کنجد

خواص کنجد در طب سنتی | مضرات کنجد | طبع کنجد

تضمین سلامتی بدن با مصرف کنجد + نحوه مصرف

A
۰

کنجد از دانه هایی است که طب سنتی مصرف آن را توصیه می کند. مهم ترین خاصیت این دانه درمان فقر آهن است. در ادامه دیگر فواید کنجد را بخوانید.

دانه کنجد را اغلب به دلیل درمان کم خونی می شناسند. این دانه خواص زیادی مانند کاهش وزن و پیشگیری از سرطان دارد. شما حتی می توانید روغن دانه کنجد را جایگزین دیگر روغن ها کنید تا غذاهای سالم تری را بپزید. در این مطلب درباره خواص کنجد بیشتر توضیح دادیم.

فواید کنجد برای سلامت بدن

 کنجد با داشتن طبع گرم و تر، علاوه بر این‌که رطوبت مناسب بدن را تنظیم می‌کند، برای درمان‌ بیماری‌هایی که ریشه آن سرد و خشک است، بسیار مناسب خواهد بود. معمولاً مصرف کنجد برای افرادی که مزاج سرد دارند، توصیه می‎شود.

کنجد به دلیل داشتن پروتئین لیزیت و مواد مغذی مانند مس، آهن، کلسیم، فسفر، نیکل، ویتامین ب، سلنیوم، روی و… ارزش غذایی بسیار بالایی دارد. به ‌طوری‌که ۱۰۰ گرم آن ۵۶۸ کیلوکالری موجود است.

درمان دیابت

یکی از مهم‌ترین خواص کنجد این است که به درمان دیابت کمک می‌کند. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، روغن دانه کنجد در دسته داروهای سنتی دیابت نوع دو قرار می‌گیرد. شما می‌توانید همزمان با مصرف داروهای صنعتی، کنجد مصرف کنید‌. همانطور که می‌دانید، دیابت نوع ۲ یک بیماری مزمن است و بر عملکرد روزمره شما تاثیر می‌گذارد. در این بیماری بدن نمی‌تواند به خوبی انسولین تولید کند.

 یکی از مهم‌ترین نشانه‌های این بیماری افزایش قند خون است که با نام هایپرگلیسمی شناخته می‌شود. مصرف مواد غذایی مانند دانه کنجد، به بیماران مبتلا به دیابت نوع دو کمک می‌کند تا سطح قند خون خود را تنظیم کنند. علاوه بر این، کنجد حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات آنتی اکسیدانی برای بهبود سطح قند خون مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاهش کلسترول

از دیگر خواص کنجد کاهش سطح کلسترول بد بدن است. کنجد سرشار از ترکیبات گیاهی و مفید به نام لیگنان و فیتواسترول است. این ترکیبات نقش مهمی در کاهش سطح کلسترول بد بدن دارند. به عنوان مثال فیتواسترول‌ها نوعی ترکیبات گیاهی هستند که از نظر ساختاری شبیه به کلسترول می‌باشند.

 این ترکیبات می‌تواند برای جذب مواد غذایی در دستگاه گوارش مورد استفاده قرار گیرند. برخی مواد غذایی مانند دانه کنجد، سرشار از فیتواسترول هستند. به همین دلیل میزان جذب کلسترول را کاهش می‌دهند و از ورود این ماده به جریان خون جلوگیری می‌کنند.

دانه‌های کنجد یکی از بهترین منابع چربی‌های سالم هستند. این ترکیبات شامل چربی‌های تک غیر اشباع و چربی‌های چندگانه غیر اشباع هستند. این چربی‌ها می‌توانند جایگزین مناسبی برای چربی‌های اشباع شده باشند و به بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی کمک کنند

کم‌خونی ناشی از فقر آهن

همچنین مصرف این دانه گیاهی برای افرادی که به کم‌خونی و فقر آهن مبتلا هستند بسیار مؤثر بوده و یکی از منابع بسیار مفید برای جذب آهن، روی و کلسیم به شمار می‌رود.

کاهش فشار خون

 کنجد به کاهش فشار خون کمک می‌کند. در واقع یکی از مهم‌ترین خواص کنجد، تنظیم فشار خون بدن است. این دانه‌های کوچک سرشار از منیزیم هستند. منیزیم یکی از مهم‌ترین مواد معدنی برای تنظیم فشار خون و بهبود جریان خون در بدن است. کاهش فشار خون خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی و بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. بنابراین افرادی که فشار خون بالایی دارند یا در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند، می‌توانند این ماده را به رژیم خود اضافه کنند

سرشار از فیبر

اگر به دنبال یک ماده غذایی مفید برای تامین فیبر مورد نیاز بدن هستید، پیشنهاد می‌کنیم کنجد را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. دانه‌های کنجد سرشار از فیبر هستند و به بهبود سلامتی بدن کمک می‌کنند. فیبر به روش‌های مختلف بر سلامتی بدن تاثیر می‌گذارد. به عنوان مثال از بروز بیماری یبوست جلوگیری می‌کند و باعث بهبود حرکات منظم روده می‌شود.

 در نتیجه بر حذف غذا تاثیر می‌گذارد. علاوه بر این مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، فیبر باعث کاهش سرعت جذب قند می‌شود و به تنظیم سطح قند خون کمک می‌کند. بنابراین افرادی که به بیماری‌های دیابتی مبتلا هستند، می‌توانند با کمک کنجد به کاهش علائم بیماری خود کمک کنند.

علاوه بر این، دانه‌های کنجد باعث افزایش احساس سیری می‌شوند در نتیجه تمایل شما را برای مصرف میان وعده‌های ناسالم کاهش می‌دهند. در واقع کنجد بهترین گزینه برای کاهش پرخوری و مدیریت وزن است. فیبر موجود در این ماده، به تنظیم سطح کلسترول بد بدن کمک می‌کند.

کنجد

بیشتر بخوانید:روغن کنجد با خواص درمانی بی نظیر

سرشار از آنتی اکسیدان

از دیگر خواص کنجد این است که حاوی مقدار زیادی ترکیبات آنتی اکسیدانی می‌باشد. این ترکیبات آنتی اکسیدانی بسیار قدرتمند هستند و التهابات بدن را از بین می‌برند. برخی از مهم‌ترین ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در کنجد شامل سزامین و سزامول هستند. این ترکیبات می‌توانند از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو و آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کنند.

 فعالیت آنتی اکسیدانی این ترکیبات، خطر بروز بیماری‌های مزمن را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، تاثیر بسیار زیادی بر کاهش اثرات پیری دارد. یعنی می‌تواند به حفظ سلامتی پوست و شادابی پوست کمک کند. حتی برخی مطالعات نشان می‌دهد، ترکیبات آنتی اکسیدانی موجود در کنجد خاصیت ضد سرطانی دارند و از بروز بیماری سرطان جلوگیری می‌کنند.

تقویت استخوان

اگر فعالیت‌های ورزشی شدید انجام می‌دهید، کنجد بهترین گزینه برای شما خواهد بود. این ماده می‌تواند به تقویت و تراکم استخوان‌ها کمک کند. زیرا سرشار از مواد معدنی مورد نیاز بدن انسان مانند کلسیم، منیزیم، منگنز و فسفر است. کلسیم مهم‌ترین ماده برای حفظ سلامت استخوان‌ها و ساخت مفاصل قوی می‌باشد.

همانطور که گفته شد، دانه‌های کنجد سرشار از منیزیم هستند. منیزیم به جذب کلسیم کمک می‌کند. در نتیجه می‌تواند به صورت غیر مستقیم بر افزایش تراکم استخوان تاثیر بگذارد. یکی دیگر از مهم‌ترین مواد معدنی موجود در کنجد، فسفر است که برای ترمیم بافت استخوانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سرشار از پروتئین گیاهی

از دیگر خواص کنجد این است که سرشار از پروتئین‌های گیاهی می‌باشد. همانطور که می‌دانید، پروتئین به بهبود عملکرد ورزشکاران و بدنسازان کمک می‌کند. این ماده برای انجام فرایندهای متابولیک درون بدن مورد استفاده قرار می‌گیرد و نقش مهمی در رشد عضلات و ماهیچه‌ها دارد. کنجد سرشار از پروتئین با کیفیت بالا است.

به همین دلیل به عنوان یک مکمل غذایی ارزشمند برای افراد گیاهخوار و وگان شناخته می‌شود. پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد، کنجد می‌تواند تمام آمینواسیدهای ضروری مورد نیاز بدن را فراهم سازد. شما می‌توانید به شکل‌های مختلف از دانه‌های کنجد استفاده کنید. به عنوان مثال می‌توانید دانه‌های کنجد را روی سالاد بپاشید یا هنگام سرخ کردن غذا از این ماده استفاده کنید.

تقویت پوست، مو و ناخن

از دیگر خواص کنجد، کمک به تقویت پوست مو و ناخن است. تاکنون پژوهش‌های گوناگونی درباره تاثیر این ماده غذایی بر سلامت پوست انجام شده است. نتیجه مطالعات نشان می‌دهد، کنجد می‌تواند از تشکیل چین و چروک روی پوست جلوگیری کند. زیرا روغن موجود در این ماده از سلول‌های پوستی در برابر اشعه ماورا بنفش محافظت می‌کند.

 علاوه بر این، کنجد سرشار از روی است. روی مهم‌ترین ماده برای تولید کلاژن می‌باشد. کلاژن یکی از مهم‌ترین ترکیبات موجود در پوست است که برای ترمیم بافت‌های آسیب دیده و حفظ شادابی پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این برخی مطالعات نشان می‌دهد، روی از تشکیل آکنه جلوگیری می‌کند و مانع از نازک شدن موهای سر می‌شود.

همچنین می‌تواند به تنظیم ریزش موی سر کمک کند. اگر قصد دارید به نتایج مطلوبی برسید، پیشنهاد می‌کنیم روی را همراه با ویتامین E مصرف کنید. این دو ماده خاصیت ضد چروک و سفید کنندگی دارند. اگر موهای کم پشت و ضعیف دارید، پیشنهاد می‌کنیم کنجد را به رژیم خود اضافه کنید. زیرا به مرور زمان باعث پرپشت شدن موهای سر می‌شود.

کمک به درمان پارکینسون

تحقیقات حاکی از آن است که مصرف کنجد در بهبود روند بیماری پارکینسون تاثیرگذار بوده و همچنین به رشد سلول‌های عصبی مرکزی در نوزادان کمک می‌کند.

بهبود رشد جنین

یکی از مهم‌ترین خواص کنجد برای زنان، کمک به رشد جنین است. برخی از مهم‌ترین ویتامین‌های موجود در این ماده شامل B1 و B2 و اسید فولیک هستند. این ویتامین‌ها نقش مهمی در رشد جنین و بهبود سلامتی مادر باردار دارند. علاوه بر این، کنجد پروتئین مورد نیاز مادر و جنین را فراهم می‌سازد. مصرف این ماده به خصوص در سه ماهه سوم بارداری توصیه می‌شود. زیرا به رشد و تکامل سیستم عصبی جنین کمک می‌کند.

ویتامین‌ها و مواد معدنی برای بهبود عملکرد مغز ضروری هستند. یکی از مهم‌ترین مواد معدنی کلسیم است. همانطور که گفته شد، دانه کنجد سرشار از کلسیم می‌باشد. یکی از مهم‌ترین مشکلاتی که اغلب بانوان باردار با آن مواجه هستند، کمبود آهن است. بانوان در دوران بارداری به مقدار قابل توجهی آهن نیاز دارند.

کمک به سلامت تیروئید

اگر به بیماری‌های تیروئیدی مبتلا هستید، پیشنهاد می‌کنیم کنجد را به رژیم خود اضافه کنید. زیرا کنجد بهترین ماده برای بهبود عملکرد غده‌های تیروئید است و به ترشح هورمون‌های تیروئیدی کمک می‌کند. این ماده غذایی سرشار از سلنیوم است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد، کنجد می‌تواند حدود ۱۸ درصد سلنیوم مورد نیاز بدن شما را فراهم سازد.

یکی از مهم‌ترین مواد معدنی برای بهبود عملکرد غده تیروئید، سلنیوم است. این ماده معدنی می‌تواند برای تولید هورمون‌های تیروئیدی مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این ترکیبات مفید دیگری مانند آهن، مس، زینک و ویتامین B6 در کنجد وجود دارند که برای حفظ سلامت غده تیروئید مورد استفاده قرار می‌گیرند.

منبع: فیت کلاب
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها