آووکادو و خواص آن

A
۰

آووکادو منبع مناسبی از پتاسیم است که فشارخون را تنظیم می‌ کند و بهترین ماسک برای برطرف کردن چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است.

آووکادو یک میوۀ لذیذ و بسیار مقوی است که علاوه بر مصرف آن به‌ صورت خام در دستور تهیۀ بسیاری از غذاها وجود دارد. آووکادو به‌ طور طبیعی عاری از قند، سدیم و کلسترول است، پس برای افراد دیابتی مضر نیست و با داشتن پتاسیم فراوان به کاهش فشارخون هم کمک می‌ کند. ضمناً آووکادو حاوی ویتامین A، D و ماده معدنی کلسیم نیست، ولی اگر غذاها یا مکمل‌ های حاوی این مواد با آووکادو مصرف شوند، جذب آن‌ ها افزایش می‌ یابد. آووکادو همچنین حاوی مقادیر زیادی کاروتنوئید است. کاروتنوئید ها می‌ توانند در بدن به ویتامین A تبدیل شوند.

تاریخچه آووکادو

آووکادو درختی است که ارتفاع آن به حدود شش متر می‌ رسد و در قسمت های گرم آمریکا، برزیل و غرب هندوستان پرورش می‌ یابد و نام علمی آن Persea Americana است. برگ های این درخت، ضخیم و سبز و گل های آن کوچک و سبزرنگ است. شکل ظاهری آووکادو مانند گلابی و دارای پوستی سخت به رنگ سبز تیره و یا سیاه است. در حدود چهارصد نوع مختلف آووکادو وجود دارد که بعضی از آن ها دارای پوست صاف و سبزرنگ هستند، ولی پوست برخی از آن ها سیاه و خشن است.

طبع و مزاج آووکادو

طبع آن سرد است و افراد سرد مزاج می‌ توانند از عسل به عنوان مصلح آن استفاده کنند.

محتوای تغذیه‌ ای موجود در ۱۰۰ گرم فیله آووکادو

انرژی 150 کالری آهن 0.5 میلی گرم
آب 80گرم ویتامین A 250 واحد
کلسیم 8 میلی گرم ویتامین B1 0.08میلی گرم
پتاسیم 600 میلی گرم ویتامین B2 0.15 میلی گرم
پروتنین 1.8 میلی گرم ویتامین B3 1.4 میلی گرم
فسفر 35 میلی گرم ویتامین C 12 میلی گرم
چربی 14 گرم نشاسته 5 گرم
کلسیم 8 میلی گرم

ترکیبات شیمیایی آووکادو

آووکادو چرب است و دارای اسید های آمینه‌ ی مختلف، مانند سیستین، تریپتوفان و تیروسین می‌ باشد و در تحقیقات جدیدی که انجام شـده، وجود چند نوع آنتی بیوتیک در آووکادو ثابت شده است. دانه‌ ی این گیاه دارای مقدار کمی (در حدود دو درصـد) روغـن است. این روغن غلیظ و سفت، به رنگ زرد مایل به سبز و دارای بو و طعمی مطبوع است. روغن دانه‌ ی آووکادو دارای حدود هفت درصد روغن های اشباع شده، مانند اسید پالمیتیک، اسید استئاریک، اسید آراشید یک، اسید میریستیک و در حدود ۸۰ درصد روغن های اشباع نشـده، مـانند اسید اولشیک و اسید لینولئیک است.

آووکادو

خواص آووکادو

آووکادو نه تنها خودش برای بدن اکسیژن فراهم می‌ کند، بلکه جذب آنتی اکسیدان‌ های حاصل از سایر میوه‌ ها و سبزیجات مصرف شده در همان زمان را نیز افزایش می‌ دهد. اغلب، به دلیل میزان چربی بالای آووکادو، از مصرف این سبزی که سرشار از مواد مغذی است، اجتناب می‌ شود. با این حال، بخش زیادی از این چربی از نوع چربی تک غیراشباع است که به راحتی قابل هضم است وهیچ یک از اثرات گرفتگی عروق ناشی از چربی‌ های اشباع را ندارد.

  1. جوشانده‌ ی برگ های آووکادو قاعده آور است.
  2. آووکادو تقویت کننده‌ ی معده است و نفخ و گاز معده را از بین می‌ برد.
  3. برای درمان یرقان مفید است.
  4. جوشانده‌ ی برگ های آووکادو اسهال خونی را بر طرف می‌ کند.
  5. آووکادو تقویت کننده‌ ی بدن است و برای دوره‌ ی نقاهت بیمار مفید است، خستگی را بر طرف می کند.
  6. آووکادو رشد بچه ها را جلو می اندازد، زیرا دارای مواد معدنی بسیاری است.
  7. آووکادو خون ساز است و کسانی که مبتلا به کم خونی هستند، باید از آووکادو استفاده کنند..
  8. آووکادو بدن را قلیایی و تمیز می‌ کند.
  9. چون آووکادو شکر و مواد نشاسته‌ ای کمی دارد، برای کسانی که بیماری قند دارند نیز مناسب است.
  10. ناراحتی روده و معده را معالجه می کند.
  11. بی خوابی را درمان می کند، زیرا دارای تریپتوفان است. اگر به کم خوابی دچار هستید، حتماً با شام خود آووکادو بخورید.
  12. خوردن میوه آووکادو توام با شکر، قوای جنسی را تحریک و تقویت می کند.
  13. مصرف میوه آوکادو اعمال حیاتی دستگاه گوارش را تقویت نموده و موجب سهولت هضم غذا می‌ شود.
  14. آووکادو مي‏ تواند به افزايش باروري در مردان کمک کند.
  15. ویتامین E موجود در آووکادو به حفظ سلامت پوست و گردش خون کمک می کند.
  16. این میوه، همچنین دارای ویتامین های انرژی زا، به خصوص ویتامین ضد استرس B5 است که برای عملکرد غدد آدرنال ضروری است و به بدن کمک می‌ کند به طور طبیعی با اثرات استرس کنار بیاید.
  17. آووکادو سرشار از آنتی اکسیدان های ویتامین A ,C و E است که از سلول ها در برابر آسیب‌ های ناشی از رادیکال‌ های آزاد محافظت می‌ کند.
  18. برای پیشگیری از برخی بیماری ها مانند بیماری های قلبی مفید است.
  19. آووکادو منبع مناسبی از پتاسیم است که فشارخون را تنظیم می‌ کند.

خواص طبی روغن آووکادو

  1. روغن آووکادو دارای ویتامین‌ های مختلف، مانند C ، K ، H ، E ، D ، B ، A و P می باشد، بنابر این ارزش غذایی زیادی دارد.
  2. روغن آووكادو ضد رماتیسم است و اگر مفاصل شما درد می‌ کند با روغن آووکادو، مفاصل خود را ماساژ دهید.
  3. برای جلوگیری از ریزش مو، هر شب مقداری روغن آووکادو را به سر بمالید و صبح بشوييد.
  4. شوره ی سر را از بین می برد.
  5. برای براق شدن موها، بعد از شست و شوی سر، چند قطره آووکادو را به موها بماليد.
  6. روغن آووکادو بهترین کرم برای پوست است، زیرا به آسانی در پوست نفوذ می کند و به پوست شادایی می‌ دهد.
  7. آووکادو بهترین ماسک برای برطرف کردن چین و چروک های صورت و جلوگیری از پیدایش آن است. برای این منظور آووکادو را پوست بکنید، له کنید و به صورت ماسک روی صورت و گردن بگذارید و بعد از نیم ساعت بشویید.

شیوه نگه داری و مصرف آووکادو

بیشتر آووکادو ها به صورت نرسیده به فروشگاه‌ ها می‌رسند و همان طور که رسیده می‌ شوند، مواد مغذی مهم آنتی اکسیدانی، به خصوص ویتامین C آنها از بین می‌ رود. بنابراین، به محض رسیده شدن باید مصرف شوند.

بهتر است آووکادو های خوش شکل را که روی آن ها بدون خراش است، انتخاب کنيد. برای استفاده فوری آووکادو هايی را بخريد که وقتی آن ها را فشار مي‏ دهيد کمی نرم باشند. برای اين که آووکادو های سفت برسند، آن ها را برای چند روز، با يک عدد موز در يک پاکت کاغذی قرار دهيد.

اخبار روز سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار مرتبط سایر رسانه ها