درمان سریع کیست تخمدان با رژیم | غذاهای مفید برای کیست تخمدان
با این نسخه رژیمی کیست تخمدان رو درمان کن | رژیم غذایی برای کیست تخمدان
کیست تخمدان را با رعایت رژیمی به آسان می توانید درمان کنید فقط کافی است مصرف برخی غذاها را از برنامه حذف کرده و با غذاهای مفید جایگزین کنید. رژیم مناسب برای کیست تخمدان را در ادامه می خوانید.
کیست تخمدان مجموعه کیسه هایی پرشده از مایعات است که عفونی هستند و باعث درد در ناحیه تخمدان می شوند. این درد در مواقعی مانند نزدیکی به عادت ماهانه بیشتر هم می شوند. در این مطلب یکی از مفید ترین راهکارها برای رهایی از کیست تخمدان معرفی شده است. با رژیم غذایی که اینفوگیاهی معرفی می کند تا حدود زیادی کیست تخمدان را کنترل کنید.
چه غذاهایی برای کیست خوب نیست؟
مواد غذایی حاوی چربیهای ترانس
تحقیقات انجام گرفته حاکی از آن است که مصرف بالای چربیهای ترانس ارتباط مستقیمی با تشکیل کیستهای تخمدانی دارد. چربیهای ترانس به مقدار زیادی در غذاهای حاضری، سرخ شده و فرآوری شده وجود دارند. این موارد جزء غذاهای مضر برای کیست تخمدان محسوب میشوند و قطع یا کاهش مصرف آنها برای درمان این بیماری توصیه میشود. بنابراین، تا حدی که امکان دارد غذاهایی مانند سیبزمینی سرخ کرده، مارگارین و گوشت قرمز یا فرآوری شده را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
مواد غذایی دارای گلوتن
یکی دیگر از مواد غذایی مضر برای کیست تخمدان گلوتن است که در گونههای سردسیری غلات مانند گندم و جو وجود دارد. تحقیقات انجام گرفته حاکی از آن است که حذف گلوتن از رژیم غذایی میتواند موجب کاهش درد در زنان مبتلا به کیست تخمدان شود. آرد گندم که حاوی گلوتن است، در تهیه انواع رشته، نان و شیرینی کاربرد دارد. برای مثال، رشته فرنگی و ماکارونی که از آرد گندم ساخته شدهاند، بهتر است از رژیم غذایی حذف شوند. در عوض، میتوان این مواد غذایی را با پاستای تهیه شده از آرد لوبیا یا عدس جایگزین کرد.
بیشتر بخوانید:داروهای گیاهی مفید برای درمان کیست تخمدان
مواد غذایی دارای فودمپها
فودمپها یا همان FODMAPs به گروهی از کربوهیدراتها گفته میشود که در بسیاری از مواد غذایی از جمله برخی غلات، حبوبات، سبزیجات، میوهها و فرآوردههای لبنی یافت میشوند. مطالعات نشان میدهند که کاهش مصرف فودمپها در رفع علائم سندروم روده تحریک پذیر و بیماری کیست تخمدان تاثیر بسزایی دارد.
مواد غذایی محرک و التهاب زا
برخی از مواد غذایی که در تنظیم هورمونهای بدن به ویژه استروژن اثرگذار هستند، میتوانند شرایط را برای زنان مبتلا به کیست تخمدان دشوارتر کنند. علاوه بر این، برخی مواد خوراکی، التهابزا هستند و منجر به پیشروی بیماری و دردناکتر شدن علائم آن میشوند. الکل، کافئین، گلوتن، گوشت قرمز و چربیهای اشباع از جمله مواد خوراکی محرک و التهابزا هستند. همچنین، بهتر است از مصرف زیاد کربوهیدراتهای تصفیه شده که التهاب و مقاومت به انسولین را در بدن تشدید میکنند، اجتناب کرد. نان سفید، کلوچه، دسرهای شیرین و هر فرآوردهای که با آرد سفید تهیه شود، جزء این دسته از کربوهیدراتهای تصفیه شده هستند.
مواد قندی نیز با افزایش مقاومت به انسولین در بیماری کیست تخمدان اثر تشدید کنندهای دارند و جزء غذاهای مضر برای کیست تخمدان هستند. شکر از جمله کربوهیدراتهای فرآوری شده و مضر است و توصیه میشود در حد امکان از مصرف آن خودداری گردد.
مواد قندی در غذاهای مختلفی از جمله کربوهیدراتهایی مانند نان و پاستا و نوشیدنیهایی مانند نوشابه و آب میوههای صنعتی وجود دارند. فروکتوز و دکستروز در مقایسه با شکر منابع سالمتری برای مصرف کربوهیدرات شیرین هستند.
برای کیست تخمدان چی بخوریم؟
پس از بررسی اینکه چه غذاهایی برای کیست تخمدان مضر است، نوبت به شناخت غذاهای جایگزین و مفید میرسد. غذاهای مفید برای کیست تخمدان به تنظیم سطح هورمونها کمک میکنند و از این طریق علائم بیماری را تضعیف میسازند.
مواد غذایی فیبردار
اصلیترین علت تشکیل کیست تخمدان، هورمون استروژن است که نقش اصلی را در تقسیم و تکثیر سلولهای جدار رحم و سلولهای تخمدانی برعهده دارد. رژیم غذایی پر فیبر، میزان جذب مجدد استروژن را در بدن کاهش میدهد و به تنظیم سطح هورمونها کمک میکند. میوهها و سبزیجات بهترین منبع فیبر برای این منظور هستند.
علاوه بر این، مصرف دانههای غنی از فیبر مانند کتان به همراه سالاد و سوپ رژیم مفیدی است. غذاهای پر فیبر همچنین از راه کم کردن مقاومت به هورمون انسولین و کاهش قند خون میتوانند برای زنان مبتلا به کیست تخمدان مفید باشند.
غذاهای پروتئین دار بدون چربی
غذاهای پروتئین دار بدون چربی بسیار مغذی هستند و به حفظ تعادل وزن بدن و تنظیم سطح هورمونها کمک میکنند. با وجود اینکه منابع پروتئین بدون چربی مانند مرغ و ماهی فیبر لازم را تأمین نمی کنند اما گزینه غذایی سالمی برای زنان دارای کیست تخمدان هستند.
بیشتر بخوانید:حفظ سلامت رحم و تخمدان با مصرف زنجبیل
مواد غذایی حاوی امگا ۳
امگا 3به کنترل اختلالات هورمونی در بیماری کیست تخمدان کمک میکند. ماهیهای چرب مانند سالمون و ساردین گزینه مناسبی برای جذب حداکثری اسیدهای چرب امگا ۳ هستند. دانههای کتان نیز که حاوی امگا ۳ هستند، میتوانند در کاهش سطح هورمون آندروژن موثر باشند.
مواد غذایی ضد التهاب
مواد غذایی ضد التهاب در کاهش درد ناشی از کیست تخمدان تاثیر مثبتی دارند. برخی از غذاها و ادویههای ضد التهابی شامل گوجه فرنگی، زردچوبه، کلم پیچ، روغن زیتون و بادام میشوند. علاوه بر اینها، چای بابونه خواص آرامبخش و تسکین دهنده دارد و در کاهش دردها و علائم کیست تخمدان موثر است.
انواع ویتامینها و مواد معدنی
انواع ویتامینها و مواد معدنی که اغلب در سبزیجات و مکملهای غذایی وجود دارند، از اهمیت بالایی برای درمان کیست تخمدان و کاهش علائم آن برخوردار هستند. مصرف ویتامینهای A و E که خواص آنتی اکسیدانی دارند، برای پیشگیری یا درمان کیست تخمدان به بیماران توصیه میشود. ویتامین A به طور طبیعی در بسیاری از غذاها همچون نخود فرنگی، اسفناج، هویج، کلم پیچ، کلم بروکلی، تخم مرغ و سیب زمینی شیرین وجود دارد.
علاوه بر اینها، مصرف قرص ویتامین ای برای درمان کیست تخمدان تاثیر مثبتی دارد. قرص ویتامین ای برای درمان کیست تخمدان از بدن در برابر صدمات ناشی از رادیکالهای آزاد محافظت میکند. علاوه بر قرص ویتامین ای برای درمان کیست تخمدان از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند موز و بادام و مواد مغذی حاوی سلنیوم مانند انواع آجیل و جو دوسر نیز استفاده میشود.