بهترین غذا برای دوران پریودی | اصول غذایی در پریودی

با رعایت رژیم قاعدگی؛ این دوران رو بی دردسر پشت سر بذار | معرفی رژیم قاعدگی

A
۰

در دوران پریودی بهتر است اصول رژیم قاعدگی رعایت شود تا آسیب و دردهای حاصل از این دوران کمتر باشد. مثلا مصرف شکر زیاد یا غذای فرآوری شده توصیه نمی شود. دیگر غذاهای مفید و مضر برای این دوران را در ادامه می خونید.

شاید با رژیم قاعدگی آشنایی نداشته باشید و یا فکر کنید باید برنامه ریزی خاصی باشد. اما رعایت تنها چند نکته برای داشتن بدن سالم تر و درد کمتر در دوران قاعدگی بسیار کمک کننده است. کافی است مواد غذایی مانند موز و یا چای زنجبیل را مصرف کرده و خوراکی هایی مانند غذاهای شور را کنار بگذارید. دیگر اصول تغذیه دوران قاعدگی را در ادامه می خوانید.

در رژیم قاعدگی چه خوراکی هایی بخوریم؟

غذای شما به طور مستقیم روی سیستم گوارش و سیستم عصبی‌تان تأثیر می‌گذارد و احساسات و روحیه شما را تغییر می‌دهد. نوع و مقدار غذای‌تان بر سلامت هورمون‌های شما هم تأثیر گذار هستند. در ادامه چند مورد از اصول تغذیه در دوران قاعدگی را خواهیم گفت.

آب کافی

هیدراته نگه داشتن در طول قاعدگی بسیار مهم است. این امر از سردردهای ناشی از کم آبی بدن که در دوران قاعدگی رایج است، پیشگیری می‌کند. همچنین هیدراته ماندن از احتباس آب و نفخ نیز جلوگیری خواهد کرد. بنابراین اولین اصل تغذیه در دوران پریودی، نوشیدن آب و مایعات کافی است.

غذاهای پروتئینی

حتما مرغ و ماهی را در برنامه غذایی خود قرار دهید؛ چراکه سرشار از آهن و پروتئین هستند و در زمان پریودی به آن نیاز دارید. پروتئین موجود در مرغ و ماهی به سیر نگه داشتن شما کمک می‌کند و اجازه نمی‌دهد مدام هوس غذاهای بی‌ارزش داشته باشید و به پرخوری دچار شوید.

ماهی هم به دلیل داشتن آهن، پروتئین و اسیدهای چرب امگا ۳ یک انتخاب مغذی عالی برای دوران پریودی است. امگا ۳ می‌تواند دردهای پریودی را بهبود بخشد و حتی نوسانات خلقی و افسردگی را کاهش دهد. پس در دوران قاعدگی با مرغ و ماهی وعده‌های خوشمزه و دلچسب برای خودتان درست کنید.

بیشتر بخوانید:اصول غذایی که باید برای دیابت بارداری رعایت بشن!

میوه‌های پر آب

میوه‌هایی مانند هندوانه، خیار، هلو یا پرتقال را در دوره پریودی حتما میل کنید. این میوه‌ها شما را هیدراته نگه می‌دارند و به دلیل داشتن قند طبیعی، نیازتان به شیرینی‌جات را هم تامین می‌کنند.

سبزیجات با برگ سبز

اگر خونریزی شما سنگین است، ممکن است سطح آهن بدن‌تان هم کم شود. سبزیجاتی مانند کلم پیچ و اسفناج سرشار از آهن هستند و می توانند انرژی شما را افزایش دهند. توصیه می‌کنیم از اسفناج و سبزیجات برگ دار در تغذیه در دوران پریودی استفاده کنید.

چای زنجبیل

از یک لیوان چای زنجبیلی داغ لذت ببرید. زنجبیل دارای اثر ضد التهابی است که درد عضلات را تسکین می‌دهد و اگر حالت تهوع هم داشته باشید، آن را کاهش دهد. البته مراقب باشید برای جلوگیری از سوزش و درد معده، زنجبیل بیش از حد در روز (بیش از ۴ گرم) مصرف نکنید.

چه غذاهایی به کاهش دردهای قاعدگی کمک می‌کند؟

بهترین تغذیه در دوران پریودی برای کاهش دردمان کدام است؟ در این قسمت لیستی از غذاهایی که می‌توانند به کاهش درد پریود کمک کنند را معرفی می‌کنیم.

موز

    موز برای کاهش دردهای قاعدگی شگفت انگیز است! چراکه سرشار از فیبر است و مشکلات گوارشی که ممکن است در طول قاعدگی داشته باشید را کاهش می‌دهد. همچنین موز حاوی منیزیم است که از شدت دل درد یا دیگر گرفتگی‌های پریودی کم می‌کند.

لیمو

    لیمو و دیگر میوه‌های خانواده مرکبات منبع بسیار غنی از ویتامین C هستند که به جذب آهن از مواد غذایی کمک می‌کند. مصرف آب‌میوه‌هایی مثل آب پرتقال یا چای لیمو در دوران عادت ماهانه هم جذب آهن را بیشتر می‌کند هم استرس و اضطراب را کاهش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:رژیم غذایی برای کیست تخمدان

کلم بروکلی

    فیبر و آهن موجود در کلم بروکلی به کاهش بدن درد، به ویژه درد در ناحیه پایین شکم کمک خواهد کرد. یکی از غذاهای مناسب دوران قاعدگی، غذاهایی هستند که در آن‌ها کلم بروکلی به کار رفته باشد.

چطور بدانیم که تغذیه سالمی داریم؟

۱. نمک

مصرف زیاد نمک هیچ زمانی مجاز نیست، اما در پریودی باعث احتباس آب می‌شود و بیشتر نفخ می‌کنید. برای کاهش نفخ، به غذاهای خود نمک اضافه نکنید و از غذاهای بسیار فرآوری شده که حاوی مقدار زیادی سدیم هستند، اجتناب کنید.

۲. شکر

مصرف قند و شکر در حد اعتدال اشکالی ندارد، اما مقدار بیش از حد آن باعث افزایش قند خون و سپس افت ناگهانی قند خون می‌شود. این اتفاق در پریودی روی خلق و خوی شما تاثیر بدی می‌گذارد و اعصاب شما را تحریک می‌کند. اگر در دوره قاعدگی احساس بد خلقی، افسردگی یا اضطراب دارید، کاهش مصرف قند به تنظیم خلق و خوی شما کمک زیادی می‌کند.

۳. غذاهای تند

غذاهای تند با ادویه‌های شدید معده بسیاری از مردم را به هم می‌ریزد و باعث اسهال، معده درد و حتی حالت تهوع می‌شود. اگر معده شما تحمل غذاهای تند را ندارد یا اگر عادت به خوردن آنها ندارید، بهتر است در طول دوره قاعدگی از مصرف آنها اجتناب کنید.

۴. گوشت قرمز

در طول قاعدگی، بدن شما پروستاگلاندین تولید می‌کند. این ترکیبات به انقباض رحم شما و فروریختن دیواره رحم کمک می‌کند و در نتیجه خونریزی رخ می‌دهد. با این حال، سطح بالای پروستاگلاندین باعث گرفتگی عضلات می‌شود.

درست است که گوشت قرمز دارای آهن بالایی است، اما پروستاگلاندین بالایی نیز دارد و در دوران قاعدگی باید از مصرف زیاد آن اجتناب کرد.

۵. غذاهای حساسیت زا

اگر حساسیت غذایی دارید، از آن غذاها، به خصوص در طول دوره قاعدگی خود اجتناب کنید. مثلا اگر به لاکتوز حساسیت دارید، ممکن است گاهی اوقات یک لیوان میلک شیک میل کنید و چیزی نشود، اما در پریودی حتما دور آن را خط بکشید؛ چراکه باعث حالت تهوع، یبوست یا اسهال می‌شود و  زمانی که پریود دردناکی دارید، ناراحتی شما را افزایش می‌دهد.

بیشتر بخوانید:رژیم شیردهی چه تاثیری رو سلامت مادر و نوزاد می ذاره؟

۶. غذاهای فرآوری شده

از همه انواع غذاهای فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس، غذاهای فست فودی و .. اجتناب کنید چراکه سرشار از سدیم و قند هستند و نفخ و نوسانات خلقی را بدتر می‌کنند.

۷. غذاهای چرب

همان‌طور که گفتیم تغذیه در دوران پریودی مهم است و بر حال کلی شما تاثیر دارد؛ بنابراین در این ایام غذاهای چرب و نامناسب مصرف نکنید. غذاهای سرخ شده و چرب التهاب و ناراحتی گوارشی شما را افزایش می‌دهند.

 

منبع: فیتامین
مطالب مرتبط
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    دیدگاه
    آخرین اخبار
    اخبار روز سایر رسانه ها