- تاریخچه آووکادو
- طبع و مزاج آووکادو
- محتوای تغذیهای موجود در ۱۰۰ گرم فیله آووکادو
- ترکیبات شیمیایی آووکادو
- خواص آووکادو
- خواص طبی روغن آووکادو
- شیوه نگه داری و مصرف
تاریخچه آووکادو
آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود شش متر میرسد و در قسمتهای گرم آمریکا، برزیل و غرب هندوستان پرورش مییابد و نام علمی آن Persea Americana است.
برگهای این درخت، ضخیم و سبز و گلهای آن کوچک و سبزرنگ است. شکل ظاهری آووکادو مانند گلابی و دارای پوستی سخت به رنگ سبز تیره و یا سیاه است.
در حدود چهارصد نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آنها دارای پوست صاف و سبزرنگ هستند، ولی پوست برخی از آنها سیاه و خشن است.
طبع و مزاج آووکادو
طبع آن سرد است و افراد سرد مزاج میتوانند از عسل به عنوان مصلح آن استفاده کنند.
محتوای تغذیهای موجود در ۱۰۰ گرم فیله آووکادو
انرژی | 150 کالری | آهن | 0.5 میلی گرم |
آب | 80گرم | ویتامین A | 250 واحد |
کلسیم | 8 میلی گرم | ویتامین B1 | 0.08میلی گرم |
پتاسیم | 600 میلی گرم | ویتامین B2 | 0.15 میلی گرم |
پروتنین | 1.8 میلی گرم | ویتامین B3 | 1.4 میلی گرم |
فسفر | 35 میلی گرم | ویتامین C | 12 میلی گرم |
چربی | 14 گرم | نشاسته | 5 گرم |
کلسیم | 8 میلی گرم |
ترکیبات شیمیایی آووکادو
آووکادو چرب است و دارای اسیدهای آمینهی مختلف، مانند سیستین، تریپتوفان و تیروسین میباشد و در تحقیقات جدیدی که انجام شـده، وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است.
دانهی این گیاه دارای مقدار کمی (در حدود دو درصـد) روغـن است. این روغن غلیظ و سفت، به رنگ زرد مایل به سبز و دارای بو و طعمی مطبوع است. روغن دانهی آووکادو دارای حدود هفت درصد روغنهای اشباع شده، مانند اسیدپالمیتیک، اسیداستئاریک، اسیدآراشید یک، اسیدمیریستیک و در حدود ۸۰ درصد روغنهای اشباع نشـده، مـانند اسیداولشیک و اسیدلینولئیک است.

خواص آووکادو
آووکادو نه تنها خودش برای بدن اکسیژن فراهم میکند بلکه جذب آنتی اکسیدانهای حاصل از سایر میوهها و سبزیجات مصرف شده در همان زمان را نیز افزایش میدهد.
اغلب، به دلیل میزان چربی بالای آووکادو، از مصرف این سبزی که سرشار از مواد مغذی است، اجتناب میشود. با این حال، بخش زیادی از این چربی از نوع چربی تک غیراشباع است که به راحتی قابل هضم است وهیچ یک از اثرات گرفتگی عروق ناشی از چربیهای اشباع را ندارد.
- جوشاندهی برگهای آووکادو قاعده آور است.
- آووکادو تقویت کنندهی معده است.
- نفخ و گاز معده را از بین میبرد.
- برای درمان یرقان مفید است.
- جوشاندهی برگهای آووکادو اسهال خونی را بر طرف میکند.
- آووکادو تقویت کنندهی بدن است و برای دورهی نقاهت بیمار مفید است.
- آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد، زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است.
- آووکادو خون ساز است و آنهایی که مبتلا به کم خونی هستند، باید از آووکادو استفاده کنند..
- آووکادو بدن را قلیایی و تمیز میکند.
- چون آووکادو شکر و مواد نشاستهای کمی دارد، برای آنهایی که بیماری قند دارند نیز مناسب است.
- خستگی را بر طرف می کند.
- ناراحتی روده و معده را معالجه میکند.
- بی خوابی را درمان می کند، زیرا دارای تریپتوفان است. اگر به کم خوابی دچار هستید، حتماً با شام خود آووکادو بخورید.
- خوردن میوه آووکادو توام با شکر، قوای جنسی را تحریک و تقویت می کند.
- مصرف میوه آوکادو اعمال حیاتی دستگاه گوارش را تقویت نموده و موجب سهولت هضم غذا میشود.
- آووکادو ميتواند به افزايش باروري در مردان کمک کند.
- ویتامین E موجود در آووکادو به حفظ سلامت پوست و گردش خون کمک می کند.
- این میوه، همچنین دارای ویتامین های انرژی زا، به خصوص ویتامین ضد استرس B5 است که برای عملکرد غدد آدرنال ضروری است و به بدن کمک میکند به طور طبیعی با اثرات استرس کنار بیاید.
- آووکادو سرشار از آنتی اکسیدان های ویتامین A ,C و E است که از سلول ها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
- برای پیشگیری از برخی بیماریها مانند بیماری های قلبی مفید است.
- آووکادو منبع مناسبی از پتاسیم است که فشارخون را تنظیم میکند.
خواص طبی روغن آووکادو
- روغن آووکادو دارای ویتامینهای مختلف، مانند C ، K ، H ، E ، D ، B ، A و P می باشد، بنابراین ارزش غذایی زیادی دارد.
- روغن آووكادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد میکند، با روغن آووکادو، مفاصل خود را ماساژ دهید.
- برای جلوگیری از ریزش مو، هر شب مقداری روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوييد.
- شوره ی سر را از بین میبرد.
- برای براق شدن موها، بعد از شست و شوی سر، چند قطره آووکادو را به موها بماليد.
- روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است، زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادایی میدهد.
- آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کردن چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است. برای این منظور آووکادو را پوست بکنید، له کنید و به صورت ماسک روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشویید.
شیوه نگه داری و مصرف آووکادو
بیشتر آووکادوها به صورت نرسیده به فروشگاهها میرسند و همان طور که رسیده میشوند، مواد مغذی مهم آنتی اکسیدانی، به خصوص ویتامین C آنها از بین میرود؛ بنابراین، به محض رسیده شدن باید مصرف شوند.
بهتر است آووکادوهاي خوش شکل را که روي آنها بدون خراش است، انتخاب کنيد. براي استفاده فوري آووکادوهايي را بخريد که وقتي آنها را فشار ميدهيد کمی نرم باشند. برای اينکه آووکادوهای سفت برسند، آنها را برای چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذی قرار دهيد.