خواص برگ استویا | عکس استویا
همه چیز درباره برگ استویا و خواص شیرن کنندگی طبیعی آن
برگ استویا در واقع نوعی شیرین کننده است که این روزها جایگزین شکر شده و کالری کمی دارد. در ادامه با استویا و خواص آن بیشتر آشنا می شوید.
برگ استویا را می توانید با خیال راحت جایگزین هر نوع شیرینی و شکر های مصنوعی کنید. برگ استویا در اکثر مناطق کشت می شود و این گیاه به عنوان شیرین کننده یا دمنوش مورد استفاده قرار می گیرد. از خواص آن می توان به پیشگیری از سرطان و کاهش فشار خون اشاره کرد. در ادامه با دیگر خواص استویا بیشتر آشنا می شوید.
استویا چیست؟
استویا یا همان Stevia مادهای ارگانیک است که از گیاه Stevia rebudiana به دست میآید. این ماده یکی از اعضای خانواده chrysanthetum است و زیر گروه از خانواده Asteraceae محسوب میشود. استویا یا استویا رابادیانا نام درختچهای بسیار انبوه است که به تیره کاسنیان متعلق میباشد. ۱۵۰ گونه مختلف از این گیاه مفید وجود دارد که همه آنها بومی آمریکای جنوبی و شمالی محسوب میشوند.
این گیاه در بسیاری از کشورها تولید و کشت میشود و امروزه کشور چین به عنوان بزرگترین صادرکننده استویا در جهان شناخته شده است. علاوه بر این، در بسیاری از فروشگاهها و مراکزی که محصولات کشاورزی و باغی ارائه میدهند، گیاه استویا جهت پرورش خانگی به فروش میرسد. از آنجا که این گیاه تقریباً ۲۰۰ تا ۳۰۰ برابر از شکر شیرینتر است، برای ایجاد کردن مقدار شیرینی مشابه به نسبت سایر شیرینکنندههای موجود حدوداً به ۲۰ درصد زمین کمتر و میزان بسیار کمتری از آب نیاز دارد
امروزه برگ استویا به عنوان شیرین کننده طبیعی دمنوش های گیاهی و یا به عنوان عصاره با خلوص بالا و کالری صفر، برای کاهش انرژی و افزودن قند در غذاها و نوشیدنی ها، دراغلب کشورها مورد استفاده قرار می گیرد. عصاره استویا، از طریق حرارت دادن برگ های گیاه و استخراج ترکیبات شیرین آن تهیه می شود.
خواص برگ استویا از نگاه طب سنتی
جایگزین شکر
از استویا به عنوان شیرین کننده و به عنوان جایگزینی برای ساکارز یا شکر می توان استفاده کرد و برای افرادی که استفاده ازغذاها و نوشیدنی های طبیعی را ترجیح می دهند، منافع قابل توجهی برای سلامتی به همراه دارد.
لاغری
استویا با کالری بسیار کم که حتی می توان آن را صفر محسوب کرد ، به این معنی که کمتر از پنج گرم کربوهیدرات دارد، برای لاغری بسیار سودمند می باشد.
برای دیابت
استویا یک شیرین کننده طبیعی است ومطالعات نشان می دهند که مصرف استویا برای افراد مبتلا به دیابت, موجب کاهش قابل توجه قند خون و پاسخ گلوکاگون پس از وعده غذایی می شود.
فشار خون
درعصاره استویا گلیکوزیدهای خاصی برای گشاد شدن رگ های خونی یافت شده است و همچنین آن ها می توانند دفع سدیم را افزایش دهند. تحقیقات نشان داده اند که گیاه استویا دارای کاردیوتونیک است که باعث کاهش فشار خون و تنظیم ضربان قلب می گردد.
سرطان پانکراس
استویا حاوی بسیاری از استرول ها و ترکیبات آنتی اکسیدانی از جمله کائمپفرول است ، مطالعات نشان داده اند که کائمپفرول می تواند خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده را تا 23 درصد کاهش دهد.
غذای کودکان
غذاها و نوشیدنی های حاوی استویا می توانند نقش مهمی در کاهش کالری شیرین کننده های ناخواسته در رژیم های غذایی کودکان داشته باشند. با افزودن استویا به وعده های غذایی کودکان، این امکان به وجود می آید تا ضمن انتقال به رژیم غذایی با قند کمتر، غذاهای شیرین و نوشیدنی هایی را بدون کالری اضافی مصرف کنند.