طبع انواع خورشت

لیست طبع خورشت ها

با طبع انواع خورشت آشنا شوید

A
۰

طبع خورشت ها به دلیل مواد تشکیل دهنده آن ها یعنی حبوبات و سبزیجات متفاوت است. با اطلاع داشتن از طبع انواع خورشت های ایرانی؛ تغذیه سالم تری داشته باشید.

خورشت ها اغلب از گوشت تهیه می شوند که طبع آن سرد است اما با کمک ادویه ها ممکن است کمی طبع آن ها تغییر کند و همچنین مواد تشکیل دهنده آن ها مانند حبوبات و سبزیجات روی طبع انواع خورشت تاثیر می گذارد. با طبع پرطرفدارترین خورشت های ایرانی آشنا شوید.

هر خورشت چه طبعی دارد؟

طبع خورشت قورمه‌سبزی:

این خورشت به دلیل داشتن سبزی ها و حبوباتی مانند لوبیا، طبع سرد و تر دارد.

طبع خورشت قیمه:

شما در تهیه خورشت قیمه از لپه استفاده می کنید  و ممکن است برخی افراد در ادویه های آن از دارچین استفاده کنند به همین دلیل طبع آن گرم و خشک است.

طبع خورشت فسنجان:

طعم فسنجان به علاقه افراد بستگی دارد. برخی آن را شیرین و برخی ترش درست می کنند. به دلیل داشتن گردو طبع اصلی این خورشت گرم است اما اگر ترش باشد کمی به سردی می رود.

طبع خورشت قیمه نثار:

گوشت قرمز و ادویه‌هایی مثل دارچین و زعفران طبع گرم دارند. برنج ممکن است متعادل یا کمی سرد باشد ولی در ترکیب کلی، طبع این خورشت گرم است.

طبع خورشت کرفس:

به طور کلی طبع آن سرد است اما ممکن است به دلیل استفاده از زردچوبه کمی تر نیز باشد.

طبع خورشت بامیه:

بامیه طبع سرد و تر دارد اما چون این خورشت از ادویه هایی مانند فلفل تهیه می شود تا طعم تندی داشته باشد؛ طبع آن معتدل است و به سمت گرمی نیز می رود.

طبع خورشت ها

طبع خورشت آلو اسفناج:

هم آلو و هم اسفناج هر دو طبع سرد و تر دارند و به همین دلیل طبع این خورشت نیز سرد و تر است.

طبع خورشت بادمجان: 

بادمجان طبع سرد و خشکی دارد؛ حتی با گوشت و گوجه هم اغلب به سمت سردی می‌رود. طبع خورشت بادمجان سرد و خشک است و پیشنهاد می کنیم با ادویه‌های گرم مصرف شود.

طبع خورشت مرغ: 

گوشت مرغ نسبت به گوشت قرمز مزاج معتدل‌تری دارد اما چون با ادویه‌های گرم پخته می‌شود طبع کلی خورشت به سمت گرمی می‌رود. پس طبع آن گرم و تر است.

طبع خورشت گوجه سبز:

این خورشت طبع سرد و تر دارد. گوجه‌سبز خودش طبع بسیار سرد و تر دارد، حتی در صورت ترکیب با گوشت؛ باز هم مزاج خورشت به سمت سردی می‌رود. بهتر استبا مصلحش (مثلاً دارچین یا زعفران) مصرف شود.

طبع خورشت آلو:

طبع این خورشت سرد و تر است. آلو مزاج سرد و تر دارد، مخصوصاً اگر آلو بخارایی باشد. اگر با گوشت قرمز ترکیب کنید کمی معتدل‌تر می‌شود ولی همچنان سردی غالب هست.

طبع قلیه ماهی:

ماهی طبع سرد و تر دارد، سبزیجات معطر جنوب مثل شنبلیله و گشنیز هم کمی به سمت سردی مایل هستند اما ادویه‌های تند مثل فلفل می‌توانند تا حدی طبع این خورشت سرد و تر را متعادل کنند.

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار