جایگزین امگا ۳ | منبع امگا ۳ گیاهی
ماهی دوست نداری؟ به جاش خرفه بخور | منبع امگا 3 در گیاه خرفه
خرفه از سبزیجاتی است که به علف هرز نیز مشهور است این سبزی حاوی مقادیر زیادی امگا ۳ می باشد. در این مطلب از خواص آن و نحوه مصرف بیشتر توضیح دادیم.
سبزی خرفه مقدار زیادی چربی امگا ۳ در خود دارد که همانند آن در ماهی یافت می شود. این ماده معدنی باعث کاهش کلسترول و قند خون می شود پس با مصرف خرفه می توانید بدن را در برابر این مشکلات محافظت کنید. در این مطلب از نحوه مصرف خرفه برای جذب امگا ۳ خواهید خواند.
خرفه منبع امگا ۳ است
شاید برایتان جالب باشد بدانید که سازمان بهداشت جهانی به گیاه خرفه لقب “اکسیر جهان” را داده است. نام علمی این گیاه Portulaca Oleracea بوده و طعمی شبیه به اسفناج و شاهی دارد. خرفه بومی ایران و هندوستان است اما در کشورهای دیگر مثل آمریکا و استرالیا نیز رشد میکند.
مقدار امگا 3 در برگ تازه خرفه حتی از روغن ماهی هم بیشتر است.
100 گرم برگ خرفه حدود 350 میلی گرم اسید آلفا لینولنیک یا ALA دارد. خرفه سرشار از فیبر و ویتامینها و مواد معدنی همچون ویتامین A، ویتامین سی، ویتامینهای گروه B، آهن، کلسیم، منیزیم و منگنز است. در انواع غذاها و سالادها از خرفه میتوانید استفاده کنید. خرفه را منبع مهم امگا 3 در طب سنتی میدانند. در این طب توصیه میشود که افراد سرد مزاج خرفه را همراه با نعنا و کرفس میل کنند.
بیشتر بخوانید:طبع خرفه و ارزش غذایی آن
طریق مصرف خرفه برای جذب امگا ۳
برای مصرف برگ سبزی خرفه می توان آن را به صورت تازه به عنوان سبزی در سفره غذا جای داد یا اینکه از آن در تهیه غذاهایی مانند کوکو، سوپ، آش و یا خورشت استفاده کرد. می توان آن را با پیاز و روغن نیز تفت داده و به عنوان یک غذا میل نمایید تا از فواید بیشمار آن بهره مند شوید
چرا باید خرفه را مصرف کنیم؟
خرفه به دلیل داشتن امگا ۳؛ فواید زیر را دارد:
-
تقویت سیستم ایمنی بدن
-
کاهش التهاب در بدن
-
کمک به حفظ سلامت مغز
-
پیشگیری از بیماریهای قلبی-عروقی
-
پیشگیری و درمان افسردگی
-
کمک به کنترل وزن
-
کمک به درمان بیش فعالی در کودکان