آلو و خواص آن

A
۰

آلو خواص آنتی‌ اکسیدانی، ضدالتهابی و بهبود دهنده‌ حافظه دارد و با بهبود عملکرد شناختی، سلامت استخوانها و عملکرد قلب در ارتباط است.

آلو میوه‌ ای است خوش طعم و لذیذ که در شکلها و رنگها و اندازه‌ های گوناگون می‌ باشد. معروف ترین آنها آلوی زرد و آلوی سیاه است. آلو خواص آنتی‌ اکسیدانی، ضدالتهابی و بهبود دهنده‌ حافظه دارد. این میوه‌ تابستانی حاوی فنول‌ ها، به‌ ویژه آنتوسیانین است که نوعی آنتی‌ اکسیدان هستند. مصرف آلو با بهبود عملکرد شناختی، سلامت استخوانها و عملکرد قلب در ارتباط است. این میوه برای اولین بار هزاران سال قبل در کشور چین رشد کرد و بعد ها در ژاپن و آمریکا نیز کشت شد. انواع مختلفی از این میوه در کشورهای مختلف جهان کشت می‌ شود بطوری که خواص میوه آلو امروزه بر کسی پوشیده نیست.

طبع و مزاج

نوع شیرین آن سرد و تر است و نوع خشک آن بیشتر سرد است.

خواص آلو

  • حاوی ویتامین‌ های A - B - P2 - B6 و عناصری مثل کلسیم، فسفر، منیزیم، آهن، فلوئور، منگنز و گوگرد می‌ باشد.
  • برای دفع سموم بدن، تعادل فشار خون و رفع چربی خون مفید است
  • آش آلو برای درمان اختلال حواس و بیماران دیابت مناسب است.
  • ضماد آلو به همراه سرکه برای رفع کهیر مفید می‌باشد.
  • آلو خشک سرشار از ویتامین A و آهن و یک غذای نیروبخش برای همه مخصوصاً ورزشکاران است.
  • شربت آلو، مسهلی خوب و بی ضرر و آرام بخش است. کمپوت این میوه برای معالجه و رفع یبوست مؤثر می‌باشد.
  • برای معالجه برفک دهان بچه می‌توانید یک عدد آلوی خیس شده را در یک تکه پارچه نازک و تمیز بپیچید و دور و داخل دهان نوزاد بمالید.
  • آب آلو کرم‌ های معده را دفع می‌ کند.
  • رشد کودکان، هوش، حافظه و شیر بانوان شیرده را زیاد می‌ کند.
  • مخلوط آلو و سرکه برای درمان جوش‌ ها به خصوص جوش بدن اطفال مفید می‌ باشد.
  • در معالجه‌ کم خونی، ضعف، ناتوانی و خستگی جسمی مفید است.
  • صفرا را دفع، خون را صاف و خارش بدن را برطرف می‌ کند.
  • آلو خشک حجم دار بوده و در عین حال حاوی چربی هم نیست، استفاده از آن برای افرادی که تصمیم دارند رژیم غذایی کم چرب داشته باشند مفید است.
  • آلو خشک صفرا بر خوبی است و برای مبتلایان به سوء هاضمه بسیار مفید می‌باشد.
  • برگه‌ آلو بهترین ضد سم بوده و دستگاه هضم غذا در بدن را منظم می‌ نماید.
  • جوشانده و پخته‌ برگ و ساقه‌ این میوه برای معالجه‌ ورم گلو، ورم لوزه‌ ها و تقویت لثه‌ ها مفید است.
  • برگهای خشک درخت آلو، ادرار آور و ملین و تب بر است.
  • صمغ درخت آن بهترین خردکننده‌ سنگهای کلیه و مثانه و سنگهای صفراوی بوده و برای التيام زخم بسیار نافع است.
  • برای کودکان و معالجه‌ راشیتیسم مفید است.

درمان یبوست با آلو

یکی از مهمترین خصوصیات آلو، ملین بودن آن است که بنا به نوع آلو، تأثیر آن نیز شدت و ضعف دارد که بهترین آن آلو بخارا و قطره طلا می‌ باشد. کسانی که یبوست دارند آلوی خشک را خیس کرده، روزی دوبار بخورند. اگر آلو تازه بود روزی ۲ تا ۳ عدد میل شود. اگر آلوی خشک را بپزید، سپس صاف کنید و با ترنجبین با کمی عسل میل نماید، تاثیر بهتری به عنوان ملین دارد.

یکی از مواردی که باید تذکر داده شود این است که جهت تاثیر مفید و مداوم (نیاز افراد را به فرص‌ های ملین برطرف می‌ کند، بهتر است که از روزی ۳۰-۲۰ گرم آلو شروع کنید به مرور افزایش داده که معده و طبع شما با آن سازگار شود. برای سالمندان و افراد سن بالا، الو پخته شود بهتر است، چون آلوی خام دیر هضم است.

تاثیر آلو بر دستگاه عصبی

آلو به علت داشتن مواد معدنی مفید، عدم تعادل بود های خود را از بین می برد و مواد لازم را در دسترس سلولهای بدن و به ویژه سلولهای عصبی قرار می‌ دهد این عناصر مفید در فعالیت سلولهای عصبی و از میان بردن تحریک آنها نقش بسزایی دارند به عبارت ساده‌ تر می‌ توانند هیجانهای عصبی را به راحتی فرو بنشانند و در واقع یک داروی آرام‌ بخش برای تحریکات عصبی محسوب می‌ شوند.

توصیه شده است که در فصل گرما همه مردم بخصوص افرادی که از ناراحتیهای عصبی رنج می‌ برند با خوردن این میوه بسیار مفید خود را معالجه کنند.

این میوه به علت داشتن مقدار زیادی از انواع ویتامین‌ ها و مواد معدنی از قدرت دارویی زیادی برخوردار است و از این جهت در زمره خوراکیهایی قرار گرفته است که تأثیرشان بر روی عملکرد دستگاه عصبی قدرت فکر و تنظیم فشارخون غیر قابل انکار بوده و تقریباً اثری قطعی دارد.

آلو به طور کلی دارای خواص زیر است

ملین، صفرابر، تسکین دهنده عطش، دافع بلغم و تب بر است. مصرف این میوه برای اشخاصی که مبتلا به انگل معده، جوشهای تازه و مترشح، گلودرد، ورم کلیه، سنگ کلیه، کم خونی، یبوست، خشکی معده، نقرس، اسید اوریک، چربی خون، تصلب شرايين سوء هاضمه، سرطان، جوش سیاه، اوره، خارش پوست، سردرد، ترک لب و دهان و بدبویی آن، آرتروز، تلخی دهان، ناراحتیهای عصبی و کبدی، چسبندگی پلاکت‌ های خون و مسمومیت می‌ باشند مفید است.

مضرات

زیاده روی در خوردن آلو برای طحال مضر است.

افرادی که مبتلا به قند خون می‌ باشند نبایستی در صرف این میوه زیاده روی کنند. آلو خشک قند زیادی دارد، بنابراین بهتر است قبل از پختن آلو خشک، چند مرتبه آن را با آب گرم خیس کرده و بشویید تا مقداری از مواد قندی آن گرفته شود، سپس آن را پخته و قبل از غذا به حالت نیم گرم میل نمایید. بهترین زمان برای خوردن آلو شب قبل از خواب و قبل از صرف شام است.

  • خوردن این میوه موجب تولید اسید اوریک، سنگ اگزالیک و تولید نفخ می‌ گردد.
  • اشخاص سرد مزاج مجاز به مصرف این میوه نیستند.
  • افرادی که مبتلا به بیماریهایی نظیر: ناراحتی معده، چربی خون رماتیسم، اسهال، کلسترول، نقرس، سکته مغزی، زخم معده، تصلب شرایین و آنرومی هستند نباید در خوردن این میوه زیاده‌ روی کنند.
  • زیاده‌ روی در خوردن این میوه برای دندانها مضر است.
  • اشخاصی که مبتلا به میگرن می‌ باشند مجاز به مصرف این میوه نیستند.
  • همچنین افراد ضعیف و مسن، بهتر است این میوه را به صورت پخته بخورند. زیرا آلوی خام دیر هضم است.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها