عرق کاسنی

فواید عرق کاسنی

عرق کاسنی و صفر تا صد خواص درمانی آن + طبع

A
۰

صفر تا صد خواص درمانی عرق کاسنی و روش‌های ساده و کاربردی مصرف آن را در این مقاله بررسی کرده‌ایم.

عرق کاسنی، عصاره‌ای از گل‌های آبی ارغوانی، با پاک‌سازی کبد، شفاف‌سازی پوست و تقویت قلب، راز سلامتی طبیعی است. تلخی منحصربه‌ فرد این عرق گیاهی، ناشی از ترکیبات فعال مانند اینولین، آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد معدنی است. در این مقاله از اینفوگیاهی، با این گیاه شگفت‌انگیز، خواص و روش‌های استفاده از آن آشنا می شوید.

طبع عرق کاسنی

طبع عرق کاسنی سرد و خنک است. به خاطر داشته باشید که تلخ بودن عرق کاسنی رابطه مستقیمی با فواید بیشتر در آن دارد. هرچه این عرق تلخ‌تر باشد دارای فواید بیشتری است.

ارزش غذایی عرق کاسنی

ماده مغذی مقدار در 100 میلی‌لیتر
انرژی (کالری)  2تا 5 کیلوکالری
کربوهیدرات کمتر از 1 گرم
قند کمتر از 1 گرم
پروتئین صفر
چربی صفر
فیبر صفر
سدیم (نمک) ۰ – ناچیز
پتاسیم مقدار بسیار کم
ویتامین‌ها و مواد معدنی معمولاً بسیار کم یا نامشخص

خواص عرق کاسنی

همه قسمت‌ های گیاه کاسنی، از جمله برگ ‌ها و ریشه آن قابل استفاده هستند و خواص بسیار زیادی دارند. همچنین می‌ توانید کاسنی را به صورت چای، قهوه و عرق کاسنی استفاده کنید و از فواید آن بهره‌مند شوید. ریشه کاسنی را می‌ توانید بجوشانید و مصرف کنید.خواص دیگر عرق کاسنی عبارتند از: 

کنترل قند خون

  • اینولین موجود در عرق کاسنی به کنترل قند خون، به‌ویژه برای افراد مبتلا به دیابت نوع 2، کمک می‌کند.

  • افزایش حساسیت به انسولین و کاهش جذب قند در روده.

  • عصاره ریشه کاسنی موجب بالا بردن سطح آدیپونکتین شده و می تواند به تاخیر یا جلوگیری از شروع زود هنگام دیابت کمک کند.

نکته: یک لیوان عرق کاسنی صبح ناشتا می‌تواند به تنظیم قند خون کمک کند.

ضد سرطان

  • مطالعات آزمایشگاهی نشان داده‌اند که فروکتان‌ها و پلی‌فنول‌های کاسنی می‌توانند رشد تومورها را کاهش دهند.

  • اثرات ضدتوموری در سرطان پستان و روده بزرگ

  • آنتی‌اکسیدان‌ها خطر آسیب سلولی را کاهش می‌دهند.

افزایش سیستم ایمنی

  • ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های عرق کاسنی سیستم ایمنی را قوی‌تر می‌کنند.

  • ویتامین C موجود در کاسنی خطر عفونت‌ها را کاهش می‌دهد.

  • آنتی‌اکسیدان‌ها با رادیکال‌های آزاد مبارزه کرده و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کنند.

  • اثرات ضدباکتریایی در برابر برخی گونه‌های مضر.

عرق کاسنی

مفید برای کبد

  • پاک‌کننده طبیعی کبد است و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی آن به دفع سموم، کاهش چربی کبد و بهبود تولید صفرا کمک می‌کند.

  • درمان مشکلات کبدی مثل کبد چرب و یرقان.

  • کاهش التهابات و تب‌های صفراوی.

  • تصفیه خون با خنثی‌سازی رادیکال‌های آزاد.

نکته: مصرف منظم عرق کاسنی می‌تواند از آسیب‌های کبدی ناشی از سموم جلوگیری کند.

کمک به هضم غذا (بهبود سلامت گوارش) 

اینولین به‌عنوان یک پروبیوتیک قوی، موجب سلامت روده‌ها و کاهش مشکلات گوارشی می شود. 

  •  رفع یبوست و بهبود حرکات روده. 

  • کاهش نفخ، سوءهاضمه و سوزش معده. 

  • حمایت از باکتری‌های مفید روده برای گوارش بهتر. 

  • روش مصرف: عرق کاسنی را با نصف لیوان آب خنک قبل از غذا میل کنید.

درمان جوش

طبع سرد عرق کاسنی به متعادل کردن گرمای بدن کمک کرده و جوش‌های ناشی از مصرف گرمیجات را درمان می‌کند.

  • آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین C از پیری زودرس پوست جلوگیری می‌کنند.

  • کاهش التهابات پوستی مثل اگزما و آکنه.

  • آبرسانی عمیق برای پوستی صاف و درخشان.

رفع استرس

  • کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند.

  • تسکین ذهن و کاهش تنش‌های روزانه.

  • کمک به خواب راحت‌تر به‌ویژه در شب‌های پراسترس.

نکته: یک فنجان عرق کاسنی با آب قبل از خواب بنوشید.

درمان زردی نوزاد

  • کمک به ترمیم سلول‌های کبد نوزاد و از بین رفتن زری نوزاد

نکته: بهتر است فقط با تجویز پزشک برای نوزادان استفاده شود.

تسکین معده درد

  • کمک به افزایش غلظت باکتری‌های مفید معده و هضم راحت غذا

خواص عرق کاسنی برای زنان

یکی از مهمترین فواید عرق کاسنی، بهبود چربی و گرمای کبد است که در طب سنتی نیز به آن اشاره شده و طبع عرق کاسنی را طبع خنک می‌ شناسند. بسیاری از خواص عرق کاسنی برای زنان به دلیل فواید آن در بهبود عملکرد کبد است. با بهبود عملکرد کبد که یکی از اعضای مهم در تولید هورمون ‌های بدن است، ارتباط عرق کاسنی و قاعدگی اثبات می‌ شود. عرق کاسنی می ‌تواند به تنظیم هورمون ‌ها کمک کند و درنتیجه در تنظیم سیکل ‌های ماهانه خانم‌ ها اهمیت داشته باشد.

عرق کاسنی

 

عوارض عرق کاسنی

با وجود تعدد خواص عرق کاسنی، هیچ ماده غذایی کاملا بی‌ ضرر نیست. برای اشاره به عوارض عرق کاسنی باید بگوییم:

  • بارداری و شیردهی: ممکن است خطر خونریزی یا سقط جنین را افزایش دهد؛ بدون تأیید پزشک مصرف نشود.

  • آلرژی: افراد حساس به گیاهان خانواده کاسنی (مثل گل قاصدک، گل همیشه‌بهار یا گل محمدی) ممکن است واکنش‌های آلرژیک (مثل خارش یا راش پوستی) نشان دهند.

  • مشکلات صفراوی: در افراد با سنگ کیسه صفرا یا مشکلات صفراوی، ممکن است علائم را تشدید کند؛ با پزشک مشورت کنید.

  • ناراحتی گوارشی: مصرف بیش‌ازحد (بیش از 300 میلی‌لیتر روزانه) می‌تواند باعث اسهال یا نفخ شود.

  • افت فشار خون: در برخی افراد، به‌ویژه با فشار خون پایین، ممکن است باعث سرگیجه یا ضعف شود.

شیوه و زمان مصرف عرق کاسنی

مقدار مصرف:

به طور معمول، روزانه ۱ تا ۲ لیوان از ترکیب عرق کاسنی با آب توصیه می‌شود.

برای هر لیوان، می‌توانید ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری عرق کاسنی را با یک لیوان آب خنک مخلوط کنید.

زمان مصرف:

بهتر است صبح ناشتا یا نیم ساعت قبل از غذا مصرف شود تا اثربخشی بهتری داشته باشد.

در صورت نیاز، می‌توانید بعد از غذا هم مصرف کنید، به‌ویژه اگر برای مشکلات گوارشی استفاده می‌کنید.

اضافه کردن طعم‌دهنده (اختیاری):

برای بهبود طعم، می‌توانید کمی عسل یا نبات به آن اضافه کنید.

اگر طعم تلخ آن برایتان ناخوشایند است، می‌توانید با عرقیات دیگر مثل عرق بیدمشک یا نعناع مخلوط کنید.

مطالب مرتبط
دیدگاه
آخرین اخبار