انار و خواص آن

A
۰

انار میوه‌ای با طبع سرد، ملین و ادرار آور است.آب این میوه مقوی قلب و معده و آب انار شیرین برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است.

انار درختچه‌ای است که اصل آن را اسپای باختری و ایران می‌دانند. ارتفاع آن ۲ تا ۵ متر با تنه خمیده و شاخه‌های کوتاه و بدون کرک است. برگ‌های انار مستطیلی، سرنیزه‌ای با خطی و دارای دمبرگ کوتاه و اغلب بصورت مجتمع روی شاخه‌های جانبی قرار گرفته‌اند. انار با نام علمی Punica در مناطق نیمه گرمسیری می‌روید. شاخه‌های آن کمی تیغ دار و برگ‌های آن متقابل، شفاف و ساده است. گل‌های این درخت درشت و به رنگ قرمز براق ولی بی بو می‌باشد. میوه‌ی آن کروی، با اندازه‌های مختلف و دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می‌باشد. روی هم رفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است.

طبع و مزاج

از نظر طب قدیم ایران، میوه‌ی انار سرد، تر و قابض است. آب آن نیز سرد و تر و پوستش سرد و خشک و بسیار قابض می‌باشد.

در 100 گرم دانه‌ی انار مواد زیر موجود است

انرژی 38 کالری فسفر 0. 0 میلی گرم
آب ۸۲ گرم آهن 2. 0 میلی گرم
پروتئین 4. 0 گرم ویتامین B1 03. 0 میلی گرم
چربی 3. 0 گرم ویتامین B2 03. 0 میلی گرم
مواد نشاسته‌ای 10 گرم ویتامین B3 02. 0 میلی گرم
کلسیم 4 میلی گرم ویتامین C 4 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم پتاسیم 260 میلی گرم

خواص انار

  1. نوع شیرین آن ادرارآور است.
  2. ملین مزاج است.
  3. آب انار شیرین برای بیماری‌های مجاری ادرار مفید است.
  4. ترشح صفرا را زیاد می‌کند.
  5. آب آن اسهال را برطرف می‌کند.
  6. اگر آب این میوه را با عسل مخلوط کنید و هر روز چند قطره در بینی بچکانید، رشد پولیپ در بینی جلوگیری می‌کند.
  7. خون ساز است.
  8. خون را تصفیه می‌کند.
  9. کبد را تقویت و یرقان را برطرف می‌کند.
  10. برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت کلیه است.
  11. ملین مزاج است.
  12. آب این میوه خنک کننده است.
  13. رنگ صورت را شاداب می‌کند.
  14. صدا را باز و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
  15. برای وزن اضافه کردن میوه ی کارسازی است.
  16. آب این میوه مقوی قلب و معده است.
  17. صفرا را روان و ترشح و دفع آن را آسان می‌کند.
  18. در احتقان کند مؤثر بوده و در رفع اوره و کلسترول و سموم و نیز تعادل بدن به ویژه خون نقش مهمی دارد. اگر صبح ناشتا خورده شود، خون را پاک کرده و جوش و لک‌های پوست صورت را از بین می‌برد. رنگ چهره را باز کرده، با طراوت می‌کند و ایجاد شادی و نشاط می‌نماید.
  19. کسانی که خارش پوستی دارند، روزی ۲ تا ۳ مرتبه این میوه را میل کنند تا مشکلشان حل شود.
  20. دارای خواص ضد رشد برنامه ریزی شده در سلول‌های سرطانی پروستات، ریه و پستان است که در پیشگیری از این سرطان‌ها مفید است، زنانی که به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و تحت درمان با داروهای ضداستروژن قرار می‌گیرند، این میوه‌ی آبدار، کار داروی ضد استروژن را انجام می‌دهد.
  21. از ابتلا به بیماری قند جلوگیری می‌کند.
  22. اگر ناشتا میل شود، بوی بدن دهان را از بین می‌برد، چون معده را پاک می‌کند.
  23. برای ضعف اعصاب و راشیتیسم (نرمی استخوان) مـؤثر بوده و به بدن نیرو می‌دهد.
  24. همچنین هوش را زیاد می‌کند.
  25. در معالجه‌ی یرقان و بیماری‌های جلدی و زخم‌های دهان و بینی سودمند بوده و ضد سرماخوردگی و تهوع و تشنج دستگاه گوارشی است.
  26. خوردن آب این میوه ترشحات زنانگی (لکوره) را کم می‌کند.
  27. برای بیماری‌های صفراوی و دستگاه ادراری، خون ریزی‌ها، زکام، عفونت‌های ریوی و تب‌های متفاوت و اسهال خونی نیز مفید است.
  28. ادرار را افزایش می‌دهد، تشنگی مفرط را برطرف می‌کند و تب‌های تند و تهوع و ویار زنان حامله را برطرف می‌کند.
  29. مادرانی که می‌خواهند فرزندی زیبا داشته باشند، از خوردن این میوه غافل نشوند.
  30. افرادی که کم خونی دارند، حتماً از نوع قرمز و شیرین این میوه به مقدار زیاد استفاده کنند.
  31. کسی که یبوست دارد، دانه‌ی آن را نخورد.
  32. پوست خشک شده آن برای ناراحتی‌های عفونی عالی است، پس پوستش را در فصل آن، خشک کنید. سپس آن را در آب جوشانده و وقتی صاف کردید. آن را در لگن ریخته و داخل آن بنشینید. بهترین دارو برای عفونت و پاکی زنان بعد از عادت ماهانه است.
  33. رب انار از آب آن مفیدتر است؛ این رب غم و اندوه را از انسان دور می‌کند.

خواص برگ و گل انار

  • درد میگرن که با مسکن های عادی برطرف نمی شود، با خوردن دم کرده یا جوشانده‌ی برگ درخت انار درمان می‌شود.
  • اگر روزی ۳ مرتبه از جوشانده‌ی گل انار میل شود، ترشحات بد بوی زنان را به سادگی بهبود می‌دهد.
  • چنانچه ورم لوزه داشته باشید، روزی چند مرتبه دم کرده یا جوشانده گل انار را غرغره کنید.
  • گل انار را بر زخمی که خوب نمی‌شود بمالید سریعا خوب می‌شود.
  • دم کرده‌ی گل انار اسهال مزمن را برطرف می‌کند.
  • دم کرده‌ی گل انار را به صورت قرقره برای از بین بردن زخم‌های دهان به کار ببرید.

انار برای دفع انگل

دانه‌های خشک شده‌ی این میوه در رابطه با دفع انگل‌هایی که به دیواره‌ی روده می‌چسبند و تغذیه می‌کنند، استفاده می‌شود. برای این منظور انار را دانه دانه کرده در آفتاب پهن کنید تا خشک شود، سپس آن را در آسیاب پودر کرده و یک قاشق غذاخوری از پودر را داخل آب تازه‌ی آناناس حل کرده و روزی ۳ تا ۴ بار با معده و شکم خالی میل کنید.

مضرات

  • کسانی که سرد مزاج هستند، نباید در خوردن این میوه افراط کنند، زیرا معده را سست و ایجاد نفخ می‌کند. این گونه افراد باید انار را با زنجبیل بخورند.
  • جوشانده‌ی پوست درخت و پوست ریشه‌ی آن که برای رفع کرم به کار می‌روند ممکن است ایجاد سرگیجه و استفراغ کند. به همین خاطر در خوردن جوشانده‌ی آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها