سبزیجات گرم | لیست سبزیجات با طبع سرد | مصلح سبزیجات
هر سبزی چه طبعی داره و مصلحش چیه؟
سبزی ها به دسته مزاج گرم و تر و یا سرد و خشک تقسیم بندی می شوند. بهتر است متناسب با مزاج خود سبزی ها را مصرف کرده و مصلح هر کدام را بشناسید.
مصرف سبزیجات علاوه بر اینکه مواد معدنی و ویتامین را فراهم کرده و از مشکلاتی مانند یبوست پیشگیری می کند برای پوست نیز بسیار مفید است. برای استفاده از سبزیجات بهتر است که طبع مزاج آن ها را شناخته و مناسب با مزاج خود مصرف کنید. لیست سبزیجات ٬ طبع و مصلح آنان را در ادامه ببینید.
طبع و مصلح سبزیجات
| سبزی ها | مزاج | مصلح |
| اسفناج | سرد و تر | پختن با روغن بادام، روغن گاوی تازه، دارچین و فلفل |
| پونه | گرم و خشک | آرد بلوط٬ رب و سرکه |
| پیازجه | گرم و خشک | شستن آن با آب و نمک، سرکه آب انار و کاسنی |
| تربچه | گرم و تر | نمک، عسل، زیره خیسانده شده در سرکه |
| ترخون | گرم و خشک | عسل و کرفس |
| تره | گرم و خشک | گشنیز و کاسنی تازه |
| شاهی | گرم و خشک | کاسنی ٬ خرفه و سرکه |
| جعفری | گرم و خشک | سویق، بادرنجوبه، ترشیهای طبیعی و کاسنی |
| خرفه | سرد و تر | کرفس، نعناع و مصطکی |
| رازیانه | گرم و خشک | صندل و سکنجبین |
| ریحان | گرم و خشک | نیلوفر |
| شنبلیله | گرم و خشک | سکنجبین، انیسون، کاسنی، برگ اسفناج و برگ خرفه |
| شوید | گرم و خشک | آبلیمو، آبغوره، ترشیهای طبیعی و سکنجبین ساده |
| کرفس | گرم و خشک | انیسون |
| گزنه | گرم و خشک | آب میوه های سرد و زعفران |
| گشنیز | سرد و خشک | سکنجبین، زرده تخم مرغ با فلفل و نمک، آب مرغ و دارچین |
| نعناع | گرم و خشک | کرفس |
| مرزه | گرم و خشک | سرکه |
| کاهو | سرد و تر | نعناع، کرفس، زیره، مصطکی، سکنجبین و هلیله |
| کاسنی | سرد و تر | شربت بنفشه، سکنجبین، دارچین و هل |
| شبدر | گرم و تر | کاسنی |
منبع:
طبایع