روش استفاده از لوبیا سفید در غذاها
خواص لوبیا سفید؛ مطمئن ترین و ارزان ترین جایگزین برای گوشت
لوبیا سفید از خانواده حبوبات است که سرشار از مواد مغذی است. در این مطلب با خواص لوبیا سفید آشنا خواهید شد.
از میان انواع حبوبات لوبیا سفید را می توان در دسته مهم ترین و سالم ترین ها دانست. این مطلب برای شما درباره خواص لوبیا سفید گفته است و اینکه چگونه می توانید از این نوع حبوبات در غذاها استفاده کنید. برای اینکه درباره لوبیا سفید بیشتر بدانید با ما همراه باشید.
خواص لوبیا سفید
برای افزایش و تقویت حافظه و شناخت
فولات به دلایل مختلف یک ماده غذایی کلیدی و مهم برای بدن است، زیرا از نقص لوله عصبی و کم خونی پیشگیری می کند و بر سیستم عصبی بدن تاثیر مثبتی دارد. کمبود اسید فولیک به طور مستقیم با افزایش سطح هموسیستئین ارتباط دارد که اغلب منجر به بیماری های عصبی کشنده مانند پارکینسون می شود. علاوه بر این چنانچه در بخش سلامت نمناک اشاره کرده ایم یکی از ویتامین های B یافت شده در لوبیا سفید، تیامین است که می تواند به افزایش انتقال دهنده های عصبی خاصی کمک کند و ما برای حافظه و شناخت به آن نیاز داریم. بنابراین این لوبیا کوچک می تواند حافظه ما را به همان اندازه که سن ما افزایش می یابد، حفظ کند.
کمک به پیشگیری از سرطان
آخرین تحقیقات نشان می دهند که مصرف لوبیای سفید می تواند خطر سرطان روده بزرگ را کاهش دهد. علاوه بر این، مطالعه ای که در ژورنال پزشکی و غذا منتشر شد نشان داد که فیبر رژیمی لوبیا دارای پتانسیل فوقالعاده ای برای جلوگیری از سرطان روده بزرگ است. همچنین تحقیقات انجام شده توسط موسسه سرطان ملی، نشان می دهند که در لوبیا سفید شکستگی های محلول و غیر محلولی وجود دارند که به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کنند. مطالعات انجام شده در یک دوره زمانی نشان می دهند که وجود لوبیاهای رایج مثل لوبیا سفید در وعده های غذایی، راه سالمی برای محافظت از خود در برابر سرطان روده، سینه و پروستات است.
لوبیا سفید برای سلامت قلب
منیزیم و اسید فولیک که در لوبیا وجود دارند، باعث حفاظت از سلامت قلب خواهند شد. فولات، سطح هموسیستئین را کاهش می دهد که خطر بزرگی برای بیماری های قلبی است. در حالی که منیزیم به روش مشابهی باعث کاهش تنش و استرس در رگ های خونی برای کاهش فشار و فشار خون پایین و پیشگیری از حملات قلبی و سکته می شود.
لوبیا سفید برای پیشگیری از دیابت
غذاهایی با فیبر بالا، به خاطر تواناییشان در تثبیت سطح قند خون و بهبود جذب مواد مغذی از روده مورد تحسین قرار گرفته اند. بخش سلامت نمناک اشاره کرده است که با وجود میزان گلوکز و انسولین در سطح سالم، احتمال ابتلا به دیابت کمتر است و اگر شما از این وضعیت رنج می برید، فیبر بالا موجود در لوبیای سفید می تواند به شما کمک کند تا علائم خود را کاهش دهید.
لوبیا سفید برای کمک به بهبود هضم
همانطور که ذکر شد لوبیا سفید فیبر بسیار بالایی دارد که جز کلیدی برای سلامت معده و روده است. فیبر قادر است مدفوع را روان کرده و از علائم یبوست و اسهال جلوگیری کند. علاوه بر این، فیبر، حرکات روده را تحریک و نرمال می کند. یک رژیم با فیبر خوب، روده ها را تمیز می کند و از بیماری های گوارشی جدی مانند زخم معده جلوگیری می کند.
لوبیا سفید دارای خواص آنتی اکسیدانی
منگنز، یک عامل کلیدی در بسیاری از آنزیم های آنتی اکسیدانی است که می تواند از گسترش و تاثیر رادیکال های آزاد جلوگیری کند و این می تواند به کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن کمک کند. مس نیز نقش مهمی را به عنوان یک آنزیم ایفا می کند و می تواند به تحریک جریان خون، تحرک مفاصل و انعطاف پذیری کلی بدن با کاهش استرس اکسیداتیو در آن قسمت ها کمک کند.
لوبیا سفید برای کمک به رشد و ترمیم
یکی از مهمترین مزایای لوبیا سفید، میزان بالای پروتئین آنهاست. پروتئین ها باعث یک جریان ثابت برای رشد سلول های جدید، بافت ها، ماهیچه ها، استخوان ها، رگ های خونی و قسمت های دیگر بدن می شوند که ما به آن نیاز داریم. پروتئین برای رشد طبیعی ضروری است، اما در عملکرد ترمیم قسمت های آسیب دیده بدن و سرعت بخشیدن به فرآیند التیام ضروری می باشد. برای گیاه خواران، لوبیای سفید منبع جایگزین خوبی از پروتئین است و بیش از 15 گرم پروتئین به ازای هر فنجان لوبیا سفید وجود دارد.
لوبیا سفید برای بهبود گردش خون
نگه داشتن جریان خون به طور طبیعی در بدن برای اکسیژن رسانی به سیستم های اندام ها و عملکرد کلی نرمال، مهم است. آهن جز کلیدی از گلبول های قرمز خون است و بدون جذب آهن مناسب، گردش خون مشکل دار می شود و شما را مستعد کم خونی، ضعف، کاهش مواد معدنی استخوان، خستگی و گردش ضعیف می کند. همچنین مس در این زمینه بسیار مهم است، چون برای سنتز هموگلوبین ضروری می باشد. به عبارت دیگر، آهن بدون مس، عملاً بدن مشکل دار خواهد شد. لوبیا سفید خوشبختانه حاوی سطوح بالایی از هر دو این موارد می باشد.
فواید و خواص لوبیا سفید برای خانم های باردار
لوبیای سفید، ویتامین ها و مواد معدنی فراوانی دارد که در سلامتی نقش موثری دارند. فولات موجود در لوبیای سفید برای خانم های باردار مفید است و مصرف لوبیای سفید در اوایل بارداری سبب جلوگیری از نقص لوله عصبی در جنین خواهد شد. همچنین این لوبیا حاوی ویتامین B1 (تیامین) فراوانی است. این ویتامین برای سلامت مغز و عملکرد های شناختی نقش حیاتی دارد.
بیشتر بخوانید: انواع لوبیا و خواص آن ها در بهبود سلامت
چگونه می توان لوبیا سفید را پخت؟
اگر از لوبیای کنسرو شده استفاده می کنید، حتما قبل از استفاده، آنها را با آب بشویید و سپس خالی کنید و اگر از لوبیا خشک استفاده می کنید، قبل از اینکه از آنها در آشپزی استفاده کنید، آنها را خیس کنید. برای این کار روی آنها را تا یک سانت آب سرد بپوشانید و اجازه دهید تا کل شب را در دمای اتاق بمانند.
قبل از استفاده، آبکشی کنید. لوبیا خیس شده معمولاً حدود 60 دقیقه باید بپزد.
شما می توانید از سه فنجان آب، برای هر فنجان لوبیا نپخته استفاده کنید. شما همچنین ممکن است لوبیا را طعم دار کنید تا آنها طعم خوبی بگیرند.
از برگ بو و یا حبه های سیر یا گیاهان معطر برای طبخ آن استفاده کنید. همچنین می توانید کمی نمک به لوبیا هم اضافه کنید.