انگور و خواص آن

A
۰

انگور یک میوه لذید، انرژی‌ زا، صاف‌ کننده و مولد‌ خون است و تمام مشتقات آن از جمله آب انگور، غوره و برگ مو دارای خاصیت درمانی می‌ باشد.

انگور یکی از مفید ترین میوه هایی است که در اواخر تابستان و اوایل پاییز می توانید مصرف کنید. علاوه بر خود انگور ، برگ مو و غوره نیز خواص بسیار زیاد و متفاوتی دارند و همین موضوع، این میوه را به میوه ای منحصربه فرد تبدیل کرده است. اگر می خواهید بیشتر در مورد این میوه بهشتی بدانید، با ما همراه باشید تا با خواص انگور آشنا شوید.

درخت‌ انگور که درخت‌ مو نیز نامیده می‌ شود، درختچه‌ ایست بالا رونده که از دیوار و درختان‌ مجاور بالا می‌ رود. ساقه‌ آن گره‌ دار و دارای برگ‌ های متناوب است. برگ‌ های انگور دارای پنج‌ لوب دندانه‌ دار و به رنگ سبز‌ تیره می‌ باشد. گل‌ های آن کوچک، مجتمع و به صورت خوشه ظاهر می‌ شود. میوه این درخت‌، گوشت‌ دار، شیرین و به رنگ‌ های مختلف است.

طبع و مزاج انگور

انگور طبق طب‌ قدیم ایران گرم و تر است . رازیانه ، برنج، تخم کرفس، غذاهای‌ ترش، سکنجبین و زیره مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج این میوه هستند.

مواد موجود در صد گرم حبه‌ انگور

انرژی 80 کالری آهن 0/4 میلی‌گرم
آب 75گرم ویتامین A 100 واحد
مواد قندی 20گرم ویتامین B1 0/05میلی‌گرم
کلسیم 12 میلی‌گرم ویتامین B2 0/03 میلی‌گرم
پتاسیم 175 میلی‌گرم ویتامین B3 0/3 میلی‌گرم
پروتئین 1/3 میلی‌گرم ویتامین C 4 میلی‌گرم
فسفر 20 میلی‌گرم سدیم 3 میلی‌گرم

خواص انگور

انگور نه‌ تنها یک میوه لذید، انرژی‌ زا، صاف‌ کننده و مولد‌ خون است، بلکه تمامی درخت‌ آن (برگ، پیچک، شکوفه، اشک‌ مو، دانه (تخم) انگور، غوره، مشتقات و غیره) خاصیت درمانی دارد .

  1. اخلاط بدن را متعادل می‌کند.
  2. بسیار مقوی و مغذی است.
  3. خون را تصفیه می‌کند.
  4. سینه و ریه را صاف و تمیز می‌کند.
  5. برطرف کننده‌ یبوست است.
  6. برای درمان ورم‌ معده و روده مفید است.
  7. در درمان سل‌ ریوی و سیاه‌ سرفه مؤثر است.
  8. برای درمان اسهال‌ خونی از آن استفاده می‌شود.
  9. برای درمان نقرس بسیار مفید است.
  10. آنهایی که معده‌ ضعیف، دارند، باید انگور را بدون پوست بخورند، زیرا پوست آن دیر‌ هضم است و موجب دل‌ درد، نفخ و عوارض دیگر می‌گردد.
  11. انگور بهترین میوه برای کسانی است که می‌خواهند لاغر شوند و بدن خـود را از اســیداوریک، سنگ‌ های صفراوی و مسمومیت‌ های مـزمن (مسمومیت از سرب و یا جیوه) پاک کنند.
  1. این رژیم برای مبتلایان به بواسیر نیز مفید است.
  2. برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ‌ پوست، آب‌ انگور تازه را با یک تکه‌ پنبه به صورت بمالید و پس از ده دقیقه با آب نیم‌ گرم محتوی کمی جوش‌ شیرین بشویید.
  3. زیاده‌ روی در مصرف آن به طور مداوم ایجاد سنگ کلیه می‌کند.
انگور

خواص آب‌ انگور

  1. برطرف کننده ضعف عمومی است و در دوران نقاهت، عامل بسیار موثری در تقویت عمومی بدن بشمار می‌آید. نوشیدن روزی دو لیوان آب انگور (صبح و عصر)، کودکان لاغر را چاق و رشد آنان را تسریع می‌نماید و کم‌ خونی را درمان می‌کند .
  2. مدر است و اوره خون را کاهش می‌دهد و ورم‌ کلیه را درمان می‌کند .
  3. نارسائی‌ کبد را برطرف کرده و عمل ذخیره‌ سازی قند در کبد را تسهیل و دفع‌ صفرا را تسریع می‌نماید. باید توجه داشت که مصرف مداوم این آب میوه، موجب ایجاد سنگ و رسوبات فسفاته در کلیه می‌گردد.

خواص برگ‌ مو

برگ‌ مو که دارای کاروتن (ماده پیش‌ ساز ویتامین A)، مواد نشاسته‌ ای، قند، (ساکارز-لولز)، تانن (اینوزیت، کوئرسیتین، کوسیترین)، اسید های آلی (وینیک، مالیک، سوکسینیک، پروتوکا تشیک)، تارات‌ ها، ويتين، موم، گلوتامین و غیره می باشد و خواص آن به شرح زیر است:

  1. جوشانده برگ‌ مو تقویت کننده دستگاه گوارش، اشتها آور، مدر و با اثر قابض، درمان‌ کننده اسهال، استفراغ و زخم‌ معده می‌باشد و خونریزی معده را برطرف می‌سازد.
  2. نوشیدن جوشانده برگ‌ مو، موجب قطع خونریزی از رحم و جلوگیری از سقط جنین می‌گردد و اختلالات دوران یائسگی را برطرف می‌سازد .
  3. خوردن برگ‌ مو یا نوشیدن جوشانده آن، گردش‌ خون در بدن را منظم و واریس را درمان می‌کند.
  4. جوشانده برگ‌ مو سبب سهولت خروج ادرار، تقویت کلیه و درمان نقرس می‌گردد .
  5. ضماد برگ‌ مو بطور موضعی، سبب بند‌ آوردن خون می‌گردد و جوشانده برگ‌ مو خونریزی‌بینی را قطع می‌نماید.
  6. کمپرس جوشانده برگ‌ مو سبب التيام عضو سرما زده می‌گردد.

خواص هسته‌ انگور

هسته‌ انگور از نظر طب‌ قدیم ایران سرد و خشک است:

  1. دارای تانن و بنابراین قابض است.
  2. اسهال را برطرف می‌کند.
  3. ترشح ادرار و اسپرم را کم می‌کند.
  4. گرد هسته‌ را برای درمان به مسلولین می‌دهند.
  5. هسته‌ انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیفی دارند، مضر است.

خواص غوره

غوره از نظر طب‌ قدیم ایران سرد و قابض است.

  1. در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه‌ ها مؤثر است.
  2. آبغوره برای درمان چاقی مفرط مفید است.
  3. بیماری اسکوربوت که به علت کمی ویتامین C در بدن می‌باشد، با آبغوره درمان می‌شود.
  4. آبغوره چون دارای تارتارات پتاسیم است، برای درمان سیاتیک و رماتيسم حاد بسیار مفید است.
  5. در رفع زردی مؤثر است.
  6. خوردن آبغوره، بلوغ دختران را جلو می‌اندازد و قاعده را باز می‌کند.
  7. حرارت و صفرای بدن را دفع می‌کند و روده‌ ها را ضدعفونی می‌کند.
  8. آبغوره تقویت کننده‌ کبد است.
  9. برای برطرف کردن ورم‌ گلو، آبغوره را غرغره کنید.
  10. برای دفع کرم‌ روده و تقویت‌ معده، باید به مدت پنج روز آش‌ آبغوره همراه با زیره‌ سیاه مصرف کنید، البته در این مدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمایید.
  11. آبغوره درمان‌ کننده‌ پادرد و کمردرد است. برای معالجه‌ آن می‌توان به مدت ده‌ روز آش آبغوره مصرف نمود. البته باید از خوردن غذاهای سنگین در این مدت اجتناب کرد.
  12. ترشی‌ غوره نیز معالجه‌ کننده‌ رماتیسم و سیاتیک است.

شیوه نگهداری و مصرف انگور

انگور را تا قبل از مصرف نشویید و آن‌را به صورت خوشه‌ ای در یخچال نگه‌ دارید، درست قبل از استفاده، آن‌ را به خوبی بشویید تا باقی مانده آفت‌ کش‌ های روی آن برطرف شود. انگور را پوست نکنید وگرنه بسیاری از مواد مغذی مهم آن از بین می‌ رود. انگور را می‌ توان به عنوان یک میان‌ وعده، همراه با پنیر سرو و یا از‌ آن در تهیه سالاد نیز استفاده کرد.

دیدگاه
آخرین اخبار