استویا برای دیابت | عوارض مصرف استویا برای افراد دیابتی

استویا چه خواصی برای افراد مبتلا به دیابت داره؟

A
۰

برگ استویا نوعی قند طبیعی است که می تواند قند خون را کنترل کرده و احساس سیری را افزایش دهد؛ به همین دلیل برای افراد مبتلا به دیابت انتخاب مناسبی است.

برگ استویا در واقع همان جایگزین شکر است که به برای کاهش قند بدن و سرعت بخشیدن به لاغری مناسب می باشد. یکی از مهم ترین فواید برگ استویا می تواند استفاده از آن برای افراد مبتلا به دیابت باشد. این گیاه شیرن کننده ضمن تنظیم قند خون از کبد و کلیه محافظت می کند. در ادامه درباره خواص برگ استویا برای کسانی که دیابت دارند، می خوانید.

آیا استویا می تواند برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد؟

استویا یک جایگزین قند است که کالری بسیار کمی دارد. علاقه روزافزونی به استفاده از آن برای کمک به افراد مبتلا به دیابت برای مدیریت سطح قند خونشان وجود دارد. استویا یک شیرین کننده طبیعی است که از درختچه ای بومی آمریکای شمالی و جنوبی می آید. این ماده در بسیاری از برندهای شیرین کننده از جمله SweetLeaf، Truvia و Pure Via است.

استویا حاوی ترکیباتی به نام استویول گلیکوزید است که حدود ۱۵۰ تا ۳۰۰ برابر شیرین تر از شکر است. با این حال، استویا آنقدر کم کالری است که از نظر فنی یک محصول “صفر کالری” است.

اگرچه آنها شیرین هستند، اما گلیکوزیدهای استویول می توانند طعم تلخی از خود به جای بگذارند، بنابراین بیشتر محصولات استویا حاوی مواد دیگری برای مقابله با آن هستند.

  • در بیانیه ای مشترک، انجمن قلب آمریکا (AHA) و انجمن دیابت آمریکا (ADA) اعلام کردند که استویا و شیرین کننده های مشابه اگر به درستی از آنها استفاده کنند و با مصرف کالری اضافی در وعده های غذایی بعدی جبران نکنند، می توانند برای افراد دیابتی مفید باشند.

  • در یک مطالعه در سال ۲۰۱۸ ، محققان اثرات ژله نارگیل شیرین شده با استویا را بر روی شرکت کنندگان ۳۰ تا ۱۲۰ دقیقه پس از مصرف در فواصل نیم ساعتی آزمایش کردند.

این تحقیق نشان داد که سطح گلوکز خون ۶۰ تا ۱۲۰ دقیقه پس از خوردن ژله، حتی قبل از ترشح انسولین شروع به کاهش کرد.

فواید

مطالعات علمی که در این مقاله به آنها اشاره می کنیم نشان می دهد که استویا ممکن است مزایای زیر را برای افراد مبتلا به دیابت داشته باشد:

  •     خواص آنتی اکسیدانی احتمالی برای مبارزه با بیماری

  •     کنترل قند خون، چه هنگام ناشتا و چه بعد از غذا

  •     بهبود سیری و کاهش گرسنگی

  •     تمایل کمتری به خوردن کالری اضافی در روز بعد

  •     محافظت در برابر آسیب کبد و کلیه

  •     کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول

یکی دیگر از مزایای استویا تطبیق پذیری آن است. برای نوشیدنی های سرد و گرم مناسب است و افراد می توانند آن را روی بلغور جو دوسر یا میوه بپاشند.

بسته به محصول شیرین کننده خاص و دستور پخت، استویا نیز ممکن است برای پخت مناسب باشد. با این حال کاراملی نمی شود و در انواع پخت و پز جایگزین شکر نمی شود.

عصاره استویا معمولاً در مقادیر متوسط ​​برای اکثر افراد بی خطر است.

  • در ایالات متحده، سازمان غذا و دارو (FDA) گلیکوزیدهای استویول را به عنوان “به طور کلی به عنوان ایمن شناخته شده ” یا GRAS دسته بندی می کند. در نتیجه، تولیدکنندگان ممکن است گلیکوزیدهای استویول با خلوص بالا را به غذاها و نوشیدنی ها اضافه کنند.

گلیکوزیدهای استویول اغلب در نوشیدنی های بدون قند، مرباها و محصولات لبنی وجود دارند.

بیشتر بخوانید:همه چیز درباره برگ استویا و خواص شیرن کنندگی طبیعی آن

استویا برای دیابت
برگ استویا
  • یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ گزارش داد که پودر برگ خشک شده استویا به طور قابل توجهی سطح قند خون را در افراد مبتلا به دیابت، هم در زمان ناشتا و هم بعد از غذا کاهش می دهد. شرکت کنندگان در این مطالعه همچنین شاهد کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول خود بودند.

محققان به این نتیجه رسیدند که استویا برای افراد مبتلا به دیابت به عنوان جایگزینی برای شکر و سایر شیرین کننده ها بی خطر است.

  • یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ روی موش‌ها گزارش داد که استفاده از پودر برگ کامل استویا به عنوان یک مکمل غذایی منجر به کاهش سطح قند خون می‌شود. نتایج همچنین نشان داد که استویا می تواند آسیب کبد و کلیه را در حیوانات کاهش دهد.

  • تحقیقات دیگری در سال ۲۰۱۵ نشان داد که شیرین کننده های غیر مغذی مانند استویا پتانسیل آنتی اکسیدانی دارند و به طور قابل توجهی سطح قند خون را در موش کاهش می دهند. استویا همچنین ممکن است گرسنگی را کاهش دهد و سیری را در افراد بهبود بخشد.

آیا استویا می تواند دیابت را درمان یا درمان کند؟

با توجه به تمرکز بر روی استویا برای افراد مبتلا به دیابت، بسیاری از مردم تعجب می کنند که آیا می تواند این بیماری را درمان یا درمان کند.

در حال حاضر هیچ درمانی برای دیابت وجود ندارد، اما افراد می توانند این بیماری را با داروها و تغییر سبک زندگی کنترل کنند. استویا می تواند به حمایت از این سازگاری های سبک زندگی کمک کند.

  • مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۸ روی موش‌ها که در مجله بین‌المللی غدد درون‌ریز منتشر شد، نشان می‌دهد که استویا می‌تواند تولید انسولین را با دوزهای کافی تحریک کند. نویسندگان مطالعه این موضوع را به ترکیبات گیاهی موجود در استویا بیان کردند.

استفاده از استویا به جای شکر در غذاها و نوشیدنی های شیرین ممکن است به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح گلوکز خون خود را تثبیت کنند.

این جایگزینی برای قند همچنین ممکن است تعداد کالری مصرفی فرد را کاهش دهد که احتمالا به کاهش وزن کمک می کند. اضافه وزن یک عامل خطر برای دیابت نوع ۲ و عوارض آن است که شامل مشکلات قلبی و کلیوی می شود.

خطرات و عوارض جانبی

برخی از محصولات استویا حاوی الکل قند هستند. اینها ممکن است در برخی افراد منجر به درد معده و گرفتگی شود.

مطالعات ایمنی روی استویا هیچ عارضه جانبی منفی را گزارش نمی‌کنند ، تا زمانی که مردم شیرین‌کننده را در مقادیر متوسط ​​مصرف کنند.

FDA محصولات خالص استویا را به طور کلی برای اکثر مردم بی خطر می شناسد .

برخی از محصولات استویا حاوی مواد افزودنی هستند که ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. به عنوان مثال، قند الکل ممکن است علائم زیر را در برخی افراد ایجاد کند:

  •     نفخ

  •     تهوع و استفراغ

  •     درد و گرفتگی معده

  •     سایر مشکلات گوارشی

با این حال، الکل های قند در غیر این صورت برای افراد مبتلا به دیابت بی خطر هستند. طبق گفته ADA، الکل های قندی کالری کمتری نسبت به شکر دارند و به اندازه سایر کربوهیدرات ها بر سطح گلوکز خون تأثیر نمی گذارند.

افراد مبتلا به دیابت باید بررسی کنند که محصول استویا انتخابی آنها حاوی شیرین کننده های دیگری نیست که ممکن است سطح گلوکز خون را افزایش دهد.

منبع: آر دایت
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها