فواید زیتون
خواص بی نظیر زیتون برای سلامت بدن + طبع و ارزش غذایی
از خواص زیتون می توان به درمان نقرس، رفع کم خونی و بهبود روماتیسم اشاره کرد. در ادامه طبع و مهم ترین خاصیت های زیتون را می خوانید.
این میوه حاوی مقادیر زیادی از کربوهیدارت سالم٬ فیبر و کلسیم است که می تواند برای بدن خواص زیادی مانند رفع کم خونی، درمان سوزش و خارش و درمان زردی داشته باشد. اینفوگیاهی تمامی خواص زیتون را در ادامه توضیح می دهد.
درخت و میوه زیتون
زیتون درختچه ای است به ارتفاع تقریبا 3 متر ولی هنگامی که در شرایط مساعد پرورش می یابد، ارتفاع آن به حدود 12 متر و قطر تنه اش به 3 متر می رسد. چوب درخت آن بسیار سخت و مقاوم است. رنگ آن زرد است که خطوطی قهوه ای رنگ در آن وجود دارد. برگ های آن سبز رنگ، بیضوی و دراز و به صورت متقابل بر روی ساقه قرار گرفته اند. گل های این میوه کوچک، سفید رنگ و به صورت خوشه های متعدد در کناره ی برگ ها مشاهده می شوند. میوه ی درخت، بیضوی شکل به رنگ سبز تیره و دارای هسته ی سخت است.
این درخت معمولاً در اوایل تابستان گل می دهد و میوه ی آن کم کم ظاهر می شود. در اواخر تابستان میوه ی آن به ثمر می رسد. در این هنگام میوه آن سبز است و به تدریج بنفش، قهوه ای و سپس سیاه می شود، به طوری که در اواخر پاییز که موقع برداشت میوه است رنگ آن به کلی تیره است.
طبع زیتون
زیتون از میوه های با طبع گرم و خشک است که طبع گرمی دارد. زیتون رسیده از نظر طب قدیم ایران گرم و قابض است و میوه نارس آن سرد و خشک است و روغن آن نیز گرم و خشک است. برگ درخت نیز گرم و خشک می باشد.
بیشتر بخوانید: زیتون سبز بهتره استفاده کنیم یا زیتون سیاه؟
ارزش غذایی موجود در 100 گرم زیتون
مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم | مواد و محتویات | مقدار در 100 گرم |
انرژی | 145 کیلوکالری | قند | 0/54 گرم |
چربی تام | 15/32 گرم | پتاسیم | 42 میلیگرم |
پروتئین | 1/03 گرم | کلسیم | 52 میلیگرم |
کربوهیدرات | 3/8گرم | آهن | 0/49 میلیگرم |
فیبرغذایی | 3/3 گرم | مس | 0/012 میلیگرم |
منیزیم | 11 میلیگرم | ویتامین E | 3/8 میلیگرم |
ویتامینA | 393 واحد |
ترکیبات شیمیایی زیتون
اسید های چرب اشباع نشده تک ظرفیتی (از جمله اولئیک، پالمیتیک و لینولئیک اسید)، استروئید ها (از جمله بتا- سیترول، کامپسترول) فلانوئید ها، پلی فنول ها (خصوصاً تیروزول و هیدروتیروزول).
خواص زیتون
-
از خونریزی لثه جلوگیری کرده و باعث تقویت لثه ها می شود.
-
در درمان نقرس و رماتیسم تاثیرگذار است.
-
معالج قولنج های ناشی از ورم کلیه است.
-
تسکین دهنده ی درد و سوزش سوختگی ها می باشد.
-
درمان کننده ی آفتاب زدگی است.
-
زیتون آرامش بخش و مسهل است و به بهبود سوء هاضمه و زخم های گوارشی کمک می کند.
-
دارای ویتامین های A و E است که به ترتیب بهبود سیستم اعصاب مؤثر است.
-
از ابتلا به بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان روده ی بزرگ، سینه و پوست جلوگیری می کند.
-
گزش حشرات، مار و عقرب را شفا می بخشد.
-
دم کردن برگ درخت آن تب بر است.
-
جویدن برگ درختش برای از بین بردن زخم های دهان مفید است.
-
برای پایین آوردن فشار خون مؤثر است.
-
برای رفع کم خونی مفید است.
-
تصلب شرایین را رفع می کند.
-
مصرف صمغ درخت آن اثر نافعی در تقویت حافظه و رفع فراموشی دارد.
-
پاک کننده معده است.
-
مرهم برگ درختش، لکه های ناخن را از بین می برد.
-
به درمان زردی کمک می کند.
بیشتر بخوانید:خواص روغن زیتون برای بدنسازان
موارد منع مصرف زیتون
- زیاده روی در خوردن آن موجب ضعف بینایی می شود.
- مصرف میوه نارس آن، موجب ناراحتی معده مخصوصا سوء هاضمه می شود.
شیوه مصرف زیتون
-
برای رفع سستی، 80 گرم روغن زیتون را با 14 گرم کندر و 16 گرم سیاه دانه مخلوط کرده و به مدت سه روز از آن بخورید.
-
برای زیادی فشارخون، معمولاً ۲۰ گرم از برگ زیتون را در ۴ لیوان آب جوش دم کرده و بعد از صافی گذرانده و بعد از هر وعده غذا به مقدار یک فنجان میل می شود و یا این که در حدود ۵۰ گرم از برگ و حتی پوسته درخت زیتون را در ۴ لیوان آب جوشانده و هر روز ۳ فنجان از آن را می نوشند، این جوشانده علاوه بر کاهش فشارخون در درمان تب نیز مؤثر است.
-
برای درمان یبوست، هویج را رنده کرده، همراه با پودر گل سرخ و 2 قاشق روغن این میوه میل کنید.
-
در سالاد هایتان، به جای سس سالاد که چربی بالایی دارد، آب لیمو و روغن زیتون را جایگزین کنید.