اینفوگیاهی
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاهان دارویی
  • میوه ها
  • سبزیجات
  • مراقبت های پوست و مو
  • رژیم غذایی
  • گیاه خواری و خام خواری
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
اینفوگیاهی
نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
شاه توت

شاه توت و خواص آن

28 اردیبهشت 1401
در میوه ها
مدت زمان مطالعه: 7 دقیقه
0
A A
0
102
بازدید
  • طبع و مزاج شاه توت
  • خواص شاه توت
  • خواص برگ و ریشه‌ی شاه توت
  • تقویت حافظه با شاتوت
  • مواد مغذی موجود در صد گرم شاه توت
  • مضرات شاه توت

شاه توت  با نام علمی  Morus nigra  هم خانواده توت بوده ، میوه‌ای خوش طعم، گوارا، معطر، ترش و شیرین است.

قسمت مورد استفاده شاه توت : برگ، میوه، پوست و ریشه آن.

شاتوت گونه‌ای از توت است که اصل آن از ایران است. این درخت طول عمر طولانی‌ای دارد و می‌تواند برای چند صد سال زنده بماند. شاه توت را می‌توان به شکل‌های متفاوتی به صورت خام، پخته و یا به صورت مربا مورد استفاه قرار داد.

شاه توت‌ها، گوشتی و خوش‌مزه هستند و دارای کالری پایینی بوده و برای سلامتی بدن مفید هستند. این نوع توت حاوی منبع خوبی از ویتامینc و آنتی اکسیدان بالایی است. علاوه بر این دارای ویتامین A و E و املاح روی، پتاسیم، آهن، کلسیم و منیزیم است.

شاتوت‌ها منبع خوبی از آهن هستند که به ندرت در دیگر انواع توت‌ها پیدا می‌‎شود.

شاتوت همچنین دارای مقدار فراوانی ویتامین B کمپلکس و ویتامین K است. این نوع توت حاوی مقدار خوبی از ویتامین B، نياسين، ریبوفلاوین و اسیدفولیک است. این ویتامین‌ها دارای وظایف مشترکی بوده و به بدن در سوخت و ساز کربوهیدرات‌ها پروتئین‌ها و چربی‌ها کمک می‌کنند.

وجود این مواد مغذی و نقش هم افزایی این مواد مغذی بر یکدیگر سبب شده است تا این میوه به عنوان منبعی خوب برای تامین نیاز روزانه به ریز مغذی‌های گوناگون مورد توجه قرار گیرد.

طبع و مزاج شاه توت

 شاتوت از نظر طبیعت، سرد و خشک است.

خواص شاه توت

  1. شاه توت از ساخته شدن کلسترول بد که به بیماری‌ها و حملات قلبی منجر می‌شود جلوگیری می‌کند.
  2. محتوای متعادل تانن موجود در شاه توت به استحکام جداره‌ی رگ‌ها کمک کرده و از خون ریزی‌های پوستی جلوگیری می‌کند.
  3. غرغره ی آب شاتوت برای زخم‌ها و جوش‌های دهان مفید است و ورم حلق، درد گلو و تورم لثه را التیام می‌بخشد.
  4. مصرف منظم این میوه، فرآیند پیرشدن را کند می‌کند. به دلیل وجود خاصیت ضد باکتریایی آن، به بهبود شرایط اسهال ناشی از باکتری‌ها کمک می‌کند.
  5. مصرف عصاره‌ی شاتوت در افراد دچار واریس سبب کاهش نشست دیواره‌ی نازک رگ‌های خونی می‌شود. این عصاره دارای آنتی اکسیدان‌هایی به نام آنتوسیانیدین است. آنتوسیانیدین به بهبود بافت پیوندی آسیب دیده کمک می‌کند. مصرف میوه‌ی شاتوت نیز اثر مشابه‌ای در رفع این مشکل دارد.
  6. اگر شاه توت را صبح ناشتا بخورید، ملین است.
  7. خاصیت ضدالتهایی از دیگر فواید این میوه است که می‌تواند برای درمان بیماری آرتریت روماتوئید (درد مفاصل) که این روزها بیشتر خانم‌ها را گرفتار کرده مفید باشد.
  8. شاه توت عطش را فرو می‌نشاند و اشتها را بیدار می‌کند. با توجه به وجود قند طبیعی فروکتوز در این میوه در صورت مصرف درست و به اندازه‌ی آن، برای افراد دیابتی نیز مفید بوده و حتی می‌تواند جایگزین مناسبی برای مصرف قند باشد.
  9. شاه توت و عصاره‌ی آن به طور مؤثری از رشد سرطان سینه و دهانه‌ی رحم جلوگیری می‌کند و به علاوه عصاره‌ی آن مؤثرترین عامل در کاهش رشد سلول‌های سرطانی در سینه است.

خواص برگ و ریشه‌ی شاه توت

  1. استفاده از جوشانده‌ی برگ‌های این میوه برای برطرف کردن حالت تهوع از قدیم معمول بوده و ریشه‌ی آن برای درمان اسهال خونی استفاده می‌شده است. در برگ شاتوت ماده‌ای ضد قند وجود دارد که می‌تواند مرض قند را درمان کرده و قند خون را کاهش دهد. به همین دلیل می‌توان از آن در صورت وجود قند در ادرار و معالجه‌یدیابت استفاده کرد
  2. حدود ۳۰ گرم عصاره‌ی برگ شاتوت برای گزیدن جانوران و حشرات گزنده تأثیرگذار است.
  3. آب دم کرده‌ی ریشه‌ی توت و شاتوت که با حدود ۴۰ گرم ریشه دم شده باشد، برای دفع انگل کدو خصوصا اگر برگ شفتالو به آن اضافه کرده باشند، مفید است. خوردن دم کرده‌ی برگ آن نیز همین اثرات را دارد.
  4. مزه مزه کردن آن برای درد دندان و کمپرس آن برای تحلیل ورم‌های روده سودمند است.
  5. برای خانم‌هایی که دچار عدم دفع خون عادت ماهانه و یا بی‌نظمی آن می‌باشند می‌توانند از جوشانده ریشه شاه توت برای مداوای خویش استفاده نمایند.

تقویت حافظه با شاتوت

پژوهشگران دریافته‌اند با گنجاندن میوه‌هایی مانند شاه توت در رژیم غذایی خود می‌توان عملکرد مغز را بهبود بخشید و آن را تقویت کرد این محققان معتقدند فلاووتولیدها از جمله آنتوسیانین و فلاوانول‌های موجود در این میوه و خانواده‌ی آن از طریق راه ویژه‌ای در هیپوکامپوس مغز می‌توانند پروتئین‌های خاصی را فعال کرده و حافظه را تقویت کنند. هیپوکامپوس بخشی از مغز است که یادگیری و حافظه را کنترل می‌کند.

مواد مغذی موجود در صد گرم شاه توت

انرژی (کالری)43 کیلو کالریکلسیم39 میلی گرم
چربی تام0.39 گرممنیزیم18 میلی گرم
پروتئین1.4 گرمویتامین ث39 میلی گرم
کربوهیدرات9.8 گرمنیاسین0.620 میلی گرم
فیبر غذایی5/0 گرمویتامین A25 واحد
قند8 گرمپتاسیم194 میلی گرم

نکات مهم و قابل توجه در مورد شستشوی شاه توت

شاتوت در معرض آلودگی‌های مختلفی قرار دارد. این میوه در صورت تماس با فضله‌ی پرندگان بر روی درخت ممکن است با میکروب‌های سالمونلا، ایکولای و انواع ویروس‌ها و قارچ‌ها آلوده شود، مهم‌تر آن که اگر یک میوه‌ی آلوده داخل ظرفی قرار گیرد، می‌تواند تمامی شاتوت‌های داخل ظرف را آلوده کند. نکته‌ی دیگر سموم دفع آفات است که ممکن است در این محصول استفاده شود. این میوه به دلیل آن که بدون پوست است و از آنجا که سم مستقیما وارد گوشت این میوه می‌شود، اگر فاصله‌ی زمانی استفاده از سم تا مصرف میوه رعایت نشود، فرد با توجه به نوع سم مصرفی در معرض انواع بیماری‌های کبدی و سرطان قرار می‌گیرد. از سوی دیگر شاه توت به دلیل آن که در گروه میوه‌های نرم قرار دارد، شستشوی آن سخت و گاهی ناممکن است. بر این اساس بهتر است این میوه را زمانی که از درخت چیده می‌شود و تا حدودی قابلیت شستشو داشته و به دور از آلودگی‌های محیطی است، تهیه، شستشو و میل کنید.

در صورتی که شاتوت تازه به سرعت فریزر شود، می‌تواند مواد مغذی خود را به خوبی حفظ کند.

مضرات شاه توت

زیاده‌روی در خوردن شاه توت نارسیده موجب ناراحتی معده می‌گردد. افراط در خوردن شاه توت ممکن است موجب ایجاد اسهال شود و در صورتی که با شکم پر از این میوه تناول نمایید باعث بروز سوء هاضمه می‌شود.

نوشته‌های مرتبط

خواص تمشک
میوه ها

تمشک و خواص آن

24 اردیبهشت 1401
99
آلو و خواص آن
میوه ها

آلو و خواص آن

17 اردیبهشت 1401
106
فواید زغال اخته
میوه ها

زغال اخته و خواص آن

22 آذر 1400
109
خواص خیار
صیفی جات

خیار و خواص آن

15 آذر 1400
116
نوشته بعدی
تصویب ۳۶۰ برنامه عملیاتی برای اجرای سند ملی گیاهان دارویی

تصویب ۳۶۰ برنامه عملیاتی برای اجرای سند ملی گیاهان دارویی

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین مطالب

  • پنیر گیاهی

    پنیر وگان (گیاهی) و انواع آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • مضرات گوشت خواری

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • جوشانده های گیاهی؛ درمانی موثر برای ریزش مو

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • بروکلی، سبزی ضد سرطان

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0
  • رزماری و خواص آن

    0 اشتراک‌گذاری‌ها
    اشتراک‌گذاری 0 Tweet 0

دسته‌ها

  • اخبار (40)
  • بارداری (1)
  • داروهای گیاهی (1)
  • دانستنی های سلامت (3)
  • دسته‌بندی نشده (1)
  • رژیم غذایی (9)
  • سبزیجات (31)
  • صیفی جات (18)
  • طبع و مزاج (3)
  • کودکان (1)
  • گیاه خواری و خام خواری (26)
  • گیاهان دارویی (34)
  • مراقبت های پوست و مو (28)
  • میوه ها (40)
  • نوشیدنی ها (1)
  • ویتامین ها و مواد معدنی (14)
Facebook Telegram Instagram

اخبار

درباره ما

تماس با ما

فهرست منابع

اینفوگیاهی

با گـیاهـان سـالم بمـانیم

خبرنامه

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

نتیجه‌ای وجود ندارد
مشاهده تمام نتایج
  • گیاه خواری و خام خواری
  • رژیم غذایی
  • گیاهان دارویی
  • سبزیجات
  • میوه ها
  • مراقبت های پوست و مو
  • اخبار
  • تماس با ما

© 2021سایت اینفوگیاهی - طراحی سایت شرکت فناوری اطلاعات پندار.

Welcome Back!

از طریق فرم زیر وارد حساب خود شود

رمز‌عبور را فراموش کرده‌اید؟ ثبت‌نام

ایجاد حساب جدید!

برای ثبت نام، فرم زیر را تکمیل کنید

تکمیل همه موارد الزامی است. ورود

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

ورود