بدون لکه یا چروک، رنگ یکنواخت.

نگهداری: در یخچال (دمای ۷-۱۰ درجه سانتی‌گراد)، داخل کیسه پلاستیکی برای حفظ رطوبت (۱-۳ هفته).

توصیه: خیارهای کوچک‌تر و سفت‌تر طعم بهتری دارند. از نگهداری کنار میوه‌هایی مثل سیب یا موز (به دلیل تولید گاز اتیلن) خودداری کنید.

 

 

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار