خواص شنگ | عکس گیاه شنگ | مضرات شنگ
آشنایی با مهم ترین خواص شنگ برای سلامت + نحوه مصرف
از خواص گیاه شنگ می توان به درمان سنگ کلیه و ضدعفونی بدن اشاره کرد. دیگر فواید گیاه شنگ، مضرات و نحوه مصرف را در ادامه می خوانید.
گیاه شنگ از گیاهان دارویی پرخاصیت است که در طب سنتی بیشتر برای درمان مشکلات گوارشی به کار می رود اما خواص دیگری مانند پیشگیری از سرطان، درمان صرع و سنگ کلیه دارد اما افراط در مصرف این گیاه دارویی ممکن است باعث آلرژی شود. در ادامه از فواید گیاه شنگ برای سلامت بدن بیشتر می خوانید.
گیاه شناسی شنگ
گیاه شنگ از خانواده گیاهان Asteraceae است که ازجمله گیاهان خودروی متعلق به خانواده کاسنی به شمار میرود. این گیاه اغلب در مناطق کوهستانی و لابهلای صخرهها رشد میکند. اصفهان و شیراز آن را با نام شنگ آلاله و در مناطق خراسان با اسم ریش بز خالدار میشناسند .
این گیاه متشکل از ساقه، برگهای نازک و یک گل در سر آن است که البته ابعاد برگهای آن در مناطق مختلف شکل متفاوتی دارد. گیاه شنگ در مناطق اروپایی و عربی نیز رشد داشته و از آن در طب سنتی استفاده میکنند.
گیاه شنگ که با نام علمی Tragopogon collinus شناخته میشود یکی از گیاهان کوهستانی است که مورد اقبال طبیبان گیاهی و سنتی قرار دارد.
خواص ضدعفونیکننده
شنگ حاوی ترکیبات ضدعفونیکنندهای مانند فلاونوئیدها و ساپونینها است که میتوانند به از بین بردن باکتریها، ویروسها و قارچها کمک کنند. به همین دلیل در طب سنتی برای درمان عفونتهای مختلف مانند عفونتهای گوارشی، عفونتهای پوستی و عفونتهای ادراری از این گیاه استفاده میشود.
خواص ضدالتهابی شنگ
این گیاه همچنین حاوی ترکیبات ضدالتهابیای مانند فلاونوئیدها و اسید سالیسیلیک میباشد که میتوانند به کاهش التهاب کمک کنند. به همین دلیل از شنگ در طب سنتی برای درمان بیماریهای التهابی مانند آرتریت، نقرس و کولیت استفاده بسیاری میشود.
بهبود سیستم گوارش
مصرف این گیاه میتواند به تحریک تولید آنزیمهای گوارشی کمک کند. به همین دلیل در طب سنتی برای درمان مشکلات گوارشی مانند یبوست، سوء هاضمه و نفخ از این گیاه بهره برده میشود. این گیاه همچنین میتواند به تقویت معده بپردازد و زخم معده و اثنی عشر را درمان کند.
درمان کمخونی
از دیگر فواید مصرف گیاه شنگ میتوان به درمان کم خونی اشاره کرد. به عبارت دیگر میتوان گفت شنگ حاوی مقادیر بالایی از آهن است که برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری است. به همین دلیل نیز کاربرد بسیاری در درمان کم خونی دارد.
درمان بواسیر
تحقیقات انجام شده توسط متخصصان طب سنتی نشان میدهد کسانی که مصرف گیاه شنگ را در رژیم غذایی خود قرار میدهند، شانس ابتلای کمتری به بواسیر دارند. پودر این گیاه همچنین میتواند در درمان این عارضه نیز مفید باشد. بنابراین اگر قصد مصرف این گیاه با هدف درمان بواسیر را دارید، بهتر است قبل از مصرف حتما با متخصصان تغذیه مشورت کنید.
دفع سنگ کلیه
اگر از سنگ کلیه و سایر بیماریهای کلیوی رنج میبرید، مصرف شنگ برای شما بسیار مفید خواهد بود. این گیاه به دلیل مزایای بسیاری که در دفع سنگ کلیه دارد، توانسته در طب سنتی جایگاه خاص و ویژهای به خود اختصاص دهد.
درمان صرع
برخی مطالعات نشان دادهاند که شنگ ممکن است به درمان صرع کمک کننده باشد. با این وجود اگر قصد مصرف این گیاه فوقالعاده را دارید، ضروری است که با متخصصان طب سنتی و تغذیه مشورت داشته باشید تا بهترین برنامه درمانی برای شما در نظر گرفته شود.
کاهش ریسک ابتلا به سرطان
اگر در خانواده خود سابقه ابتلا به سرطان را دارید، در مقایسه با سایر افراد شانس شما برای ابتلا به این عارضه بهتر است. اما هیچ جای نگرانی نیست، چرا که با تغییر رژیم غذایی خود میتواند شانس سلامتی خود را افزایش دهید.گیاه شنگ از جمله بهترین گیاهانی است که مصرف آن میتواند در درمان سرطان موثر باشد و همچنین از ابتلا به سرطان جلوگیری کند.
مضرات شنگ چیست؟
-
آلرژی
-
تداخل دارویی
-
مشکلات گوارشی
-
افت فشار خون
-
حساسیت پوستی
طریقه مصرف شنگ
گیاه شنگ را میتوان به روشهای مختلفی مصرف کرد:
-
خام در سالادها: برگها و ساقههای تازه شنگ را به سالادهای خود اضافه کنید تا از طعم و خواص آن بهرهمند شوید.
-
پخته در غذاها: شنگ را میتوان به صورت پخته در خورشها، سوپها و غذاهای مختلف استفاده کرد. این گیاه به خوبی با سبزیجات دیگر ترکیب میشود.
-
دمنوش: برای تهیه دمنوش شنگ، مقداری از برگها یا ریشههای خشک شده آن را در آب جوش بریزید و بگذارید چند دقیقه دم بکشد. این دمنوش میتواند به عنوان یک نوشیدنی آرامبخش و مفید مصرف شود.
ترشی: شنگ را میتوانید به صورت ترشی نیز تهیه کنید که یک روش محبوب برای نگهداری و مصرف طولانی مدت آن است.