آموزش کاشت به لیمو | فصل کاشت به لیمو | تکثیر به لیمو در خانه

آموزش ساده ترین روش کاشت به لیمو در خانه

A
۰

برای کاشت بذر به لیمو در خانه تا ۲۰ فروردین بهترین فرصت است. روش کاشت و نگهداری از بذر گیاه به لیمو را آموزش داده ایم.

به لیمو از گیاهان معطر و جذابی است که به سادگی می توانید آن را در خانه بکارید. برگ به لیمو برای سلامت بدن خواص زیادی دارد و می تواند به عنوان دمنوش هم مورد استفاده قرار بگیرد. در این مطلب روش کاشت به لیمو در خانه را آموزش داده ایم.

کاشت مرحله به مرحله به لیمو

۱. بذرها را می توان بر روی سطح خاک پخش کرد و روی آنان را با لایه ای نازک از خاک پوشاند و در مکانی روشن اما به دور از نور مستقیم آفتاب قرار داد. سطح خاک را باید به گونه ای با آب اسپری کرد که مانع از خشک شدن و از دست دهی رطوبت سطح خاک شویم.

۲. کشیدن پلاستیک بر روی سطح نیز می تواند به حفظ رطوبت در اطراف بذر ها و جوانه زنی آنان کمک کند. گیاهان جوان را بهتر است که تا دو سال اول در محیط گلخانه نگهداری کرد تا به اندازه کافی قوی شوند و سپس از سال دوم به بعد و در اواسط فصل بهار به محیط بیرون از گلخانه منتقل کرد تا مشکلی در برابر سرمای زمستانی پیدا نکنند.

به لیمو
گیاه به لیمو

۳. به‌ لیمو را می‌ توان با قلمه زدن یا خوابانیدن تکثیر کرد. اگر تعدادی قلمه 10 تا 15 سانتی‌ متری را که از درختچه جدا شده‌اند را در یک لیوان آب قرار دهید.

۴. پس از 15 روز ریشه‌ ها نمایان می‌ شوند و وقتی که ریشه‌ ها حداقل به طول 5 سانتی‌ متر رسیدند، قلمه‌ ها برای کاشته شدن در خاک مناسب، آماده هستند.

بیشتر بخوانید: همه چیز درباره به لیمو + طبع و نحوه مصرف

نکات کاشت به لیمو

زمان کاشت به لیمو

زمان کشت این گیاه از 15 اسفند تا 20 فروردین می باشد.

آبیاری به لیمو

به لیمو در برابر خشکی خاک چندان مقاومتی ندارد. بنابراین و بخصوص در روزهای گرم باید نسبت به آبیاری آن دقت کرد و زمانی که سطح خاک حالتی نیمه خشک – نیمه مرطوب داشت نسبت به آبیاری گیاه اقدام کرد. خیس بودن همیشگی سطح خاک بخصوص اگر بافت خاک سنگین و خاک زهکش نامناسب داشته باشد موجب زردی و ریزش برگها و رشد ضعیف گیاه خواهد شد. خشکی کشیدن گیاه نیز مانع از رشد مناسب ، کوچک ماندن برگ ها و کاهش عطر آن می شود.

نور مورد نیاز به لیمو

به لیمو به مکانی با نور کامل آفتاب یعنی حداقل حدود ۸-۶ ساعت نور مستقیم نیاز دارد اگرچه که می توان آنرا در مکان نیمه سایه (حداقل ۵-۴ ساعت نور مستقیم آفتاب ) بخصوص در مناطقی که تابستانهای گرم دارند نیز کاشت کرد . کمبود نور موجب بلند و باریک شدن ساقه ها، افزایش فاصله بین برگ ها بر روی ساقه ،کوچک ماندن برگ ها، پریدگی رنگ برگ ها وعدم تشکیل و یا ریزش گلهای به لیمو می شود. شدت نور در روزهای گرم نیز موجب سوختگی نوک و حاشیه برگها و عدم رشد مناسب به لیمو خواهد شد. در روزهای گرم باید نسبت به آبیاری مناسب به لیمو دقت عمل به خرج داد.

به لیمو

دمای مورد نیاز به لیمو

به لیمو به سرما حساس است و برگهای خود را در دمای ۰ درجه سانتیگراد از دست می دهد البته گیاه تا دمای ۱۰- سانتیگراد می تواند زنده بماند و با افزایش دما و گرمتر شدن هوا مجددا برگها رویش خواهند کرد اما اگر دمای هوا بیش از این سرد شود ساقه های گیاه از بین خواهند رفت. مناطقی که دمای هوا به زیر ۱۰ درجه نزول نمی کند مکان کاشت مناسبی برای به لیمو است. اگرچه به لیمو گرمای هوا را دوست دارد اما در شرایطی که دما بالاتر از حدود ۳۲ درجه سانتیگراد است می بایست مکان کاشت را به گونه های انتخاب کرد که از ظهر به بعد در سایه قرار گیرد.

خاک مورد نیاز به لیمو

به لیمو به خاکی با بافت سبک و زهکش مناسب نیاز دارد و اسیدی بودن ملایم خاک به رشد بهتر آن کمک می کند البته به معنی رشد نامناسب در سایر خاکها نیست. از نظر تغذیه ای نیازهایی متوسط و میانه دارد یعنی خاک نباید فقیر و یا بسیار غنی از مواد غذایی باشد .

منبع: دلگرم
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها