چند خاصیت مهم خربزه که نمی دانستید

A
۰

خربزه یک میوه آبدار و شیرین است که تقریبا همه افراد به آن علاقه دارند و بدلیل خواصی که دارد در زمینه‌ های دارویی استفاده می‌ شود.

خربزه یک میوه آبدار و شیرین است که تقریبا همه افراد به آن علاقه دارند و بدلیل خواصی که دارد در زمینه‌ های دارویی استفاده می‌ شود. خربزه آبدار و خوشمزه است و حاوی مواد مغذی زیادی از جمله ویتامین ‌ها می‌باشد. این میوه که در تابستان‌ ها مهمان عصرانه و یا صبحانه ما می ‌شود و عطر و بوی خوش و طعمی متفاوت دارد. خربزه از خانواده کدوها ست و شکل آن می ‌تواند گرد و یا بیضی شکل باشد.

در هر یکصد گرم از خربزه 37 میلی‌ گرم ویتامین C و 8 گرم قند که بیشتر از نوع گوکز و فروکتوز است، یک گرم فیبر و مواد معدنی مثل کلسیم، فسفر، پتاسیم، واحد پیش‌ ساز ویتامین A و… وجود دارند. وجود همین مواد در بدن انسان باعث می‌ شود از ابتلا به برخی از بیماریها جلوگیری کنیم.

از خواص شگفت انگیز خربزه

کمک به کاهش وزن

خربزه آب فراوانی را در بافتش جای داده است و مصرف آن کالری محدودی به بدن می ‌رساند. از این ‌رو، افرادی که در رژیم کاهش وزن هستند، می ‌توانند از خربزه بعنوان یک میان ‌وعده کم‌ کالری و مغذی کمک بگیرند. مصرف خربزه حدود یک ساعت قبل از وعده‌ های غذایی اصلی می ‌تواند به پر شدن حجم معده و کاهش اشتها برای پرخوری کمک کند.

مفید برای ریه‌ ها

ویتامین A بدلیل اینکه یک آنتی اکسیدان قوی است انعطاف پذیری سلولها را افزایش می ‌دهد و به ترمیم ریه به خصوص برای افراد سیگاری، افراد سرطانی و یا ریه‎‎‌ های آسیب دیده بسیار مفید خواهد بود. سیگار کشیدن باعث از بین رفتن ویتامین A در بدن می ‌شود پس خوردن خربزه کمک می ‌کند که علاوه بر جبران ویتامین از دست رفته، فرد سریع ‌تر بهبود یابد.

افزایش قدرت سیستم ایمنی

از آنجایی که خربزه دارای مقادیر قابل توجهی از ویتامین C، ویتامین B6، اسید پانتوتنیک و پتاسیم است، بنابراین مصرف منظم خربزه می ‌تواند به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و بهبود خون رسانی در بدن کمک کند. اگر می‌ خواهید در فصل تابستان دچار ضعف ایمنی ناشی از گرما نشوید خربزه را در میان‌ وعده عصرگاهی روزانه قرار دهید.

جلوگیری از سرطان

خربزه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ هایی عمدتا از گروه ویتامین A و C است. این آنتی‌اکسیدان‌ ها به ‌شکلی موثر و قدرتمند با سلولهای سرطانی مبارزه می ‌کنند. رادیکالهای آزاد مقصر اصلی بروز سرطان و از عوارض جانبی سبک‌ زندگی ناسالم و مواد غذایی آماده هستند.

مفید برای مشکلات قاعدگی

هنگامی ‌که یک زن در دوران قاعدگی است، روزهای ناخوشایندی را تجربه می‌ کند. دردهای طاقت‌ فرسای قاعدگی هم این حال بد را تکمیل می‌ کنند. در این شرایط، خربزه به جریان خون بیشتر در طول دوره قاعدگی کمک می ‌کند که در نتیجه باعث کاهش درد و منظم شدن قاعدگی می ‌شود.

سلامت استخوان

خربزه حاوی چندین ماده مغذی است که برای ترمیم و حفظ استخوانهای قوی حیاتی هستند، از جمله فولات، ویتامین K و منیزیم. خوردن غذاهای حاوی فولات، مانند خربزه، با اطمینان از اینکه سطح هموسیستئین در محدوده طبیعی باقی می ماند، باعث تقویت استخوان های سالم می شود.

کمک به تنظیم کلسترول خون

خربزه دارای کالری پایین و فیبر غذایی بسیار بالایی است. مصرف روزانه خربزه می ‌تواند از طریق کاهش سطح LDL خون به پیشگیری از بالا رفتن کلسترول خون کمک کند و راهی برای تنظیم سطح کلسترول خون، مخصوصا در بیماران قلبی‌ عروقی باشد.

دفع سموم و سلامت کلیه

یکی از خواص خربزه این است که برای دفع سموم بدن بسیار مفید است. خربزه حاوی مقادیر غنی از پتاسیم است و به همین جهت بسیار مدر است. همین امر باعث می شود که باعث دفع راحت و سریع تر مواد زائد و سموم موجود در خون شود. علاوه بر این به شستشوی مثانه و کلیه ها هم کمک شایانی می کند.

تنظیم قند خون

بسیاری از افراد مبتلا به دیابت از مصرف خربزه به بهانه قند بالای آن خودداری می‌ کنند. اما بهتر است بدانید که مصرف متعادل خربزه نه‌ تنها باعث افزایش قند خون نمی ‌شود بلکه به‌ دلیل داشتن فیبر و آب فراوان می ‌تواند به تنظیم قند خون هم کمک کند. یک برش متوسط خربزه می‌ تواند میان ‌وعده مناسبی برای افراد مبتلا به دیابت باشد.

کمک به افزایش رشد کودکان

خربزه حاوی مواد قندی و معدنی مفیدی است که در این مواد آنزیمهایی وجود دارد که باعث می شوند سرعت هضم غذا افزایش یابد. از این رو مصرف خربزه در کودکان باعث افزایش اشتها می شود که در نتیجه به رشد و فعالیت بیشتر سلول های بدن کودکان می انجامد.

خواص خربزه برای پوست و مو

وجود ویتامین‌ ها در خربزه باعث می‌ شود تا از خواص آن برای بدن و پوست و نیز استفاده شود. برخی از خواص استفاده از خربزه برای پوست و مو در زیر آورده شده است.

مفید برای ریزش مو و نرم کنندگی آن

خوردن خربزه باعث کاهش ریزش مو می ‌شود و یک رژیم غذایی حاوی خربزه می ‌تواند خیلی مفید باشد. خربزه می‌ تواند نرم کننده خوبی برای پوست و مو باشد و شما می ‌توانید از آب خربزه برای نرم کردن مو در حمام استفاده کنید.

نرم کننده و آبرسان بدن

بیشتر خربزه از آب است و همین موضوع باعث می ‌شود که منبع خوبی برای تامین آب بدن و مرطوب سازی آن باشد. مصرف این میوه باعث طراوت و شادابی پوست و آبرسانی به کل بدن می ‌شود.

پاک سازی پوست

خربزه تاثیر زیادی در پاک ‌سازی پوست دارد که بدلیل وجود بتاکاروتن در آن می ‌باشد. بتاکاروتن یک ماده ضد سرطان و پاک کننده است که به ویتامین A تبدیل می ‌شود و از پوست بدن در برابر اشعه فرابنفش محافظت می ‌کند.

درمان چین و چروک

میوه خربزه برای درمان چین و چروک در اثر کهولت سن و یا سوختگی مفید می ‌باشد و مصرف آن بدلیل داشتن ویتامین ‌های جوان‌ ساز پوستی مثل ویتامین A و ویتامین C برای رفع چروک و لکه‌ های پوستی بسیار مفید می ‌باشد.

این دو ویتامین بدلیل آنتی اکسیدان بودن باعث ایجاد خاصیت ارتجاعی سلولها می ‌شوند و ساخته شدن کلاژن در بدن را افزایش می ‌دهند.

رفع لکه های روی پوست و کک و مک

خربزه می تواند به درمان لک های روی پوست و لک های کک و مک نیز کمک کند. برای این منظور باید ازخربزه به صورت ماسک استفاده شود. گوشت میوه خربزه را له کنید و روی محل لک ها ماساژ دهید ، سپس پس از ۲۰ دقیقه با آب سرد بشویید.

خواص خربزه در بارداری و باروری

خربزه برای دوران بارداری، بعد از آن و حتی برای اسپرم و تولید مثل نیز مفید است. ویتامین A موجود در خربزه برای جلوگیری از هرگونه اختلال در دوران جنینی موثر است و ویتامین K موجود در آن نیز برای تنظیم فشار افراد به ویژه مادر باردار مفید می‌ باشد. خوردن خربزه باعث افزایش خون ‌رسانی به اعضای تناسلی و افزایش میل جنسی در مردان و زنان و افزایش تولید اسپرم می ‌شود.

سخن آخر

مزایای خربزه همانند مزایای ویتامین D بسیار زیاد است. خربزه یک میوه خوشمزه است که طبعی گرم دارد و برای درمان بسیاری از بیماریها استفاده می‌ شود. خواص خربزه برای بدن و پوست باعث شده که در بسیاری از مواد آرایشی و بهداشتی از آن بهره بگیرند و موادی را برای مراقبت از پوست و مو بر پایه آن تولید و فرآوری کنند.

اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها