روش تهیه چای ماسالا | خواص چای ماسالا | فواید چای ماسالا

خواص بی نظیر چای ماسالا + طرز تهیه

A
۰

چای ماسالا یک نوشیدنی خوش‌ عطر، خوش طعم و تند است که خواص زیادی برای بدن دارد. چای ماسالا را می ‌توان با آب گرم و یا با شیر گرم تهیه و از آن استفاده کرد.

چای ماسالا یک نوشیدنی خوش‌ عطر، خوش طعم و تند است. چای ماسالا را می ‌توان با آب گرم و یا با شیر گرم تهیه و از آن استفاده کرد. اصالت چای ماسالا به هند بر می ‌گردد. این نوع چای خواص شگفت ‌آوری برای سلامتی بدن دارد. نوشیدن یک فنجان چای ماسالا در روز شما به حفظ سلامتی بدن و دور نگه داشتن شما از بیماری ‌ها کمک می ‌کند.

چای ماسالا چیست؟

این چای، بومی کشورهای هندوستان و تایلند می باشد و از قدمت زیادی برخوردار است. این چای کاملا گیاهی دارای طبیعتی گرم می باشد و معمولاً شامل دارچین، هل، ریشه زنجبیل، بادیان ستاره ‌ای (انیسون)، فلفل سیاه و میخک همراه با چای مرغوب سیلان است.

این چای دارای ارزش غذایی بالایی می باشد و از ترکیبات مغذی زیادی تشکیل شده است. به همین دلیل می تواند دارای خواص دارویی و درمانی زیادی باشد و می توان از آن به عنوان یک داروی سنتی نیز استفاده کرد.

چای ماسالا

خواص ترکیبات اصلی چای ماسالا چیست؟

اگر بخواهید نام ترکیبات اصلی این چای را بدانید، باید به سراغ تاریخچه این چای در کشور هندوستان بروید. این چای در این کشور سابقه و اصالتی بیش از ۵۰۰۰ سال دارد. دستورالعمل تهیه این چای اجزای تشکیل‌دهنده جالب و پر از رنگ و بویی دارد که در ادامه خواص ترکیبات اصلی آن را شرح میدهیم. در برخی دستور العمل ها این ترکیبات کمی متفاوت است.

دارچین

این ادویه دارای طبعی گرم و کمی شیرین می باشد. این ادویه از کالری زیادی برخوردار نیست و افرادی که قصد لاغری دارند، می توانند با خیال راحت از آن در تهیه انواع دمنوش های خود استفاده کنند.

دارچین

زنجبیل

پودر زنجبیل نیز یکی از ادویه های تند موجود در این چای است که می تواند دمای بدن را بالا ببرد و نقش یک محرک را بازی کند. این پودر عملکرد معده را بهبود می بخشد و سبب کاهش وزن افراد می شود. این ادویه دارای خواص زیادی برای درمان بیماری های مختلف است.

هل

هل نیز یکی دیگر از ترکیبات اصلی این چای هندی است. دانه های هل به صورت رنگ های سفید، سبز و سیاه در بازار دیده می شوند. اما در تهیه این چای از هل سبز رنگ استفاده می شود. این دانه می تواند نقش یک خوشبو کننده و طعم دهنده در این چای را بازی کند. این دانه خوشبو نیز دارای فواید زیادی برای بدن مانند سم زدایی بدن، بهبود هضم غذا و … می باشد.

جوز هندی

جوز هندی نیز به مقدار کمی در این چای هندی وجود دارد، با این حال بوی خوبی به این چای می دهد و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. فلفل سیاه موجود در این چای نیز می تواند در کنار زنجبیل، تندی این دمنوش را بیشتر کند و سبب شود که دمای بدن بالا رود و انگل ها و قارچ هایی که در بدن رخنه کرده اند از بین بروند.

میخک

پرهای پودر شده گیاه دارویی میخک نیز می تواند سبب خوشبو شدن این چای شوند و در کنار دارچین نقش تسکین دهنده انواع دردها را بازی کند. گفتنی است که به طور کلی میخک یک داروی گیاهی محسوب می شود و در عطاری ها به تنهایی برای رفع بیماری های مختلف به فروش می رسد.

نکته: در برخی از دستور العمل ها مقداری چای سیاه نیز در ترکیبات چای ماسالا اضافه می کنند.

خواص چای ماسالا

چای ماسالا به علت ترکیباتی که دارد خواص و فواید بی نظیری را دارد. در ادامه به بررسی برخی از خواص چای ماسالا می ‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: ۸ مورد از مهم ترین فواید چای سفید

پیشگیری از سرطان

چای ماسالا دارای خواص ضد اکسید کنندگی بوده که می ‌تواند در پیشگیری از ابتلا به سرطان موثر باشد. همچنین چای ماسالا حاوی زنجبیل، دارچین و هل که این مواد در پیشگیری از سرطان مفید هستند‌.

بهبود سلامت قلب

چای ماسالا می ‌تواند برای بهبود سلامت قلب موثر و مفید باشد. از ترکیبات موجود در چای ماسالا می ‌توان به دارچین اشاره کرد که دارچین می ‌تواند موجب کاهش فشارخون شود.

از دیگر ترکیبات موجود در چای ماسالا چای سیاه است که می ‌تواند باعث کاهش سطح کلسترول خون شود. بنابراین خاصیت چای ماسالا می ‌تواند با کنترل فشارخون و کلسترول خون به حفظ و بهبود سلامت قلب کمک کند.

تسکین درد قاعدگی

چای ماسالا با درد قاعدگی مبارزه می کند. اکثر خانمها‌ در طی دوره عادت ماهیانه خود از درد شکم و گرفتگی عضلانی رنج می‌ برند‌. چای ماسالا حاوی ترکیباتی است که اثرات آرام‌ بخشی روی اعصاب و عضلات دارند. همچنین خواص ضدالتهابی ادویه‌ های مختلف تشکیل دهنده چای ماسالا می ‌توانند در کاهش تسکین دردهای قاعدگی مفید و کمک ‌کننده باشند.

چربی ‌سوزی و کاهش وزن

طبع گرم چای ماسالا یکی از بهترین محرکها جهت کاهش وزن و چربی ‌سوزی است. برای مثال می ‌توان گفت که چای ماسالا معمولاً با استفاده از شیر سویا، شیر گاو یا شیر بادام درست می‌ شود که تمام اینها از منابع مهم پروتئینی محسوب می ‌شوند. ترکیبات موجود در چای ماسالا، به تجزیه چربی و کاهش میزان کالری دریافتی از غذاها به بدن انسان کمک می ‌کند.

بیشتر بخوانید: خواص فوق العاده چای به

بهبود هضم و رفع تهوع

زنجبیل از مواردی است که موجب کاهش تهوع در دوران بارداری می ‌شود. چای ماسالا حاوی زنجبیل است و از این رو می ‌تواند در کاهش تهوع برای خانمهای باردار مفید باشد. علاوه بر این چای ماسالا حاوی دارچین، سیر، فلفل سیاه و هل بوده که دارای خواص ضد باکتریایی هستند. فلفل سیاه می ‌تواتند موجب بهبود هضم شود.

تنظیم سطح قند خون

خاصیت چای ماسالا خواص و فواید فراوانی دارد یکی از خواص چای ماسالا، کمک به تنظیم بهتر قند خون است. خاصیت چای ماسالا حاوی زنجبیل و دارچین است که این دو اثرات مفید و موثری بر روی سطح قند خون دارند.

در ارتباط با زنجبیل مکجود در چای ماسالا هم بر اساس برخی مطالعات استفاده از دو گرم پودر زنجبیل در روز توسط افراد مبتلا به دیابت نوع دو موجب کاهش دوازده درصدی سطح قند خون می‌شود.

درمان سرماخوردگی

چای ماسالا دارای خواص ضدالتهابی، ضد قارچی و ضد باکتریایی بوده و با داشتن این خواص بینظیر‌ به گزینه‌ ای مناسب برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی و گرفتگی تبدیل شره است. چای ماسالا حاوی میخک و زنجبیل است که میخک و زنجبیل می ‌توانند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از این طریق در درمان سرفه مفید باشد.

سلامت پوست

چای ماسالا سرشار از انواع ویتامین ‌ها و مواد معدنی مفید، از جمله روی، منیزیم و پتاسیم است که همگی می‌ توانند به محافظت و شادابی پوست کمک کنند. علاوه ‌براین ترکیبات مفید، مصرف چای یک راه عالی برای هیدراته‌ نگه داشتن پوست است.

کنترل فشار خون

چای ماسالا به تنظیم گردش خون در بدن کمک کرده و از این طریق در جلوگیری از نوسان فشارخون کمک کننده و مفید باشد. بنابراین چای ماسالا گزینه ‌ای مناسب برای کنترل فشارخون است.

افزایش سطح انرژی

چای سیاه موجود در چای ماسالا حاوی کافئین است و از این طریق سطح انرژی بدن را افزایش می‌ دهد. مصرف کافئین به تنهایی می‌تواند برای بدن مضر باشد اما ادویه ‌های موجود در چای ماسالا انرژی بدن شما را متعادل می ‌‌کنند.

سلامت دهان و دندان

یکی از جالب ‌ترین خواص میخک، خاصیت بی ‌حس ‌کنندگی آن‌ است. میخک علاوه ‌بر اینکه باعث کاهش حساسیت به درد می‌ شود، خواص ضد ‌التهابی نیز دارد.علاوه‌ براین، میخک در کاهش باکتری‌‎ ها و تجمع پلاک دندان نیز مفید بوده است.

روش تهیه چای ماسالا چیست؟

حالا که با چند خاصیت چای ماسالا آشنا شدید، وقت آن است که دست به کار شوید و این چای مفید را درست کنید.

مواد لازم

  • دانه‌ی فلفل سیاه: بیست عدد
  • میخک: پنج دانه
  • هل سبز: پنج دانه
  • چوب دارچین: یک عدد
  • آب: دو و نیم فنجان (۵۹۳ میلی‌لیتر)
  • چای سیاه: دو و نیم قاشق غذاخوری (۳۸ میلی‌لیتر)
  • زنجبیل تازه‌ی خرد شده: ۱۰ سانتی‌متر
  • بادیان ختایی: یک عدد

دانه‌‌ فلفل، میخک، هل، دارچین و بادیان ختایی روی حرارت تفت دهید تا عطر آنها درآید و بعد حرارت را خاموش کرده و اجازه دهید تا ادویه ‌ها خنک شوند. با کمک آسیاب ادویه ‌های رست شده را پودر کنید‌.

در یک قابلمه با اندازه مناسب آب، زنجبیل و ادویه ‌‌های پودر شده را ریخته و روی حرارت بگذارید و اجازه دهید برای مدت زمان بیست دقیقه روی حرارت بمانند اما جوش نیاید زیرا موجب تلخ شدن ادویه ‌ها می ‌شود.

چای سیاه را به قابلمه اضافه کرده و حرارت را خاموش کنید و از صافی عبور دهید. چای ماسالا شما آماده است و می ‌توانید آن را در بطری ریخته و داخل یخچال قرار دهید. برای درست کردن چای ماسالا کافی است تا مقداری از ماسالا را با آب داغ و شیر گاو داغ یا شیر گیاهی شیرین نشده مخلوط کنید.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها