آناناس و خواص آن

A
۰

آناناس میوه‌ ای است خوشمزه با مزه‌ شیرین و قند طبیعی که برای بچـه هـا بسیار مفیـد است و آب آن ضد آسم، خون ساز و اشتها آور است.

آناناس جزء خانواده گیاهانی است که برگ‌ های نیزه‌ای و خشک دارند که روی هـم قـرار گرفتـه انـد و یک مجرای باریک را تشکیل می‌ دهند. زادگاه آناناس برزیل است. در ابتدا آناناس به‌ عنوان میوه‌ ای عجیب و غریب شناخته شد و تنها در ضیافت‌ های مجلل سرو می‌ شد. اما امروز میوه‌ ای شناخته شده است و به‌ صورت تازه و کمپوت از آن استفاده می‌ شود. میوه مخروطی شکل، مرکب، آبدار و گوشتی آناناس از تکوین گل‌ های بهم پیوسته بر روی ساقه‌ ای از جنس فیبر که مرکزش تقریبا گوشتی است، بوجود می‌ آید.

طبع و مزاج

طبع آناناس گرم و تر است و آب لیمو، آب انار و عسل می‌ تواند به عنوان مصلح و بهبود دهنده مزاج مصرف شود.

محتوای تغذیه‌ ای موجود در ۱۰۰ گرم فیله آناناس

انرژی ۴۱ کالری چربی 0/2 گرم
پروتئین 0/4 گرم فیبر 1 گرم
کربوهیدرات ۱۰ گرم ویتامین C ۱۲میلی‌گرم
پتاسیم ۱۶۰ میلی‌گرم منیزیم ۱۶ میلی‌گرم

خواص آناناس

  1. میوه‌ ای است خوشمزه با مزه‌ شیرین و قند طبیعی که برای بچه ها بسیار مفیـد است.
  2. مواد معدنی مهم آن، پتاسیم، منیزیم، کلسیم، سدیم، فسفر، گوگرد و ویتامین‌ های مهم B ،A و C است.
  3. آب این میوه برای همه سنین مناسب است.
  4. یک آناناس خوب و رسیده می‌ تواند به اندازه‌ یک تخته شکلات، نیاز قند بدن شما را تأمین کند.
  5. آب این میوه، ضد آسم، خون ساز و اشتها آور است.
  6. در تسریع و کمک به درمان زخم‌ ها و جراحات، آنـژین، التهاب و گرفتگی عروق، عفونت‌ ها (از جمله سینوزیت و عفونت کلیه)، یبوست، اختلال قاعدگی (موجب انقباضات می‌ شود)، چاقی (جهت کاهش وزن) و انواع سرطان رحمی مؤثر است.
  7. آناناس تازه به قدری برای معده مفید است که اگر فقط یک روز از صبح تا شب این میوه را میل کنید معده‌ خود را تقویت نموده و بدن را ضدعفونی می‌ کنید.
  8. دارای ماده‌ ای به نام پاپائین می‌ باشد که مخمر گرانبهایی برای ناراحتی های معـده است و نیز آنزیمی به نام بروملین دارد که به هضم پروتئین و غذا کمک می‌ نماید و خاصیت ضد تورمی دارد.
  9. یکی دیگر از خواص این میوه این است که برای افراد دارای خون غلیظ و یا دارای دستگاه گردش خون ضعیف، مفید است، به طوری که آناناس تازه، خون را صاف و رقیق و از لخته شدن آن جلوگیری می‌ کند.
  10. اگر یک تکه از آن را روی میخچه یا زگیل بگذارید، اسید آناناس در رفع زگیل کمک می‌ کند، به طوری که با مرور زمان با استفاده از این تکنیک، زگیل به تدریج از بین می‌ رود.
  11. خوردن آناناس تازه با نوشیدن آب تازه آن، برای از بین بردن انگل‌ های روده بسیار مفید است.
  12. کرم قلاب دار و کرم گرد با خوردن این میوه از بین می‌ رود.
  13. برای رفع کرم در کودکان، اگر میوه‌ این گیاه ناشتا خورده شود بسیار مفید است.
  14. برای پوست بسیار سودمند بوده و در تهیه ماسک‌ های میوه‌ ای بسیار استفاده می‌ شـود.
  15. استفاده از آن یکی از بهترین روش‌ ها برای از بین بردن منفذ های سیاه پوست است.
  16. نوشیدن آب این میوه، هنگام پرواز و یا در کشتی برای افرادی که دچار حالت تهوع می‌ شوند، بسیار مفید است و از حالت تهوع و سرگیجه جلوگیری می‌ کند.
  17. برای خانم‌ هایی که عادت ماهانه‌ ی آنها عقب می‌ افتد، بسیار سودمند است.

آناناس و تقویت استخوان‌ ها

آناناس استخوان‌ های شـما را محکم و قوی می‌ کند. ایـن مـیـوه حـاوی مـنیـزیـم بـرای استخوان سازی و بافت همبند لازم است. تنها با مصرف یک فنجان آناناس، حـدود ۷۳ درصـد از منیزیم مورد نیاز روزانه‌ شما تأمین می‌ شود. ضمنا در رشد استخوان کودکان و جوانان نیز تأثیر فوق العاده‌ ای دارد.

بهبود سرفه و سرماخوردگی

اکثر افراد پس از ابتلا به سرماخوردگی شروع به مصرف آب پرتقال و ویتامین C می‌ کنند و اغلب از مصرف آناناس غافلند. در حالی که این میوه همان مزایای آب پرتقال را داشته و خواص آن حتی از آب پرتقال نیز بیشتر است. «بروملانین» یکی از موادی است که در این میوه وجود دارد و سرفه را تسکین می‌ دهد. ایـن ماده به حفظ سلامتی کمک فراوانی می‌ کند، «بروملانین» ضد تورم و کاهش دهنده‌ التهـاب بوده برای درمان ورم حاد سینوس، گلودرد، آرتروز و نقرس نیز مفید است.

آنتی اکسیدان قوی آناناس سرشار از ویتامین C، بدن را در مقابل رادیکال‌ های آزاد (عناصری که به سلول هـای بدن حمله ور می‌ شوند)، تصلب شرایین، بیماری‌ های قلبی ناشی از قند، افـزایش تعداد دفعات حملات آسمی و افزایش سرطان‌ های ویژه (مثل سرطان روده)، محافظت می‌ کند. رادیکال هـای آزاد، مشکلات مربوط به ورم مفاصل و استخوان‌ ها و روماتیسم مفاصل را تشدید می‌ کند.

خواص درمانی برگ آناناس

  • آب جوشانده‌ آن تب بر است.
  • جوشانده‌ آن برای بیماری‌ های آمیزشی استفاده می‌ شود.
  • از آب خیسانده‌ آن برای تسهیل در وضع حمل استفاده می شود.
  • اگر آن را کوبیده، با نمک مخلوط کنید و روی کمـر مـالش دهید. درد کمـر را تسکین می‌ دهد.

خواص درمانی ساقه‌ آناناس

تحقیقات حاکی از آن است که حتی ساقه‌ این میوه حاوی مولکـول‌ هـای مفیـد اسـت. ایـن مولکول‌ ها بدن را در مقابـل سـرطـان‌ هـای ویژه‌ ای مثـل تخمـدان، سینه، ریه، روده و پوست محافظت می‌ کند.

شیوه نگهداری و مصرف

آناناس به صورت نارس از درخت چیده می‌ شود؛ بنابراین رسیده بودن آن را قبل از خرید بررسی کنید. انتهای ساقه این میوه باید عطر شیرینی داشته باشد، آناناس تازه را به سالاد و یا سالسا اضافه کنید یا آن را به عنوان دسر گریل کنید.

این میوه تا کنده نشود، شروع به رسیدن نمی‌ کند. آناناس رسیده و تازه بوی شیرین داشته، قوامش سفت است. برگ‌ های سبز و روشن دارد و گوشت آن زرد روشن و شفاف است. در دمای اتاق خواص و اثرات آناناس تا ۵ روز بخوبی حفظ می‌ شود.

موارد منع مصرف آناناس

  • مصرف مقادیر زیاد آن می‌ تواند باعث کاهش اثر داروهای ضد فشارخون از نوع مهارکننده‌ های ACE (نظیر انالاپریل) شود.
  • مصرف مقادیر زیاد آن باعث افزایش اثرات داروهای ضد انعقادی ( نظیر آسپرین وارفارین، هبارین) می‌ شود.
  • زنان حامله و شیرده بهتر است از زیاده روی در مصرف این میوه خودداری کنند.
  • مصرف زیاد آب این میوه می‌ تواند موجب اختلال گوارشی شود.
اخبار روز سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار مرتبط سایر رسانه ها