نارگیل و خواص آن

A
۰

میوه نارگیل دارای خواص و فواید شگفت‌ انگیزی است و مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماریهای مزمن، کم‌ خونی، مشکلات پوست و مو مفید است.

میوه نارگیل دارای خواص و فواید شگفت‌ انگیزی است و مصرف آن برای درمان بسیاری از بیماریهای مزمن، کم‌ خونی، مشکلات پوست و مو و تقویت سیستم ایمنی بدن مفید است. نارگیل میوه‌ ای از خانواده نخل است که هزاران سال است در جهان از آن استفاده می‌ شود. این گیاه عمدتاً در مناطق گرمسیری جهان کشت می‌ شود و بومی جنوب شرق آسیاست. تخمین زده می‌ شود که حدود ۷۵ درصد نارگیل‌ های عرضه شده در جهان، در اندونزی، فیلیپین و هند تولید می‌ شوند. نارگیل تازه حاوی آب شیرین است که برای سلامتی بسیار مفید می باشد و همچنین یک ماده سالمی است که می توان حتی به عنوان یک غذا مورد استفاده قرار بگیرد.

تاریخچه‌ نارگیل

نارگیل با نام علمی nucifera Cocos در حدود سه هزار سال پیش در جنوب آسیا کشت می‌ شد. در حال حاضر درخت آن در تمام مناطق استوایی وجود دارد. مردم اقیانوس آرام، این میوه را به عنوان یک غذای اصلی مصرف می‌ کنند و از تمام قسمتهای این درخت استفاده می‌ برند. میزان محصول درخت در فلوریدا بسیار کم است که تنها به مصرف داخلی می‌ رسد.

نارگیل درختی است که به طور قائم بالا می‌ رود. ارتفاع آن به 30 متر و قطر تنه آن به یک متر می‌رسد. برگهای آن بزرگ و دراز، به طول چهار تا پنج متر و مرکب از چند برگچه‌ باریک و دراز است. طول برگچه‌ ها حدود یک متر می‌ باشد. رنگ برگها سبز روشن است. این میوه، مانند خوشه، شامل چندین نارگیل با اندازه های مختلف است.

این میوه، کروی شکل است که قسمت خارجی آن ضخیم، سفت و متشکل از الیاف نباتی و داخل آن نیز صاف و سخت می‌ باشد. در بالای آن سه سوراخ است که چشمهای نارگیل نامیده می‌ شوند. برای استفاده از مایع داخل این میوه که شیر نارگیل نامیده می‌ شود، این سوراخ‌ ها را باید با جسم نوک تیزی باز کرد و مایع درون آن را بیرون آورد. سپس آن را بشکنید و از گوشت داخل آن استفاده کنید. درخت در هرسال حدود پنجاه عدد میوه می‌ دهد.

طبع و مزاج نارگیل

این میوه طبیعتی گرم و خشک دارد.

مواد موجود در 100 گرم نارگیل

مواد و محتویات مقدار در 100 گرم مواد و محتویات مقدار در 100 گرم
انرژی 354 کیلوکالری قند 23/6 گرم
چربی تام 33/49 گرم فیبر غذایی 0.9 فیبرغذایی
پروتئین 3/33گرم سدیم 20 میلی‌گرم
کربوهیدرات 15/23 گرم پتاسیم 356 میلی‌گرم
کلسیم 14 میلی‌گرم فسفر 113 میلی‌گرم
آهن 2/4 میلی‌گرم منیزیم 32 میلی‌گرم
منگنز 1/5 میلی‌گرم فولات 26 میکروگرم
ویتامین B6 0/05 میلی‌گرم ویتامین E 0/24 میلی‌گرم

ترکیبات شیمیایی نارگیل

گوشت نارگیل دارای آنزیمهای مختلفی، مانند انورتین، اکسیداز و کاتالاز می‌ باشد. در شیر آن اسیدهای آمینه‌ مختلفی، مانند هیستیدین، آرژینین، لیزین، تایروزین، تریپتوفان، پرولین، لوسین و آلانین موجود است. حدود شصت درصد از گوشت نارگیل، روغن است. روغن این میوه دارای اسیدهای چرب، مانند اسید لاریک، اسید میریستیک و چند اسید چرب دیگر می‌ باشد.

فواید نارگیل

  1. به دلیل داشتن چربی زیاد و مواد مغذی، چاق کننده است.
  2. حرارت داخلی بدن را افزایش می‌ دهد و مواد بلغمی سرد، و سودایی را از بدن خارج می‌ سازد.
  3. برای خوش بو کردن دهان مفید است.
  4. ضعف کبد را درمان می‌ کند.
  5. برای برطرف کردن بواسیر مفید است.
  6. اگر کلیه‌ شما سرما خورده و کمردرد دارید، از این میوه استفاده کنید تا درد را از بین ببرد.
  7. ادرار را زیاد کرده و درد مثانه را رفع می کند.
  8. زخمهای داخل بدن را مداوا می‌ کند.
  9. در مردان مقدار اسپرم را افزایش می‌ دهد.
  10. برای تقویت دستگاه هاضمه مفید است.
  11. برای سفیدی و جلای دندانها، خاکستر پوست نارگیل را به دندانها بمالید.
  12. پوست ریشه‌ درخت نارگیل، قابض است، بنابراین برای بندآمدن خون استفاده می‌ شود.
  13. کرم معده و روده، مخصوصاً کرم کدو را از بین می‌ برد.
  14. به درمان بیماریهای عفونی کمک می‌ کند.
  15. خوردن این میوه برای پیشگیری از سرطان مفید است.
  16. نارگیل دارای کربوهیدرات کم و فیبر و چربی بالا است بنابراین می‌ تواند برای کنترل قند خون مفید باشد.
  17. درد زانو را برطرف می کند.
  18. خوردن آن برای رفع جوشهای دهان، مؤثر است.

خاصیت های روغن نارگیل

  • حافظه و هوش را تقویت می‌ کند.
  • اگر به موها بمالید، پیاز موها را تقویت می‌ کند و باعث رشد مو می‌ گردد.
  • برای دردهای رماتیسمی و مفصلی بسیار مفید است.
  • در برابر ویروسها و باکتریها از بدن ما محافظت می‌ کند.
  • در صنعت صابون‌ سازی و شامپو سازی بهترین روغن است.

خواص شیر نارگیل

  • هم ملین و هم ضد اسهال است.
  • برای برطرف کردن آب آوردگی بدن استفاده می شود.
  • تب را پایین می آورد.
  • ضد سم است.
  • پوست نارگیل، جذب کننده‌ گازهای سمی است و به همین دلیل، در جنگ جهانی اول در ماسکهای ضد گاز به کار می‌ رفت.
  • برای معالجه‌ بیماریهای پوستی مفید است.
  • این شیر را می‌توان به جای شیر مادر به اطفال داد.

موارد منع مصرف نارگیل

  • دیر هضم است و در بدن خلط تولید می‌ کند، بنابراین بهتر است با شکر خورده شود.
  • افرادی که دچار اضافه وزن و فشارخون می‌ باشند، باید در خوردن این میوه احتیاط کنند.
  • چون این میوه گرم است، ممکن است در گرم ‌مزاجان اشکالاتی تولید کند، باید آن را با میوه‌ های ترش، لیمو و یا هندوانه خورد، خوردن آن برای سردمزاجان و سالمندان بسیار مفید است و اشکالی تولید نمی‌ کند.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها