لوبیا سبز، قرص آهن طبیعی و قاتل کم خونی

A
۰

از فواید لوبیا سبز می توان به خاصیت کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها توسط این ماده غذایی اشاره کرد و سبب تقویت بینایی نیز می شود.

لوبیا سبز یکی از مواد غذایی مورد علاقه مردم در سراسر جهان است. لوبیا سبز با نام علمی از خانواده بقولات بومی آمریکایی و قاتل کم خونی است.

از فواید لوبیا سبز می توان به خاصیت کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها توسط این ماده غذایی اشاره کرد. سبب تقویت بینایی و جلوگیری از برخی ناتوانی های مادرزادی می شود. همچنین خطر بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. همه این فواید از وجود لوتئین و زآگزانتین، ترکیبات قوی در لوبیا سبز سرچشمه می گیرد.

منابع لوبیا سبز

لوبیا سبز منبعی سرشار از آهن است و در مقایسه با گوشت قرمز که یکی از منابع مهم برای تامین آهن است، همراه با تامین آهن، حاوی کالری بسیار کم بوده و فاقد هر گونه چربی است.

این گیاه دارویی به عنوان یکی از مهمترین منابع گیاهی غنی از پروتئین و کربوهیدرات به شمار می رود. گیاه لوبیا سبز به دلیل داشتن ویتامین K، برای ساختن استخوانهایی قوی بسیار مهم است و همچنین از پوکی استخوان جلوگیری کرده است.

و لوبیا سبز منبعی غنی از ویتامین C، ویتامین K، منگنز، ویتامین A، فیبر، پتاسیم، فولات، آهن، منیزیم، ویتامین B۱، مس، کلسیم، فسفر، پروتئین، امگا۳ و نیاسین می باشد.

لوبیا سبز به علت غنی بودن از ویتامین C و بتاکاروتن به تقویت سیستم ایمنی بدن نیز کمک کرده، وجود ویتامین C و K در لوبیا سبز به وفور یافت می‌ شود که در بهبود زخم موثر است.

طبع لوبیا سبز

طبع لوبیا سبز سرد است.

لوبیا سبز چه فوایدی برای سلامت بدن دارد؟

محتوای فیبر موجود در لوبیا سبز به پیشگیری از انواع سرطان، بیماری قلبی و دیابت کمک می کند. فیبر همچنین به سلامت دستگاه گوارش کمک می کند، کلسیم موجود در لوبیا سلامت سبب تقوت استخوان ها می شود. لوتئین و زآگزانتین در این ماده غذایی به بهبود بینایی کمک می کنند.

مبارزه با سرطان

یکی از خواص لوبیا سبز مبارزه با سرطان است. لوبیا سبز سرشار از کلروفیل است که می‌ تواند تأثیر آمین ‌های هتروسیکلیک را که هنگام کباب‌ کردن گوشت در دمای بالا آزاد می‌ شوند خنثی کند.

به طور کلی مصرف لوبیا با کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است. مصرف زیاد لوبیا سبز می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. این لوبیا سرشار از ترکیبات زیست فعال مختلف است که از انواع سرطانها محافظت می کند.

تقویت سیستم ایمنی

لوبیا سبز حاوی کاروتنوئید ها است و منبع عالی ویتامین A می باشد. یک فنجان لوبیا سبز نزدیک به 20 درصد از ارزش روزانه ویتامین A را تشکیل می دهد. این ماده مغذی با التهاب مبارزه می کند و سیستم ایمنی شما را تقویت می کند.

کاهش خطر افسردگی

مصرف مقدار کافی فولات در روز می‌ تواند خطر افسردگی را کاهش دهد. مقدار کافی فولات می‌ تواند از تجمع هموسیستئین اضافی در بدن جلوگیری کند.

وجود هموسیستئین زیاد در بدن رسیدن خون و سایر مواد مغذی به مغز را مانع می ‌شود و در تولید هورمونهای سروتونین، دوپامین و نوراپی‌نفرین اختلال ایجاد می‌ کند. این هورمونها در تنظیم حالت خُلقی، خواب و کنترل اشتها مؤثر هستند.

سلامت قلب

لوبیا سبز کلسترول ندارد. مصرف زیاد کلسترول می ‌تواند موجب تجمع چربی در سرخرگها شود. این امر جریان خون به قلب و مغز را کاهش می‌ دهد و خطر بروز سکته مغزی و حمله قلبی را افزایش می ‌دهد‌.

لوبیا سبز برای بیماران قلبی مبتلا به دیابت و بیمارانی که دچار گرفتگی عروق هستند، مفید بوده فیبر موجودی که در لوبیا سبز موجود می‌ باشد سبب کاهش فشارخون می ‌گردد. لوبیا سبز سرشار از ویتامین A نیز بوده که این ویتامین یک آنتی اکسیدان قوی محسوب شده و مصرف آن در پیشگیری از افزایش کلسترول بد خون، ناراحتیهای قلبی موثر می باشد.

لوبیا سبز برای کودکان

یکی از مهمترین خواصی که لوبیای سبز دارد، به سلامت استخوانها مربوط می‌ شود که در کودکان اهمیت بسیاری دارد. در لوبیا سبز کلسیم کمی وجود دارد اما مهمترین عامل موجود در آن ویتامین K است که سبب کمک به حفظ سلامت استخوانها می‌ شود و از آنها در برابر شکستگی محافظت می‌ کند. به همین دلیل یکی از خواص لوبیا سبز برای کودکان تاثیر آن در سلامتی استخوانهاست.

کمک به کنترل دیابت

لوبیا سبز می تواند اثرات متابولیکی مفیدی را در افراد مبتلا به دیابت ایجاد کند. لوبیا سبز غذای گیاهی غیر نشاسته ای است (نشاسته کمتری دارد) که می توان از آن در رژیم افراد دیابتی استفاده کرد. این ماده غذایی حاوی کربوهیدرات کمتری است و یک مکمل برای رژیم افراد متبلا به دیابت.

کنترل وزن

یک فنجان لوبیا سبز درحدود ۲۸ کالری انرژی دارد. این مقدار لوبیا سبز تقریبا چربی ندارد و قند کمی دارد. بنابراین، اگر به اندازه دور کمرتان اهمیت می‌ دهید، نباید لوبیا سبز را فراموش کنید. این سبزی علاوه‌ بر فیبر بالایی که دارد و در کنار غذا، می‌ تواند حجم معده را پر کرده و از مصرف غذای زیاد جلوگیری کندT خود نیز چربی نداشته و سبب چاقی نمی ‌شود.

سلامت دستگاه گوارش

لوبیا سبز فیبر فراوانی دارد که به ‌همین دلیل در بهبود حرکات روده و درنتیجه سلامت دستگاه گوارش موثر است. در پزشکی مدرن، اصطلاح فودمپ به انواعی از کربوهیدرات گفته می ‌شود که در بدن انسان قابلیت هضم ندارند، اما توسط باکتریهای روده مصرف می ‌شوند و سبب ایجاد نفخ، درد شکمی، اسهال، یبوست و به‌طور کلی مشکلات گوارشی می ‌شوند.

غذاهایی که فودمپ کمی داشته باشند، از نظر سلامت برای بدن بهتر هستند. لوبیا سبز، از این دسته مواد است که با وجود فیبر بالایی که دارد، فودمپ آن کم است.

تقویت و بهبود بینایی چشم ها

لوبیا سبز منبع غنی لوتئین و زآگزانتین است، دو آنتی اکسیدان مهم که به تقویت بینایی کمک می کنند. مصرف لوبیا سبز برای سلامت کلی چشمها بسیار مفید است و می تواند باعث پیشگیری از بیماریهای چشمی نیز شود. لوبیا سبز حاوی مقادیر غنی از کاروتنوئید ها می باشد و به همین دلیل می تواند به تقویت بینایی و درمان شب کوری کمک کند.

خواص لوبیا سبز برای زنان

زنان به ‌دلیل دوره‌ های عادت ماهانه که سپری می ‌کنند و همچنین به‌خاطر دوران بارداری، به مصرف مداوم آهن نیاز دارند تا از کم‌ خونی جلوگیری کنند. لوبیا سبز به دلیل برخورداری از میزان زیادی آهن و همچنین اسید فولیک در پیشگیری از کم‌ خونی و درمان آن، موثر است.

باروری و بارداری

مطالعات نشان داده‌ اند که میان باروری زنان و مقدار آهن مصرفی ‌شان ارتباط وجود دارد. براساس اعلام مدرسه پزشکی هاروارد، برای زنان در سن فرزند آوری مصرف آهنِ بیشتر از منابع گیاهی، مانند اسفناج، لوبیا، کدو حلوایی و لوبیا سبز، می ‌تواند در باروری مؤثر باشد.

مصرف غذاهای سرشار از آهن همراه با غذاهای سرشار از ویتامین C، مانند گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای و میوه‌ های خانواده بری‌، می ‌تواند جذب آهن را افزایش دهد.

مصرف مقدار کافی اسید فولیک در دوران بارداری می ‌تواند از نوزاد در برابر بروز نقص لوله عصبی محافظت کند. یک فنجان لوبیا سبز حاوی تقریبا ۱۰٪ از نیاز روزانه بدن به اسید فولیک و ۶٪ نیاز بدن به آهن است.

کاهش علایم یائسگی

یائسگی، دوره ‌ای از زندگی زنان بوده که با علائم مختلفی همراه می باشد و نتایج یک پژوهش بالینی نشان داده است که خانمهایی که روزانه میزان زیادی منگنز مصرف می ‌کنند کمتر در معرض دل درد قرار گرفته و خلق و خوی ‌شان بهتر است. لوبیا سبز منبع فوق‌ العاده‌ منگنز است و برای زنان یائسه بسیار مفید می باشد.

خواص لوبیا سبز برای پوست و مو

  • جوان سازی پوست صورت

لوبیا سبز حاوی مقادیر بالایی ویتامین A و آنتی اکسیدان های لووتیان، نئوکسانتین، بتا کاروتن و ویولاکسانتین است که چین و چروک پوست را کاهش داده و به جوان سازی پوست صورت کمک می کند.

  • درمان موهای خشک و شکننده

مقادیر بالای بیوتین موجود در لوبیا سبز برای تقویت و افزایش رشد مو ضروری است و علاوه بر این به درمان موهای خشک و شکننده کمک می کند.

عوارض و مضرات لوبیا سبز

لکتین موجود در لوبیا سبز در مقادیر بالا می تواند سبب ایجاد انواع مشکلات گوارشی شود. لوبیا سبز و سایر حبوبات ممکن است در برخی افراد باعث واکنش های آلرژیک و حساسیت شوند.

مقادیر بالای ویتامین K موجود در لوبیا سبز ممکن است با داروهای ضد انعقاد خون خون مانند کومادین یا وارفارین تداخل دارویی ایجاد کند.

لوبیا سبز مقادیر بالایی اگزالات دارد و برای افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی و کیسه صفرا مضر می باشد.

مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها